Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Καθαρίζοντας τον φούρνο Οικολογικά




Νομίζω οι περισσότερες νοικοκυρές έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ο φούρνος μας να δείχνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο μετά από κάποιο ατυχές μαγειρικό πείραμα!  Έτσι και εγώ λοιπόν σήμερα!







Προσωπικά όμως δεν αντέχω την μυρωδιά των κλασσικών καθαριστικών φούρνων του εμπορίου...



Έτσι λοιπόν αφού έκανα την βόλτα μου στο διαδίκτυο κατέληξα στην καλύτερη οικολογική μέθοδο για τον καθαρισμό και σας την παρουσιάζω!


Αρχικά λοιπόν αφαιρούμε όλες τις σχάρες που έχει ο φούρνος ώστε να ελευθερώσουμε τα πλαϊνά τμήματα. Στον δικό μου φούρνο έχει και μια βιδούλα που αν την ξεβιδώσω πέφτουν οι αντιστάσεις πιο χαμηλά ώστε να μπορώ να καθαρίσω και το πάνω μέρος.


Μετά ξεκινάμε να φτιάχνουμε το μείγμα μας. Σε ένα μπωλ βάλουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.


Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά νερό [κατά προτίμηση ζεστό] μέχρι να δημιουργήσουμε μία καθαριστική πάστα.


Προσοχή στην πυκνότητα της πάστας να μην είναι πολύ αραιή γιατί θέλουμε να μπορεί να "στέκεται" στα τοιχώματα του φούρνου.


Ξεκινάμε να απλώνουμε την πάστα παντού στο φούρνο. Θα παρατηρήσετε ότι ήδη όπως απλώνετε σε πολλά σημεία ξεκινάει να καθαρίζει!


Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να ενεργήσει και ξεκινάμε να καθαρίζουμε επιμένοντας στα δύσκολα σημεία.




Όπως καθαρίζουμε χρησιμοποιούμε αρκετό ζεστό νερό για να ξεπλένουμε το σφουγγαράκι μας. Πρέπει να ξεπλύνουμε πολύ καλά όλο τον φούρνο γιατί η σόδα αφήνει λευκά υπολείμματα όταν στεγνώνει!


Ολοκληρώνουμε σκουπίζοντας παντού!



Αν καθαρίσατε το φούρνο σας και ξεμπερδέψατε διαβάστε επίσης την ανάρτηση Καθαρίζοντας το φούρνο μικροκυμάτων. Εκεί να δείτε κόλπο και ευκολία!


Καλή εβδομάδα!

13 σχόλια:

  1. Το καλύτερο οικολογικό καθαριστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακολούθησα το link σου και ήρθα και δω.....θα το εφαρμόσω και θα ρθω ν α σου πω τι κατάφερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το δοκιμάσω σίγουρα Κατερίνα! Ευχαριστούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει επιτέλους να καθαρίσω το φούρνο.... :) όπως κατάλαβες βαριέμαι και συνέχεια το αναβάλω αλλά αφού έχω σοδα ας κάνω μια προσπάθεια με βαριά καρδιά!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσα μαγειρέματα δε σε φοβάμαι! Είμαι σίγουρη ότι θα τον καθαρίσεις για να μπορέσεις να τον ξανά-λερώσεις με καινούργιες νοστιμιές!!

      Διαγραφή
  5. Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή την κατσαρόλα με την σόδα, αλλά δεν μου είχε κάνει δουλειά. επιπλέον είχα ακούσει ότι σε κάποιες κοπέλες χάλασε ο φούρνος οπότε και δεν το ξαναδοκίμασα.. Αυτό όμως φαίνεται καλύτερο και πιο πρακτικό. θα το δοκιμάσω σύντομα!

    Μάρθα
    marthablogging.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει και αυτό το τρίψιμο του Μάχη μου δε λέω, αλλά το καλό είναι ότι δεν αναπνέει όλα αυτά τα χημικά που έχουν τα κλασικά καθαριστικά φούρνου που βρίσκεις στο εμπόριο!

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω, η σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά στον φούρνο. Το κακό είναι ότι είναι μπελάς το ξέβγαλμα. Αυτός είναι κ ο λόγος που δεν την χρησιμοποιώ πλέον. Βρήκα ένα από τα λεγόμενα οικολογικά καθαριστικά, το οποίο μοσχοβολάει εσπεριδοειδή κ καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά. Συνεχίζω βέβαια να χρησιμοποιώ την σόδα στο υπόλοιπο σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα δεν το έχει πάρει το μάτι μου Ζωγραφιά! Θα το κοιτάξω! Η αλήθεια είναι ότι θέλει καλό ξέβγαλμα η σόδα αλλά είναι απλά αισθητικό το κομμάτι! Αν μείνει και λίγο πολλές φορές απλά το ξεχνάω!

      Διαγραφή
  7. Ποιο είναι αυτό το οικολογικό καθαριστικό Ζωγραφιά; Που το βρίσκουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...