Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Φτιάχνοντας Μαρτάκι με καλώδιο






Σήμερα σας έχω τον πιο εύκολο και πρωτότυπο Μάρτη που έχετε δει! Θα φτιάξουμε μαζί το κλασσικό κόκκινο-λευκό λευκό στριφτό βραχιόλι από καλώδιο! Για πάμε να δούμε!











Αυτό τον Μάρτη ομολογώ πως δεν τον φτιάχνω πρώτη φορά αλλά είναι η κλασσική μου επιλογή ως γνήσια ηλεκτρολόγος! Μέσα στα καλώδια όλη μέρα, μου είναι πιο εύκολο να βρω κόκκινο και λευκό καλώδιο παρά κορδέλες ή κλωστές.



Το καλώδιο συναγερμού είναι πλέον η κλασσική μου επιλογή επειδή έχει κόκκινο και λευκό αλλά και επειδή έχει την κατάλληλη διατομή και είναι αρκετά εύκαμπτο ώστε να γίνει βραχιόλι.


Ξεκινάμε λοιπόν ανοίγοντας το καλώδιο και βγάζοντας τα χρώματα που θέλουμε (λέτε να κάνω και ένα μαύρο γαλάζιο να έχω για το καλοκαίρι;).




Δένουμε ένα κομπάκι στην άκρη και ξεκινάμε να στρίβουμε τα καλώδια μεταξύ τους.


Αφού μετρήσουμε το μήκος του καρπού μας κόβουμε στο επιθυμητό σημείο και φτιάχνουμε τα κλασσικά κομπάκια για να ανοιγοκλείνει ο Μάρτης μας.


Και τόσο απλά και εύκολα έχουμε τον πιο περίεργο Μάρτη σε όλη την παρέα!


Αν σας είναι δύσκολο να βρείτε καλώδιο ή αν θέλετε μία πιο girly επιλογή και δεν σας έπεισα ρίξτε μια ματιά στο Μάρτη από κορδέλες και στο Μαρτάκι με βελονάκι!


Καλή εβδομάδα!

24 σχόλια:

  1. Τι πρωτότυπη ιδέα!! Δεν το είχα σκεφτεί.. Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα δεν έχει; Αυτά παθαίνεις άμα είσαι όλη μέρα μέσα στα καλώδια! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Τελεια ιδεα Κατερινιω! Καλο μηνα να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Μαρία μου αν και είσαι του πιο ρομαντικού στυλ! Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Την πρώτη φορά που το είχα φτιάξει ομολογώ άκουσα πολλά γέλια από τους άντρες συναδέλφους αλλά δεν πτοούμε Λαμπρινή μου! Τώρα θα τους στέλνω εδώ να διαβάζουν τα σχόλια σας! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Τέλειο! Τελείως alternative! Και του χρόνου Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως δεν του φαίνεται ότι είναι από καλώδιο με την πρώτη ματιά! Όταν το εξηγώ πολλοί γελάνε αλλά τώρα θα τους λέω ότι είμαι alternative Σοφία μου! Thanks!

      Διαγραφή
  5. Πολυ εξυπνη ιδεα Κατερινα! Ποις θα σκεφτοταν το καλωδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Mary! Αυτά συμβαίνουν όταν βρίσκεις την έμπνευση στο χώρο εργασίας σου!

      Διαγραφή
  6. Κατερίνα μου είναι το πιο πρωτότυπο βραχιόλι Μάρτης που έχω δει! Και του χρόνου να ξαναφτιάξεις και να μας εντυπωσιάσεις! Πολλά φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου! Εντωμεταξύ είναι και πολύ ανθεκτικό το άτιμο αλλά δεν νομίζω να το κρατήσω μέχρι του χρόνου!

      Διαγραφή
  7. Ο πιο πρωτότυπος Μάρτης ever!!! χαχαχα αυτό θα πει εφευρετικότητα!!!
    Καλή Σαρακοστή και καλό Μήνα Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν το πιστεύω ότι κατάφερα να εντυπωσιάσω και εσένα Ελεάνα που είσαι το πρότυπο μου στην εφευρετικότητα! Καλό μήνα και σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Φυσικά και από καλώδιο! Εσείς με τα καλώδια και τα κατσαβίδια σας!Εξαιρετική λύση, κλασικό σχέδιο και δεν φθείρεται όπως η κλωστή! Εγώ πάλι μια φορά χρειάστηκα σύρμα κ πήρα αυτό που κολλάτε με τα κολλητήρια σας! Ακόμα μου το χτυπάει! Που να ξέρω, το βρήκα μαλακό και εύκολο να το δουλέψω το πήρα η δημιουργός τρομάρα μου! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαα δεν παίζεσαι Ζωγραφιά! Βέβαια τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο γιατί το καλάι (έτσι λέγεται το υλικό για τις κολλήσεις) κοστίζει χιχι! Την επόμενη φορά πες του να σου φέρεις κανένα κομμάτι πολύκλωνο καλώδιο!

      Διαγραφή
  9. Απίστευτο! Ο πιο πρωτότυπος Μάρτης που εχω δει ποτε! Νομίζω ότι θα αρέσει πολύ στον άντρα μου που είναι μάστορας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου με συγκινείς με τα καλά σου λόγια μιας και η καλλιτεχνική σου άποψη μετράει διπλά! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσει ο άντρας σου με το Μάρτη μου!

      Διαγραφή
  10. That's lovely Katerina. May I ask what's the meaning behind the bracelet and March?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks Michelle! This bracelet is a Greek tradition and we make it every year on March 1st in order to protect us from the first bright sun of spring! In some places at the end of March they put in on a tree for the birds to take it and build their nests. In other places they wear it until Easter when they burn it in the traditional Easter lamp feast. Mine is not made out of threads so no bird will use so I am gonna probably wear it util Easter!

      Διαγραφή
  11. χαχαχ φοβερή!!! Καλό μήνα κοριτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα το δείξω στον άντρα μου και θα του ζητήσω να ξεκινήσει να φτιάχνει!!!! Ευρηματική ιδέα!!!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ δε σε φοβάμαι εσένα και μόνη σου μπορείς να το φτιάξεις είναι πολύ εύκολο! Άντε λίγη βοήθεια στο να σου βρει το καλώδιο μόνο θες!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...