Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Φτιάχνοντας Sorbet Φράουλα




Η σημερινή μέρα ήταν γεμάτη φράουλες! Ο Κ. ήρθε από το ταξίδι του στα Ιωάννινα και έφερε ένα μεγάλο καφάσι κατακόκκινες και ζουμερές φράουλες από το Αγρίνιο! Έτσι λοιπόν στρώθηκα και εγώ στη δουλειά και αποφάσισα αρχικά να κάνω ένα sorbet.










Ξεκινώντας καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια 800 γραμμάρια φράουλες.



Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 300 γραμμάρια ζάχαρη...



... και 300ml νερό.


τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει περιμένουνε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.




Πολτοποιούμε τις φράουλες



Προσθέτουμε 2 κουταλιές λεμόνι.

και το κρύο σιρόπι


Βάζουμε στην κατάψυξη και αναμιγνύουμε με το μίξερ 2-3 φορές ανά 2 ώρες περίπου για να γίνει αφράτο



Καλή εβδομάδα!

2 σχόλια:

  1. Και μόνο με το θέμα φράουλα με κέρδισες!!! :) και το ''ελάτε να καθάρισουμε΄' βέβαια από το προφίλ σου, αναγκαίο κακό.. Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα βλέπω μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τις φράουλες!! Αν θες δες και το "Φτιάχνοντας τις Φράουλες αλλιώς [Project 23]" http://sundaysprojects.blogspot.gr/2013/04/project-23.html
    Καλωσόρισες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...