Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οργανώνοντας την τροφοθήκη




Πιστεύω ότι όλες έχουμε στην κουζίνα μας ένα ντουλάπι που κρατάμε τα τρόφιμα. Στο σπίτι που νοικιάζω διάλεξα ένα γωνιακό ντουλάπι με περιστρεφόμενα ράφια στο οποίο έβαλα και τα τάπερ μου! Όπως βλέπετε η κατάσταση εκεί μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με τη λέξη χάος!Παρακάτω λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές που με βοήθησαν να βάλω μια τάξη!







 1. Κέφι: Κακά τα ψέματα η διαδικασία θέλει όρεξη και κέφι για να επιτύχει! Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και απολαύστε το! Σκεφτείτε το και σαν μια μορφή άσκησης!


2. Εκκαθάριση: Βγάζουμε όλα τα πράγματα έξω από το ντουλάπι και αφαιρέστε ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, χαρίστε ότι δεν χρειάζεστε και πετάξτε ότι έχει λήξει.


3. Τάπερ: Οργανώνουμε τα τάπερ ανά μέγεθος και τα ταιριάζουμε με τα αντίστοιχα καπάκια τους. Προτείνω αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά να έχουν επάνω το καπάκι τους. Μπορεί να πιάνουν λίγο περισσότερο χώρο αλλά είναι πιο γρήγορο στην καθημερινότητα να το βγάλετε από το ντουλάπι με μία κίνηση!


4. Τρόφιμα: Σκοπός μας εδώ δεν είναι η εξοικονόμηση χώρου αλλά να είναι η θέση κάθε προϊόντος πρακτική. Η πιο εύκολη επιλογή είναι τα προϊόντα καθημερινής χρήσης να είναι και πιο εύκολα προσβάσιμα και αντίστοιχα πιο μέσα να είναι αυτά που χρησιμοποιούμε πιο σπάνια.



5. Συσκευασίες: Αποφεύγουμε να κρατάμε τρόφιμα σε συσκευασίες που δεν βολεύουν πρακτικά και που είναι πολύ εύκολο το περιεχόμενο να χυθεί ή ακόμα και να χαλάσει πιο γρήγορα.


6. Labeling: Στα βάζα και βαζάκια που κρατάμε είναι καλό να βάζουμε ταμπελίτσες με την περιγραφή του περιεχομένου αλλά και με την ημερομηνία παραγωγής ή/και την ημερομηνία λήξης. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτά που είχα φτιάξει στο θέμα Tags and sweets [Project 6]


7. Επανάληψη: Η τάξη για να διατηρηθεί θέλει προσοχή! Για να μην φτάσουμε πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα τηρούμε τη σειρά που βάλαμε και μια φορά στο τόσο επαναλαμβάνουμε την διαδικασία της ταχτοποίησης!


Περιμένω με χαρά τα σχόλια σας και τις φωτογραφίες από τις δικές σας, οργανωμένες πλέον, τροφοθήκες!


Καλή εβδομάδα!

6 σχόλια:

  1. Χα! Επιτέλους και μία ανάρτηση-αγγαρεία που μπορώ να πω πως δεν πρόκειται να κάνω!!!!! Γιούπι!
    Χεχεχεχεχεχε (το Άσυλο δεν διαθέτει τροφοθήκες, μόνο ντουλάπια... άρα δεν πιάνονται ε;;; Ε;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα νομίζεις ότι θα την γλιτώσεις Δήμητρα!! Φυσικά και πιάνονται!! Σήκωσε τα μανίκια και φτιάξε το ντουλάπι που φιλοξενεί τα τρόφιμα!!

      Διαγραφή
  2. Σε πρόλαβα,κοπελιααααά! Μου χύθηκε ένα πακέτο κριθαράκι κι αναγκαστικά φτιάχτηκε όλη η τροφοθήκη απ'την αρχή.Αλλά, έχεις δίκιο,χρειάζεται συχνά-πυκνά οργάνωση.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχχχ Αλέκα μου το χειρότερο! Και το κριθαράκι είναι τόσο μικρο που είμαι σίγουρη ότι θα παιδεύτηκες πολύ να το μαζέψεις! Εγώ για σιγουριά τα έχω σε κλειστά δοχεία-βαζάκια αυτά τα ψιλολόγια!

      Διαγραφή
  3. Μέσα στο μυαλό μου είσαι Κατερινάκι! Αυτές τις μέρες ξεσηκώνω την κουζίνα μου και το Post σου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο. Κάθε σύμβουλη δεκτή και ειδικά απο σένα που είσαι τέτοιο νοικοκυροκόριτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμέντο σου Σοφία μου! Το σχόλιο σου θα πάει για άμεση κοινοποίηση στη μαμά μου χαχαχα! Χαίρομαι που βοήθησα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...