Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

5 Δουλειές που μπορείς να αναβάλλεις όταν δεν προλαβαίνεις







Τα πεντακάθαρα σπίτια είναι τα ακατοίκητα! Αυτά που βλέπεις μόνο σε φωτογραφίες και όχι αυτά που ζουν πολυάσχολοι άνθρωποι και παιδιά! Αντί λοιπόν να πνιγόμαστε στις δουλείες του σπιτιού παρακάτω είναι τα 5 πράγματα που είναι οκ να αποφύγουμε (για λίγο έτσι;)! Κάνε ένα διάλειμμα που λέει και η διαφήμιση.










1. Σφουγγάρισμα
Εκτός και αν έχετε παιδάκια ή κατοικίδια (ή τον συνδυασμό που σκοτώνει) είναι οκ να μην σφουγγαρίσετε για μια βδομαδούλα! Ε εντάξει άμα χυθεί και κανένα ποτήρι κρασί το κάνουμε λίγο τοπικά!


2. Καθάρισμα μπανιέρας
Το ξέρω ότι όταν κάνουμε μπάνιο technically δεν καθαρίζεται και η μπανιέρα αλλά σαπούνι είναι τέλος πάντως! Αν βιάζεστε μπορεί να περιμένει λιγάκι αρκεί να προσέχετε να στεγνώνει καλά η κουρτίνα!

3. Πλύσιμο ρούχων
Δεν ξέρω πόσο συχνά βάζετε πλυντήριο αλλά σίγουρα είναι πολλές φορές. Αφήστε τα και λίγο να μαζευτούν! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο καλάθι για άπλυτα! Εξάλλου τι να βάλεις ένα πλυντήριο τι να μαζέψεις και να βάλεις 5 σε μια μέρα. Άσε που μπορεί να βρέξει σήμερα!


4. Σίδερο
Αν και το σίδερο είναι το αγχολυτικό μου θα το προτείνω! Αφήστε και κανένα σεντόνι ασιδέρωτο! Η καμιά πιτζάμα; Δεν θα σας κακολογήσει και κανείς που είσαστε τσαλακωμένοι μέσα στο σπίτι σας! Εξάλλου αν δεν έχεις να σιδερώσεις 5 πλυντήρια μαζεμένα δεν είναι πραγματική απόλαυση! Τζάμπα ζεσταίνετε το σίδερο!


5. Οργάνωση
Τι και αν στα συρτάρια και τις ντουλάπες σας γίνεται χαμός! Κάπου θα την βρεις την μπλούζα που ψάχνεις; Το πολύ πολύ να ψωνίσεις ρύζι ενώ ήδη είχες στο βάθος του ντουλαπιού!


Έχετε καμιά άλλη ιδέα να προσθέσουμε; Το θέμα είναι να μην σκλαβώνεσαι και να έχεις χρόνο να κάνεις πράγματα που αξίζουν και θα σου δώσουν χαρά! Και αν τα πολύ-παρατήσεις και αυτό σώζεται αρκεί να διαβάσεις την ανάρτηση Καθαρό σπίτι για "ξαφνικούς" καλεσμένους...! Αν δεν θες να χάσεις τελείως τον έλεγχο διάβασε οπωσδήποτε την ανάρτηση 5 Δουλειές που δεν πρέπει να αναβάλλεις ακόμα και όταν δεν προλαβαίνεις!


Καλή εβδομάδα!

34 σχόλια:

  1. Όπως πάντα άριστη με τις συμβουλές για το σπίτι...Αν και η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά η εμπειρία τόσων χρόνων μου έχει μάθει πως αρκεί να είναι τακτοποιημένος ο χώρος σου και δεν πειράζει και λίγη σκόνη στα ράφια ή στο πάτωμα. Εγώ αυτό εφαρμόζω λόγω χρόνου... την σκόνη την αντέχω για λίγο την ακαταστασία ούτε για ένα δευτερόλεπτο! Καλό μήνα και καλή Κυριακή κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου Χριστίνα! Η ακαταστασία είναι το χειρότερο μου. Ένας χώρος με "παρατημένα" πράγματα δείχνει σαφώς χειρότερα από λίγη σκόνη. Η κούραση που σου προκαλεί και μόνο στο μάτι είναι τεράστια!

      Διαγραφή
  2. Κατερινα μου ακολουθώ και τις 5 συμβουλές σου! Κι οποτε έχω χρόνο χρόνο βάζω τα δυνατά μου! Πολλά φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Κατερίνα...το σιδέρωμα το μισώ με μεγάλο πάθος και πάντα ψάχνω τρόπους να σιδερώνω όσο πιο λίγα ρουχα γινεται. Για σεντόνια δεν υπαρχει περίπτωση. Εχουμε μόνο μια ζωή να ζήσουμε δεν θα την περάσουμε πάνω από το σίδερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα να ήμασταν κοντά να σου έδινα ένα χεράκι Μαίρη μου! Για μένα το σίδερο είναι κάτι σαν αγχολυτικό ή κάτι σαν διαλογισμός! Άλλοι κάνουν yoga εγώ σιδερώνω σεντόνια!

      Διαγραφή
  4. μονο το 5 για μενα. τα αλλα δυστυχως λογω μικρων ειναι αδυνατον να τα αναβαλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουυυυ πόσες φορές τις έχω αναβάλει αυτές τις δουλειές. Μα τελειωμό δεν έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Μαρία μου ότι αν αναβάλλεις κάτι το βρίσκεις μπροστά σου διπλό αργότερα αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει άλλος τρόπος!

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ σε όλα αλλά ένα παραπάνω με το σιδέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περίμενα ότι το σίδερο θα έχει πολλούς οπαδούς Ελευθερία μου! Αν κρίνω από τις συζητήσεις με τις φίλες μου, συμφωνούν όλες ότι είναι το χειρότερο τους!

      Διαγραφή
  7. Ναι, όλα αυτά παίρνουν αναβολή! Είμαι τυχερή στα 2. Έχουμε ξύλινα πατώματα, οπότε απαγορεύεται σχεδόν το σφουγγάρισμα και 8κιλο πλυντήριο! Της αναβολής δηλαδή! Κ όταν γεννήθηκε ο μικρός μας, επειδή ήταν χειμώνας για να μην έχουμε τα ρούχα στα καλοριφέρ, πήραμε κ στεγνωτήριο κ γλυτώνω κ ένα σωρό σίδερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πόσο σε ζηλεύω Ζωγραφιά για το στεγνωτήριο! Είχαμε στην Αγγλία όταν σπούδαζα και πραγματικά σου λύνει τα χέρια!

      Διαγραφή
  8. Κατερίνα μου πολλές φορές αναβάλω δουλειές αλλά κάποια στιγμή δεν παίρνει άλλη αναβολή. Το χειρότερό μου είναι το σίδερο και τα τελευταία χρόνια σιδερώνω μόνο τα απαραίτητα όταν δεν έχω όρεξη. Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις Θάλεια μου! Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να σιδερώνεις ατέλειωτες ώρες!

      Διαγραφή
  9. Να σου πω την αλήθεια μου εχω πολλές ακόμα να προσθέσω! Χαχαχα! Ένας απο τους λόγους εξάλλου που αγαπω την γυναίκα που με βοηθάει στο σπιτι περισσότερο κι απο τον άντρα μου! Περιμενω την ημερα που θα ερθει σαν Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Με δύο μωρά στο σπίτι Μάρθα μου δεν υπάρχει γιατρειά για σένα! Καλύτερα να παίζεις με τις κορούλες σου παρά να αναλώνεσαι στις δουλειές του σπιτιού!

      Διαγραφή
  10. Αχ Κατερινάκι μου ειδικά το σφουγγάρισμα με τον κήπο δεν το γλιτώνω καθημερινά. Κάτσε να δεις και με τις λάσπες το χειμώνα!Καλή μέρα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ παναγία μου Λίλια! Ευτυχώς που έχω λευκό μάρμαρο με μπόλικα νερά και δεν φαίνεται η σκόνη αλλιώς δεν θα το άντεχα!

      Διαγραφή
  11. Το σιδέρωμα είναι το αγχολυτικό σου????? Να πόσο σε αγαπώ δεν ξέρεις! Κερνάω καφεδάκι μετά σιδερωματος στο σπίτι μου. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε ώρα οποιαδήποτε μέρα! Όσο για τις υπόλοιπες δουλειές συμφωνώ με όλα εκτός από το σφουγγαρισμα! Δεν παίζει να μην σφουγγαρισω καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα θα κάνουμε ανταλλαγή Μάχη μου! Χιχι! Θα σιδερώνω εγώ και εσύ θα σφουγγαρίζεις! Να δω τι θα κάνουν ο μαχαραγιός και η ταλιμπανούλα βέβαια!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Για πολλές από ότι βλέπω Αριάδνη μου! Μάλλον είμαι η εξαίρεση στον κανόνα!

      Διαγραφή
  13. Απ'όπου και αν πιάσεις αυτές τις δουλειές είναι μπέρδεμα τελικά....ουφ...φιλάκια πολλά Κατερίνα μου και όπως πάντα χρήσιμες οι συμβουλές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Γι' αυτό είμαι εδώ να σας βοηθάω στο ξεμπέρδεμα!

      Διαγραφή
  14. Να ήξερες πόσο συμφωνώ μαζί σου.. Έχει φορές που αφήνω πράγματα και κάνω τη χαζή αλλά μετά μου μαζεύονται όλα μαζί και νευριάζω και κυνηγιέμαι μέχρι να ξανα βαρεθώ.. Αυτό με την ακαταστασία είναι μόνο πρόβλημα σε εμάς, έχουμε τόσα πράγματα και συνεχίζουμε να κουβαλάμε και άλλα και δε ξέρω πια που να τα βολέψω. Σιδερο?? τι είναι αυτό?? χαχαχα τα τελείως απαραίτητα κάνω ειδικά το καλοκαίρι με την τόση πολύ ζέστη εδώ. Προκομμένη δεν είμαι? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις άλλα ταλέντα εσύ Ελεάνα μου! Πιο όμορφα! Θα έρθω εγώ να βοηθήσω και εσύ θα μου φτιάχνεις τέλεια πράγματα με πηλό! Τώρα αυτό το πράγμα με όλα αυτά που μαζεύονται προσπαθώ πολύ να το πολεμήσω τον τελευταίοι καιρό! Purge και πάλι purge! Όλο χαρίζω και μοιράζω!

      Διαγραφή
  15. Όταν είμαι κουρασμένη όλα τα αναβάλλω..βέβαια, ειδικά το σίδερο το αναβάλλω και ξεκούραστη να είμαι,ίσως επειδή για εμένα περιλαμβάνει και στήσιμο σιδερώστρας σε δωμάτιο Φραγκίσκου και έπειτα μάζεμα.Καλημέρα Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις Ιωάννα! Το χειρότερο μου και μένα στο σίδερο είναι το στήσιμο και το μάζεμα της σιδερώστρας και των σχετικών!

      Διαγραφή
  16. Πές τα χρυσόστομη! Αυτό το Post μου προκαλεί μια ανακούφιση. Δεν είμαι η μόνη που τα αναβάλει λοιπόν. Φιλιά πολλά Κατερινάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται καλέ! Αγαπώ πολύ να προγραμματίζω δουλειές του σπιτιού για να τις αναβάλλω στην πραγματικότητα για κάποια άλλη στιγμή χαχα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...