Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Πως καθαρίζουμε τη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου




Όσο οι θερμοκρασίες που πλένουμε τα ρούχα στο πλυντήριο μειώνονται τόσο αυξάνονται, τα υπολείμματα του απορρυπαντικού που μένουν στη θήκη (συρτάρι). Αν μείνουν εκεί για αρκετό καιρό η μούχλα κάνει την εμφάνιση της και ξεκινάνε τα πιο σοβαρά προβλήματα. Έτσι σήμερα θα καθαρίσουμε παρέα τη θήκη του απορρυπαντικού εύκολα και γρήγορα.









Εδώ βλέπετε την ντροπιαστική αρχική κατάσταση της θήκης του πλυντηρίου μας. Τα περισσότερα προβλήματα νομίζω είναι στο χώρο που μπαίνει το μαλακτικό. Ίσως πρέπει να μειώσω ακόμα περισσότερο την ποσότητα που χρησιμοποιώ αν και νομίζω ότι το πρόβλημα οφείλεται στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου κομματιού με το καπάκι.


Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να βγάλουμε τη θήκη από το πλυντήριο. Συνήθως βγαίνει πολύ εύκολα και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρειάζεται κατσαβίδι. Προσοχή στη δύναμη που θα βάλετε για να μην σπάσει. Μετά το πρώτο σοκ της βρωμιάς και της πιθανής μούχλας, θα γεμίσετε το νεροχύτη σας ή ένα λεκανάκι που να χωράει η θήκη, με ζεστό νεράκι τόσο που να την σκεπάζει καλά.



Αφού περιμένετε καμιά ωρίτσα να μουλιάσει καλά, όλα τα υπολείμματα του απορρυπαντικού θα έχουν μαλακώσει. Με μία μαλακή βούρτσα που συνήθως χρησιμοποιούμε στο πλύσιμο των πιάτων, τρίβουμε καλά και καθαρίζουμε όλη τη θήκη.


Για του extra προσεχτικούς και σχολαστικούς (όπως η αφεντιά μου) προτείνω με τη βοήθεια μια οδοντογλυφίδας να καθαρίσετε και τις μικρές εσοχές και δύσκολες γωνίες που έχει η θήκη σας. Στο τέλος σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τη θήκη πριν τη βάλουμε πίσω στη θέση της.


Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτή τη δουλειά σε συνδυασμό με τη καθαριότητα του ίδιου του πλυντηρίου, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, και να γλυτώσετε το χρόνο που θα πρέπει να περιμένετε να μουλιάσουν τα υπολείμματα του απορρυπαντικού. Αρκετά εύκολο έτσι δεν είναι;

Καλή εβδομάδα!

29 σχόλια:

  1. Φυσικά,μία από τις καθιερωμένες εργασίες του νοικοκυριού,αν θέλουμε να το διατηρήσουμε σαν καινούριο! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να μειώσω την ποσότητα του μαλακτικού,ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια ήδη το έχω καταργήσει στις πετσέτες. Στα υπόλοιπα αν χρησιμοποιείς αυτά τα υπέρ-συμπυκνωμένα τελικά χρειάζονται πολύ λίγο.

      Διαγραφή
  2. Δε χρησιμοποιώ μαλακτικό, παρά μόνο απορρυπαντικό με άρωμα και είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένη. Πολύ χρήσιμος ο τρόπος που μας παρουσιάζεις και απλός. Απαραίτητη δουλειά σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά έχω αρχίσει και εγώ να το σκέφτομαι που τελικά ωφελεί το μαλακτικό. Ίσως μόνο στα πουλόβερ; Θα πρέπει να το ξανα-κοιτάξω.

      Διαγραφή
  3. Είμαι σίγουρη ότι έγραψα σχόλιο που έλεγε ότι αν ξαναγορασω πλυντήριο θα προσέξω τη θήκη του.
    Να βγαίνει εύκολα .
    Χρήσιμες συμβουλές Κατερίνα μου. Ευχαριστούμε πολύ .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παιδεύει Ρένα; Είναι και εύκολο να σπάσει, οπότε θέλει την προσοχή του. Εγώ πάλι θα κοιτάξω να μην έχει γωνίες για να μην παιδεύομαι με την οδοντογλυφίδα χαχα.

      Διαγραφή
  4. Πω πω αυτό το έκανα συχνά μέχρι που σταμάτησα την σκόνη απορρυπαντικού και χρησιμοποιώ πλέον ταμπλέτες.Αλλά και πάλι υπάρχουν υπολείμματα.Οπότε οι συμβουλές σου ως προς την καθαριότητα είναι σούπερ....την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου, κάποιος, κάποτε μου είχε πει ότι οι ταμπλέτες με το πλαστικό τους περιτύλιγμα δεν είναι και ότι καλύτερο για τις σωληνώσεις οπότε τις αποφεύγω. Είναι αρκετά βολικές όμως.

      Διαγραφή
    2. Οι ταμπλέτες αν δεν το έχεις προσέξει ακόμα είναι για πιο περιορισμένα πράγματα και δεν διαλύονται πάντα σωστά.. Αφριζουν υπερβολικά συνήθως και παρά το ότι αναγράφεται ότι καθαρίζουν τέλεια τα ρούχα οποία μάρκα και αν διαλέξεις αν έχεις δύσκολους λεκέδες που απαιτούν υψηλότερες θερμοκρασίες δεν θα έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα λόγω της σύστασης τους ...Τα υπολείμματα που λες ότι έχεις προέρχονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης δυστυχώς..Η σκόνη είναι αποτελεσματικότερη και δεν χαλάει το πλυντήριο το μόνο που θέλει να προσέχεις είναι η δοσολογία και να καθαρίζεις το συρτάρι του απορρυπαντικού με σωστό τρόπο.Εγω πλένω με Ariel σκόνη και δεν αντιμετωπίζω προβλήματα σε συνδυασμό με την πλύση του κάδου στους 95 προσπαθώ να διατηρώ το πλυντήριο σε καλή κατάσταση.Με τα υγρά και τις ταμπλέτες θα αντιμετωπίζεις το πρόβλημα που αναφέρεις για τα υπολείμματα δυστυχώς και έτσι θα απαιτείται τακτικοτερα καθαρισμός του κάδου σε μεγάλο πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.Εσυ αποφασίζεις τι σε συμφέρει απλώς τα λέω αυτά γιατί κάποια στιγμή και εγώ αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα αλλά πλέον βρήκα τη χρυσή τομή.

      Διαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμο!Δεν ήξερα ότι βγαίνει η θήκη. Θα το κάνω άμεσα! Ευχαριστούμε Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μιας και θα ανοίξεις δουλειές Χρυσή, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τον καθαρισμό του πλυντηρίου και να τα συνδυάσεις για πιο γρήγορα. Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλές συμβουλές, και συχνά το ξεχνάμε! Επειδή κάτι καθαρίζει δεν είναι απαραίτητα καθαρό!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το γράφεις. Επειδή καθαρίζει και μπαίνει απορρυπαντικό δε σημαίνει ότι το ξεχνάμε. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  7. Πω πω!! ζήλεψα λέμε θήκη πλυντηρίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να στη χαρίσω χαχα. Όχι πλάκα κάνω, τώρα που την καθάρισα δεν τη δίνω πουθενά. Μπορείς όμως να καλλωπίσεις και τη δική σου.

      Διαγραφή
  8. Λοιπόν, πρακτικότατες οι συμβουλές σου, ούτε που ήξερα ότι η θήκη βγαίνει! Οπότε έκανα άλλες αλχημείες, κάπως αποτυχημένες! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι θα σε παίδευε αρκετά Ευγενία μου. Τώρα ξέρεις ότι βγαίνει και θα κάνεις τη ζωή σου εύκολη. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  9. Εντάξει θα πάω να το κάνω... χάλια είναι το καπάκι και αναρωτιόμουν πως να το καθαρίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το βάλεις στο νερό Μαίρη μου θα εντυπωσιαστείς από το πόσο εύκολα θα κάνεις τη δουλειά σου και σε λίγο χρόνο. Καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  10. Αν τα έχω κάνει τα παραπάνω και πάλι δεν βγεί; Το έχω μουλιάσει με νερό, με χλωρίνη, με διάφορα καθαριστικά γενικά αλλά τίποτα!! Τι άλλο μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας Διαμάντω. Θέλει λίγο υπομονή. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις να ξαναβάλεις χλωρίνη αλλά συχνά-πυκνά να το μουλιάζεις σε ζεστό νερό και λίγο λίγο θα καθαρίζει. Επίσης δοκίμασε να κάνεις τη διαδικασία που αναφέρεται στο link για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιο συχνά ώστε η υψηλή θερμοκρασία να σε βοηθάει και στον καθαρισμό της θήκης.

      Διαγραφή
  11. Γειά σας κορίτσια!
    Εγώ έχω πλυντήριο που ανοίγει από πάνω και η θήκη απορρυπαντικού είναι στερεωμένη στο καπάκι. Δεν είναι ανοικτή όπως αυτή που καθάρισε η φίλη μας αλλά σχετικά κλειστή, για να μην χύνονται τα περιεχόμενα όταν είναι σε οριζόντια θέση.
    Αυτή η θήκη... πώς μπορεί να καθαρίσει;
    Έχω δοκιμάσει μούλιασμα σε καυτό νερό και μετά τρίψιμο με οδοντόβουρτσα και βούρτσα από μπιμπερό αλλά δεν καθαρίζει με τίποτα!!!
    Καμιά ιδέα;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να την αφαιρέσεις; Το μόνο που σκέφτομαι αν δοκίμασες όλα τα παραπάνω και δεν πέτυχε, μήπως πλέων έχει διαβρωθεί και ίσως θα πρέπει να την αντικαταστήσεις.

      Διαγραφή
    2. Έχω και εγω την ίδια, βγαίνει απο το πλυντήριο αλλά δεν ανοίγει, μονο ζεστο νερο και χλωρίνη, δεν καθαρίζει καλά....

      Διαγραφή
  12. Εγώ βάζω και την σκόνη μέσα στο καδο του πλυντηρίου . Κανονικα, μεσα στη πλαστικη μεζουρα του υγρου και πριν το βαλω στο καδο τη γεμιζω και με νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το καπάκι του μαλακτικού πως το ανοίγεις; Δεν μπορώ με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και γω δυσκολεύομαι να ανοίξω τη θήκη του μαλακτικου. Δεν το καταφερνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...