Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Φτιάχνοντας μαξιλαράκια γούρια για το 2018!





Για τα γούρια του 2018 ήθελα να φτιάξω κάτι τόσο καινούργιο για μένα που μέχρι και έμαθα βελονάκι! Ως τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε μπροστά μου ένα μικρό μαξιλαράκι με τα νούμερα 18 σε μπλε αποχρώσεις για να μας φέρει τύχη η νέα χρονιά που έρχεται.











Κίνητρο για όλο αυτό ήταν η μαμά μου που ήρθε χαρούμενη ένα απόγευμα στο σπίτι και πίνοντας ένα αχνιστό καφεδάκι μου έκανε έκπληξη και μου έμαθε τα βασικά στο βελονάκι! Είχε μαζί της όλα όσα χρειαζόμασταν και φυσικά αυτό το υπέροχο χουχουλιάρικο μπλε νήμα. Φυσικά είχε και μπόλικη υπομονή μιας και δεν μπορούσα ούτε καν να κρατήσω σωστά στα χέρια μου το βελονάκι οπότε καταλαβαίνετε τι σας περιγράφω!


Όσοι σας λένε ότι το βελονάκι είναι εθιστικό ισχύει και με το παραπάνω οπότε σκέφτηκα αμέσως (παρόλο την απειρία μου) να φτιάξω κάτι για τα γούρια του 2018. Το YouTube έγινε ο καλύτερος μου φίλος και βρήκα αναλυτικά tutorial για αρχάριους για να φτιάξω τους αριθμούς 1 και 8.


Φυσικά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες κάπου στο τέλος κατάφερα να φτιάξω κάτι αξιοπρεπές και σχεδόν όλα μου τα νούμερα φαίνονται διαφορετικά. Αφού όμως τα κατάφερα εγώ είμαι σίγουρη ότι όλοι μπορούν να το κάνουν. Απλά δοκιμάστε χωρίς φόβο αλλά με μπόλικο πάθος!


Η ιδέα αφού έφτιαξα τα νούμερα ήταν να τα στερεώσω σε μικρά μαξιλαράκια, οπότε έκοψα ορθογώνια κομμάτια υφάσματος και τα έραψα στο κέντρο του μισού.


Όπως βλέπετε στη φωτογραφία η μία πλευρά από το τετράγωνο μαξιλαράκι είναι έτοιμη οπότε έραψα τις 2 κάθετες πλευρές γυρίζοντας το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά.


Μη γελάσετε με τις αστείες βελονιές μου αλλά όλη μου η προσοχή πήγε στο βελονάκι και έμεινε εκεί!




Ομολογώ ότι ήδη είχα κουραστεί αρκετά και ευτυχώς που επέλεξα να κάνω τόσα λίγα γούρια φέτος! Μετά το βελονάκι και τον ενθουσιασμό μου, η ραπτική μου φαινόταν πεζή και βαρετή!


Γέμισα τα μαξιλαράκια με κομμάτια υφάσματος και έκλεισα την τελευταία κάτω πλευρά με σιλικόνη για να μην φαίνονται ραφές. Στη συνέχεια έφτιαξα αλυσιδίτσες με το βελονάκι για να μπορούν να κρεμαστούν τα μαξιλαράκια.


Τελικά η όλη διαδικασία είχε πολύ πλάκα και έμαθα τόσα πράγματα! Ελπίζω τα γούρια του 2018 να φέρουν τύχη και χαρά στα σπίτια των παραληπτών μιας και έβαλα όλη μου την αγάπη.


Αν το βελονάκι σας φαίνεται μπελάς μέχρι τα Χριστούγεννα ρίξτε μια ματιά στα γούρια σπιτάκια από πηλό και στα ξύλινα γούρια που φτιάξαμε προηγούμενες χρονιές. Αν ψάχνετε και άλλες ιδέες με βελονάκι από το Κυριακή στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Καλή εβδομάδα!

18 σχόλια:

  1. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!! Το βελονάκι είναι εθιστικό και μια πολύ όμορφη τέχνη αλλά εγώ μόνο στα βασικά έμεινα... Σου εύχομαι να προχωρήσεις με την ίδια ορμή και πάθος και μέσα στη νέα χρονιά να μάθεις και να φτιάξεις πολλά περισσότερα!! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Ευγενία. Για να δούμε το έχω πάρει ζεστά το θέμα. Ευτυχισμένο το 2018!

      Διαγραφή
  2. βγηκαν υπεροχα!
    καλες γιορτες με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω δουλίτσα ακόμα Λίτσα μου αλλά μου δίνεις κουράγιο να συνεχίσω με το βελονακι! Σε ευχαριστώ πολύ! Να έχεις μία υπέροχη δημιουργική χρονιά!

      Διαγραφή
  3. καλα με το βελονακι δεν το εχω καθολου! Σε θαυμαζω, το ξερεις;;; τελεια βγήκαν, τσαχπίνικα κια με χρωμα!!! νταξει, το τελευταιο, με εντυπωσιασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα κατάφερα εγώ μπορείς σίγουρα και εσύ Ζήνα μου! Όσο για το χρώμα τι να πω.. οι "κακές" παρέες χαχαχα! Καλή χρονιά να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία που βγήκαν;;;; Μα θα με κάνεις να κάτσω να μάθω βελονάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου ξεκίνα! Έχει πολύ πλάκα και είναι όντως εθιστικό! Με τα βιντεάκια που υπάρχουν σίγουρα θα τα καταφέρεις! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος εύχομαι!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα και πολύ ξεχωριστό.
    Μπράβο σου!!!!!!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου αν και πρωτάρα με κάνει πολύ χαρούμενη το σχόλιο σου! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ και σου εύχομαι ένα υπέροχο και δημιουργικό 2018!

      Διαγραφή
  6. Katerina these are very original and so cute because of their miniature size. I want to wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρά τα κατάφερες κι έγιναν απίθανα.
    Καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμά πολύ το σχόλιο σου Ρένα μου μιας και το κατέχεις το άθλημα! Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και πολλά χαμόγελα!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ιδιαίτερα και πολύ πρωτότυπα τα γούρια σου φέτος Κατερίνα. Αφού τα κατάφερες και με το βελονάκι μην μιλάς καθόλου... εγώ εντελώς άχρηστη με κάτι τέτοιο. Καλή χρονιά φίλη μου με υγεία και ότι άλλο εσύ επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Χριστίνα μου! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η πρώτη προσπάθεια μου να ασχοληθώ με το βελονάκι! Στο προτείνω ανεπιφύλακτα πάντως και θα βρεις πολλές πληροφορίες στο internet για να ξεκινήσεις! Καλή χρονιά να έχουμε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...