Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οργανώνοντας τις φωτογραφίες!





Επειδή το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και δεν ξέρω πόσοι ακόμα βρίσκεστε αυτήν την Κυριακή στο σπίτι, σκέφτηκα σήμερα να κάνουμε ένα fun task! Κάντε μου παρέα λοιπόν να οργανώσουμε τις φωτογραφίες μας!












Ανοίξτε το ψηφιακό σας αρχείο και οργανώστε τις φωτογραφίες σας (είμαι σίγουρη ότι έχετε άπειρες όπως εγώ) σε φακέλους με ημερομηνίες και τοποθεσίες! Για τις δικές μου, διάλεξα για τους φακέλους ονομασίες τύπου "20140713@SomeBeach". Το οποίο μεταφράζετε σε 13/07/2014 σε κάποια παραλία! Με αυτό τον τρόπο γραφής της ημερομηνίας είναι εύκολο να εμφανίζονται οι φάκελοι με χρονολογική σειρά και με μια ματιά ξέρεις και την τοποθεσία!

Τώρα θα μου πείτε ότι γιατί όλος αυτός ο κόπος είναι fun? Μα γιατί θα χαζεύετε όμορφες φωτογραφίες που ξυπνούν τέλειες αναμνήσεις καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ με το καφεδάκι σας!

Μην ξεχάσετε να αδειάσετε τις φωτογραφίες από το κινητό σας και απαραίτητα πάρτε και ένα καλό backup όταν τελειώσετε!


Η photo της ανάρτησης είναι ένα εύκολο collage που έφτιαξα από λίγες από τις περσινές μας φωτογραφίες των διακοπών!

Τι λέτε λοιπόν; Θα μου κάνετε παρέα? Εσείς τι "σύστημα" χρησιμοποιείτε για την οργάνωση των φωτογραφιών σας;


Καλή εβδομάδα!

19 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι οτι απο τοτε που τα έχουμε όλα ψηφιακά έχω χασει τη μπάλα. Ηταν πιο απλα όταν τα εκτυπωναμε κ νομιζω κ καλυτερα. Πρεπει να οργανωθω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τυπωμένη φωτογραφία έχει άλλη χάρη όπως και να το δεις!! Με τις ψηφιακές τώρα όμως τραβάμε πολλαπλάσιες φωτογραφίες και έτσι ξεκινάει και το χάσιμο στην οργάνωση!!

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τη Ζήνα! Από τότε που γίνανε ψηφιακά με το ζόρι να τυπώσουμε 2-3 και πάντου υπάρχουν φωτογραφίες στον υπολογιστή αλλά ποτέ σε αλμπουμ να το ανοίγεις και να βλέπεις αναμνήσεις όπως παλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω σε άλμπουμ όλες τις παιδικές και εφηβικές μου αναμνήσεις! Πραγματικά δεν συγκρίνετε η αίσθηση της τυπωμένης φωτογραφίας!

      Διαγραφή
  3. Εγώ τις βάζω σε φακέλους βάσει θέματος π.χ. Άργος ή Καλοκαίρι Κάντια.
    Θα συμφωνήσω πάντως απόλυτα με το back up! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο αλλά είχα πάει μια βολτούλα στην Κάντια πριν χρόνια!! Έχετε πολύ όμορφα μέρη!!

      Διαγραφή
  4. Οι φωτο πολλές αλλά ευτυχώς από οργάνωση σκίζω.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααα εννοείται πως πρέπει να ξαναπιαστείς με το θέμα!! Οι αναμνήσεις τις μικρής θα είναι τέλειες μετά μεγαλώνοντας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερινάκι μου ασταμάτητο χειμώνα καλοκαίρι νοικοκυρεύεις! Πλέον δεν τυπώνω φωτογραφίες εύκολα οπότε η οργάνωση γίνεται ηλεκτρονικά όποτε αποφασίσω οτι παράγινε το κακό και δεήσω να τις κατηγοριοποιήσω σε φακέλους. Αυτή είναι όντως καλή περίοδος για τέτοιες δουλειεές. Φιλιά πολλά και ευχαριστούμε για την έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο Σοφάκι μου! εκεί που δεν το καταλαβαίνεις μαζεύονται βουνό οι φωτογραφίες! Οπλίσου με μπόλικη υπομονή και ξεκίνα!

      Διαγραφή
  7. Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σε γνωρίζω! Βάζεις τάξη στη ζωή μου!!Αυτό το θέμα με τις φωτογραφίες είναι ένα θέμα και η λύση που προτείνεις τέλεια γιατί εγώ δεν θυμάμαι ούτε ημερομηνίες, ούτε μέρη χαχα
    Φιλιά Κατερινιώ ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που διαβάζω τα υπέροχα λόγια σου Λίλια! Χάρηκα πολύ πολύ που τα είπαμε και από κοντά! Μην ξεχάσεις να οργανώσεις τις φωτογραφίες που βγάλαμε χιχι!

      Διαγραφή
  8. Η λύση που προτείνεις Κατερινάκι, εκπληκτική!!! Η δική μου μέθοδος είναι να τις ξεχνάω σ' ένα μεγάλο ξύλινο κουτί, κάπου στη σοφίτα... ευτυχώς που σταμάτησα να τυπώνω και τις αποθηκεύω όπως όπως στον υπολογιστή...
    Με λίγα λόγια, μπάχαλο. Καλά που είσαι και συ, φίλη!!!
    Ευχαριστούμε, φιλιά πολλά και γλυκά!... ;-)
    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μπόλικη δουλειά τότε Μαρίνα μου! Φτιάξε ένα λαχταριστό καφεδάκι και ξεκίνα λίγο λίγο όποτε έχεις χρόνο και κέφι! Έχει πλάκα να κοιτάς και τόσες αναμνήσεις μαζεμένες!

      Διαγραφή
  9. Τις έχω όλες τακτοποιημένες...με τοποθεσίες και χρονολογία ...είσαι καλή δασκάλα κι εγώ καλά μαθήτρια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατερινακι τώρα που άλλαξε Ο χρονος τη ξεκίνησα αυτή τη δουλειά δίχως να έχω τελειώσει!Κάπως έτσι το πάω κι εγω με ημερομηνία και τοποθεσία, με εξαίρεση ταξίδια και γενέθλια παιδιών που μπαίνουν σε ξεχωριστό φάκελο το καθένα. Και ανά τρίμηνο σε φάκελο για ευκολότερη αναζήτηση.

    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα νομίζω διάλεξες την πιο κατάλληλη περίοδο για να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου! Έτσι θα έχει ένα υπέροχο clean start για το 2017! Καλή δύναμη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...