Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

DIY γιρλάντα με πλεκτές χιονονιφάδες






Ο χειμώνας και το κρύο είναι εδώ και το βελονάκι ταιριάζει απίστευτα με τσαγάκι και χουχούλιασμα. Τι πιο ταιριαστό από τις χιονονιφάδες που έγιναν μια όμορφη παγωμένη γιρλάντα. Ελάτε να την φτιάξουμε παρέα!










Η πρώτη χιονονιφάδα έγινε με επιτυχία ακολουθώντας κατά γράμμα το tutorial που βρήκα εδώ. Είναι μια χαρά για αρχάριους όπως εγώ και βγαίνει σε πολύ ικανοποιητικό μέγεθος. Μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και Χριστουγεννιάτικα στολίδια.


Για τη γιρλάντα όπως την είχα φανταστεί, το μέγεθος αυτό βγαίνει λίγο βαρύ οπότε για πρακτικούς λόγους και για τσαχπινιά αποφάσισα να φτιάξω διάφορες εκδοχές του ίδιου pattern. Για να το πετύχω αυτό απλά έπλεξα τις χιονονιφάδες σε στάδια "κύκλους". Μερικές δηλαδή είναι ολόκληρες, μερικές μείον ένα κύκλο, μερικές μείον δύο κύκλους κλπ..


Πρώτη φορά επίσης δοκίμασα να κάνω και block τις δημιουργίες μου για να μαλακώσουν και να βρει την ισορροπία του το σχέδιο. Τις "σιδέρωσα" μέσα σε μια πετσέτα με σίδερο ατμού και αρκετά προσεχτικά γιατί το μαλλί μου είχε και ακριλικό. Σχεδόν δεν ακουμπούσα καν το σίδερο στην πετσέτα.



Τέλος σχημάτισα τη γιρλάντα με ένα απλό σκοινί και έτοιμο το χειμωνιάτικο, παγωμένο σκηνικό στην κρεβατοκάμαρα μας. Δεν θα μείνει όμως για πολύ εκεί ακόμα μιας και σας ετοιμάζω μια μικρή έκπληξη για την άλλη εβδομάδα!


Αν χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο νήμα μπορείτε να "κοκαλώσετε" την κάθε χιονονιφάδα μέσα σε ατλακόλ και να φτιάξετε ωραιότατα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Το σχέδιο είναι πολύ εύκολο με όμορφες λεπτομέρειες στα τελειώματα. Αν ψάχνετε και άλλες ιδέες με βελονάκι από το Κυριακή στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Καλή εβδομάδα!

26 σχόλια:

  1. Η γιρλάντα σου είναι τέλεια Κατερίνα, μου αρέσει πάρα πολύ, που είναι πλεκτή, το χρώμα της, οι εναλλαγές στα μεγέθη από τις χιονονιφάδες!!Είναι απλή,λες να την δοκιμάσω και εγώ?Έχω και μπλε μαλλί μέσα και κάθεται..Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Ιωάννα μου για τα καλά σου λόγια. Φυσικά και να τη δοκιμάσεις. Το βίντεο είναι τόσο κατανοητό που θα τα καταφέρεις άψογα. Άμα χρειαστείς βοήθεια για τα μικρότερα σχέδια εδώ είμαι.

      Διαγραφή
  2. πηρες το κολαι βλεπω! υπεροχα οι χιονινιφαδες σου και λατρεψα κ το χρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι γίνεται Ζήνα μου! Με αργά αλλά σταθερά βήματα μαθαίνω και προσπαθώ. Έχω ακόμα πολύ από αυτό το χρώμα οπότε ψάχνω ιδέες και για άλλα πραγματάκια. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Katerina this is a wonderful way to add a bit of winter decor to your room. You are very talented!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you very much Mary. I was thinking of blue stars at the beginning but this beautiful and easy snowflake pattern draw my attention. I'm so happy you like it.

      Διαγραφή
  4. Είναι υπέροχη! Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ. Χαίρομαι που σου αρέσει γιατί είμαι ακόμα αρκετά αρχάρια με το βελονάκι.

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφες οι χιονονιφάδες
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια στα χεράκια σου πολύ όμορφη ιδέα!!!! Το βελονάκι αν το μάθεις είναι έρωτας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με παιδεύει ακόμα αλλά το προσπαθώ. Ομολογώ πάντως ότι είναι εθιστικό.

      Διαγραφή
  7. Μα πόσο όμορφες χιονονιφάδες! Και το χρώμα τους απίθανο τις κάνει πιο έντονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τόσο πολύ από αυτό το μπλε που όλο ψάχνω ιδέες για να εξασκούμε στο βελονάκι. Στις χιονονιφάδες πάντως όντως ταίριαξε γάντι. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφα!!! Μπράβο σου Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μεταξία. Την καλλιτεχνική σου άποψη πάντα την εκτιμώ.

      Διαγραφή
  9. Είσαι χρυσοχέρα δεν το συζητάμε έτσι;! Φοβερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ακόμα μέλλον Μαρία μου αλλά το προσπαθώ! Η αλήθεια είναι ότι άμα ξεκινήσεις με το βελονάκι ανοίγεται ένας τεράστιος καινούριος κόσμος με ιδέες! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά πανέμορφο, αλλά δεν νομίζω να καταφέρω ποτέ να το πλέξω (δεν έχω δοκιμάσει ποτέ)!! Ας το κάνει η μαμά μου και μετά εγώ κάνω τα υπόλοιπα..!
    Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα σωστή σε βρίσκω αλλά άμα βρεις ελεύθερο χρόνο είναι πολύ καλό χόμπι το βελονάκι και τρομερά χαλαρωτικό και αγχολυτικό!

      Διαγραφή
  11. ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, Κατερίνα μου. Αγαπώ το πλέξιμο. Να τη χαρείς, φίλη μου. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μία μου! Μου δίνεις ιδέες για να φτιάξω και άλλη σε ακόμα πιο Χριστουγεννιάτικη εκδοχή.

      Διαγραφή
  12. Κατερίνα πανέμορφη!!! Είναι τέλεια!!! Μου άρεσε πάρα πολύ!!! Περιμένουμε την έκπληξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Έλενα! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει. Όσο για την έκπληξη, είναι διαγωνισμός για τα 6α γενέθλια του blog με δωράκι τη συγκεκριμένη γιρλάντα! Δες την ανάρτηση που ακολουθεί.

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Αρχάρια ακόμα αλλά μου αρέσει και το προσπαθώ! Να είσαι καλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...