Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οργανώνοντας το menu της εβδομάδας





Σήμερα θα δούμε μια εύκολη ιδέα για να οργανώσουμε το menu της εβδομάδας! Όπως μπορείτε να διαβάσετε και σε μία παλιότερη ανάρτηση Printable μενού εβδομάδας, κάθε βδομάδα  βγάζω το μενού των γευμάτων και σημειώνω τα ψώνια που πρέπει να κάνω.








Η προηγούμενη λύση δούλεψε για αρκετό καιρό αλλά κλασικά τη βαρέθηκα και ήθελα κάτι πιο εύκολο.


Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω ένα printable και να το βάλω σε μια απλή κορνίζα ώστε να μπορώ εύκολα με ένα μαρκαδόρο να γράφω και να σβήνω κάθε νέα εβδομάδα.


Έτοιμο στον τοίχο της κουζίνας!

Αν σας αρέσει το Printable μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε! Αν το θέλετε χωρίς το logo, θα το στείλω αύριο μέσω mail, οπότε όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη, γραφτείτε δίπλα στην ενότητα Find me @ your e-mail!


Τελειώνοντας για σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πανέμορφο "Φτεροπούπουλο" που ζωγράφισε (στο χέρι παρακαλώ) η πολυτάλαντη Δήμητρα από το Decor Asylum!



Δήμητρα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ πολύ για το δωράκι που μου έκανες. Τα χρώματα του είναι ότι πρέπει για το σπίτι μου!


Κάντε σήμερα μια βόλτα στην ανάρτηση Φτερά & πούπουλα για να διαβάσετε περισσότερα!


Καλή εβδομάδα!

30 σχόλια:

  1. Ωραιότατο και πολύ χρήσιμο Κατερίνα μου!!! Εγώ θα το κατεβάσω και θα το χρησιμοποιήσω αν και για να μαγειρέψουμε καθημερινά κάνουμε οικογενειακό συμβούλιο (6 άτομα βλέπεις)!!! Με γεια το φτεροπούπουλο σου και συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη (Δήμητρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 άτομα πωπω χαμός! Πιστεύω τουλάχιστον να μην έχεις μεγάλες διαφορές σε γούστα και προτιμήσεις!! Για να δούμε αν θα δουλέψει το σύστημα με το πρόγραμμα!

      Διαγραφή
  2. Και εγώ τη φτιάχνω τη λίστα το Σ/Κ και ψωνίζω για όλη την εβδομάδα και το χαρτί μου το βάζω στο ψυγείο όπως εσύ (διάβασα την άλλη ανάρτηση) :)) αλλά είναι ωραία και πρακτικά τα printables! Φτερά στον ανέμο!!! :)) πολύ καλό αν και για τη Δήμητρα τα είπαμε, πολυτάλαντο πλάσμα!! Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτο το φαγητο πως μας παιδευει! Κατερινα μου πολυ ωραια ιδεα , θα το δοκιμασω , φιλακια πολλα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραίο να το κανονίζεις μια μέρα και να ξαλαφρώνεις για όλη την εβδομάδα! Ανοίγεις τετράδια, internet κλπ και μαζεύεις ιδέες και τσουπ έτοιμο!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Κατερίνα! Χαίρομαι που επιτέλους έφτασε και ακόμα περισσότερο που ταιριάζουν τα χρώματα- ευτυχώς για εκείνο το λαχανί αυτοκόλλητο τοίχου που έχεις ;)

    Σ' ευχαριστούμε και για το Printable, αν και εγώ είμαι από τις τυχερές καθώς η εταιρεία είναι δίπλα στο πατρικό του καλού μου, οπότε καθημερινές τρώω με τα πεθερικά!!

    Καλή εβδομάδα να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ ακόμα μια φορά Δήμητρα για το χρόνο που αφιέρωσες στο Φτεροπούπουλο μου!!
      Ααα εσύ είσαι από τις τυχερές με το φαγητό!! Γλυτώνεις και την σκέψη και την εκτέλεση για τις καθημερινές!! Πιστεύω να μαγειρεύει νόστιμα η πεθερά σου!! Τώρα αν τη δεις και δυσκολεύετε να βγάλει το μενού δώσ' της στο Printable και έτσι θα ξέρεις και εσύ τι θα φας μέσα στην εβδομάδα από πριν χιχιχι!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το κόλπο καδράκι+μαρκαδοράκι χρησιμοποιούσα κι εγώ για το μενού της εβδομάδας μέχρι που ο καθένας που περνούσε από εκεί έσβηνε ότι δεν του άρεσε και έγραφε κάτι άλλο. Οπότε καταλήγαμε με μενού πίτσα, καρμπονάρα, παστίτσιο, κοτομπουκιές, κεφτεδάκια... Το απέσυρα και πλέον απλά και δημοκρατικά αποφασίζω μόνη μου.
    Απόλαυσέ το όσο ακόμη δεν έχεις τέτοιες παρεμβολές! Μου αρέσει πολύ όμως το σεβρόν που έφτιαξες και με βάζεις σε πειρασμό να κατεβάσω απ' την κρυψώνα του το καδράκι μου.
    Να το χαρείς το πράσινο φτεροπούπουλο! Διέπρεψε κι εδώ η Δήμητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο! Βέβαια δε λείπουν τα βελάκια που αλλάζουν (και καλά) τα φαγητά σε όποια μέρα θέλουν και κάτι άσχετα σημειώματα που προσθέτουν σοκολάτες, γλυκά κλπ!!

      Διαγραφή
  6. καλα σοβαρα τωρα κανεις τετοια οργανωση? προσκυνω!!! εγω το προηγουμενο βραδυ και αν, αποφασιζω!!!

    και το πουπουλο τα σπαει!! στα πουπουλα μας εχει η Δημητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε αν αποφάσιζα από το προηγούμενο βράδυ θα τρώγαμε κάθε μέρα μακαρονάδες (είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε)!! Με το πρόγραμμα προσπαθώ λίγο να ισορροπήσω και τα είδη όσπρια, λαδερά κλπ!!

      Διαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Αν έχει το μενού έτοιμο γλυτώνεις πολύ κόπο και σκέψη καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ Μαρία Έλενα! Ελπίζω να σου φάνηκαν χρήσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο και το δικό σου φτεροπούπουλο!Όσο για το μενού πολύ ωραίο σαν ιδέα,αλλά έχω μείνει κι ονειρεύομαι τα φαγητά που έχεις βάλει στο πρόγραμμα.Σλουρπ,γκνιαμ,γκνιαμ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα εκτύπωσα και το ''μενού'' σου.Μαζί με το φτεροπούπουλο ψάχνει για καδράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!! Όταν ετοιμαστούν στα καδρακιά περιμένω φωτογραφία!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ καλή συνήθεια το μενού! Εγώ δεν το έχω εφαρμόσει ποτέ και μάλλον θα 'πρεπε. Ποτέ δε βρίσκω τι να μαγειρέψω κι αν βρώ, ποτέ δε θα έχω τα υλικά για να το φτιάξω οπότε καταλήγω στα ίδια και τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως είναι! Σου δίνει την ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο στα μαγειρέματα της εβδομάδας όποτε ανάλογα με το κέφι έρχεται και η έμπνευση για νέες δημιουργίες και φαγητά που σου έχουν λείψει!!

      Διαγραφή
  12. Τι έξυπνη ιδέα να το καδράρεις και να γράφεις απο πάνω! Μπράβο βρε Κατερίνα δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ! Ευχαριστούμε πολύ! Καλημέρα και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ πρακτικό Σοφία μου! Δοκίμασε το και θα το χαρείς! Και φτιάχνεις και ότι εκτυπώσιμο θες ανάλογα με την εποχή!

      Διαγραφή
  13. Μια χαρά είναι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου Κατερινάκι!! Και δεν μιλάω μόνο για το πρακτικό σου μπλοκάκι αλλά και για τα φαγητά που έχεις επιλέξει!!Όλα της αρεσκείας μου:P
    Καλό Μήνα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A πολύ χαίρομαι Λίλια! Διάλεξε μέρα να περάσεις να σου κάνω το τραπέζι! Καλό μήνα (αν και λίγο καθυστερημένα)

      Διαγραφή
  14. Είναι πολύ ωραία ιδέα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να εφαρμόσω το μενού αφού πάντα τελευταία στιγμή λέω άσε να φτιάξω το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ καμιά φορά ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο που έχω αλλάζω τις μέρες Πωλίνα μου! Το πινακάκι μετά έχει πολύ πλάκα γιατί γεμίζει με βελάκια και αλλαγές!!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα Κατερίνα μου! Πολύ όμορφο και οργανωτικό το printable που μοιράζεσαι μαζί μας! Βέβαια εγώ ανήκω σε εκείνες τις γυναίκες που αποφασίζουν το μενού της ημέρας πάντα την τελευταία στιγμή... όπως και να'χει σ'ευχαριστούμε πολύ! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα έχει το χρόνο και για ψώνια της τελευταίας στιγμής είσαι μια χαρά Μαρία μου! Έτσι διαλέγεις και ότι λαχταράς να φας εκείνη την ημέρα!

      Διαγραφή
  16. Καιρό τώρα φλερτάρω με την ιδέα του εβδομαδιαίου μενού. Έτσι κι αλλιώς Σάββατο κάνω τα ψώνια της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε θα με βολέψει!
    Ίσως να το δοκιμάσω το Σάββατο που έρχεται και θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ μία από τα ίδια Μάρθα μου! Θα δεις ότι θα σε βολέψει πολύ να έχεις οργανωμένο το πρόγραμμα με τα φαγητά σου! Ελπίζω να σου αρέσει!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...