Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

DIY Όμορφα Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια [Guest post by Art Decoration Crafting]





Σήμερα έχω τη μεγάλη χαρά να φιλοξενώ τη Χριστίνα από το Art Decoration Crafting. Η Χριστίνα φέρνει μαζί της μία πανέμορφη DIY ανάρτηση (που είναι και το στοιχείο της φυσικά). Πάμε να μας δείξει πως θα φτιάξουμε όμορφα Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια με στεφάνια κεντήματος.










Πρώτη φορά στο blog της Κατερίνας και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη.  Την Κατερίνα την "γνωρίζω" διαδικτυακά σχεδόν από τα πρώτα μου βήματα στο blogging και στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω κι από κοντά.  Από τα πολύ καλά παιδιά της blogoσφαιρας, αλλά τι σας λέω; Αυτό ήδη το γνωρίζετε!!!

Κι αφού ήρθα επίσκεψη δεν θα ερχόμουν με άδεια τα χέρια; Ντροπή!  Έφερα κι εγώ το κατιτίς μου, εν προκειμένω κατασκευή αφού αυτό ξέρω να κάνω καλά!

Τα πιο εύκολα αλλά και αρκετά όμορφα χριστουγεννιάτικα κηροπήγια που μπορείς να φτιάξεις στο πι και φι.

Τα υλικά μας είναι:
  • 2 στεφάνια κεντήματος ένα μεγάλο και ένα αρκετά μικρό
  • 2 στικς σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα παιδιά στις χειροτεχνίες τους
  • Πιστόλι θερμοκόλλησης
  • Σπρέι σε χρώμα της αρεσκείας σας (αυτό μπορεί και να το παραλείψετε αν σας αρέσει το φυσικό χρώμα του ξύλου που έχουν τα στεφάνια)
  • 5 υδραυλικές τάπες σωλήνα τέτοιας διαμέτρου ώστε να χωράει ένα κερί 
  • 1 χριστουγεννιάτικη γιρλάντα
Στο μεγάλο στεφάνι δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα απλά μετράμε την περιφέρεια, την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και απλά κολλάμε πάνω τις 4 τάπες.

Στο μικρό στεφάνι κολλάμε χιαστί τα δύο ξυλάκια με θερμοκόλληση, κόβουμε αν περισσεύει κάτι στην περιφέρεια του κύκλου και στη μέση του Χ κολλάμε την τάπα.

Επόμενο βήμα είναι να τα βάψουμε με το σπρέι


Τα κηροπήγια ουσιαστικά είναι έτοιμα.  Αν κάποιος ακόμη και τα Χριστούγεννα προτιμάει την μίνιμαλ διακόσμηση μπορεί να σταματήσει εδώ.


Εγώ είμαι του λίγο πιο πολύ οπότε τα έντυσα με την χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, τυλίγοντας την γύρω-γύρω από το στεφάνι. Την κόλλησα μόνο σε 2 σημεία γιατί είναι αρκετά φαρδιά και κάθεται μια χαρά πάνω στο στεφάνι. Εννοείται πως την πέρασα από την μέσα πλευρά στο μεγάλο στεφάνι ενώ στο μικρό επειδή δεν χωρούσε απλά την ακούμπησα και την κόλλησα πάνω του.


Αυτό ήταν!!!  Τώρα έχουμε 2 άκρως χριστουγεννιάτικα κηροπήγια.



Τα κηροπήγια μπορούν να διακοσμήσουν πολλούς χώρους μέσα στο σπίτι... Τα τραπεζάκια στο σαλόνι είτε και τα δύο μαζί είτε χώρια


... αλλά και το γιορτινό σας τραπέζι φαγητού αν τα βάλετε το ένα μέσα στο άλλο και δημιουργήσετε μία ωραία σύνθεση γύρω τους με άλλα μικρότερα κηροπήγια και φωτάκια μπαταρίας.




Ελπίζω να την βρήκες αρκετά εύκολη την κατασκευή γιατί γνωρίζω πόσες δουλειές έχουμε αυτές τις ημέρες και δεν είναι να μπλέκουμε με πολύπλοκα πράγματα.



Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας αφήσω αφού ευχαριστήσω την Κατερίνα για την φιλοξενία αλλά και την τιμή που μου έκανε να είμαι σήμερα στο blog της.

Εύχομαι σε όλους οι γιορτινές μέρες που έρχονται να είναι οι καλύτερες αυτής της χρονιάς.  Να περάσετε τέλεια με τους αγαπημένους σας και να είναι τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα της ζωής σας!!!

Φιλάκια❤



Ξετρελάθηκα με την ιδέα αυτής της κατασκευής. Τρέχω ήδη στα μαγαζιά να πάρω τα υλικά μου! Εσείς τι ετοιμάζετε σήμερα; Τη Χριστίνα και όλες τις όμορφες προτάσεις της για τα Χριστούγεννα  και όχι μόνο, θα βρείτε στα παρακάτω:
Pinterest: Christina Makri


Καλές γιορτινές ετοιμασίες! Αν θέλετε και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιδέες από το Κυριακή στο σπίτι ρίξτε μια ματιά εδώ!


Καλή εβδομάδα!

12 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφη Χριστουγεννιατικη ιδεα για οσες "πιανουν" τα χερια τους,εγω μενω στο να θαυμαζω το υπεροχο αποτελεσμα! Ευχαριστουμε κοριτσια!Καλες γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φαίνεται δύσκολο Ηλιάνα μου! Είμαι σίγουρη ότι με τι οδηγίες της Χριστίνας θα τα καταφέρεις σίγουρα! Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφη και εύκολη κατασκευή. Μπορώ να την φανταστώ και μετά τις γιορτές σε μια γωνιά του σπιτιού, χωρίς βέβαια τη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα.Μου αρέσει πολύ, η Χριστίνα δεν κάνει τίποτα τυχαίο ενιγουει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν Νικολέττα. Άνετα στέκεται και μετά τις γιορτές στη διακόσμηση. Εεε η Χριστίνα είναι αυθεντία σε αυτά!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη η δημιουργία της Χριστίνας και μπορεί να γίνει εύκολα .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι χαρακτηριστικό το στυλ της Ρένα μου και ευτυχώς μας έφερε κάτι που μπορώ ακόμα και εγώ να το δοκιμάσω. Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Κατερίνα μου σ ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία! Το χάρηκα πολύ αυτό το "ταξίδι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ σε ευχαριστώ Χριστίνα μου για την άψογη συνεργασία. Ειλικρινά απορούσα πως δεν το είχαμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά τα Χριστούγεννα σου πάνε και ήταν ότι καλύτερο πιστεύω. Να είσαι καλά να μας έρθεις και πραγματικό ταξίδι!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφες κατασκευές και σχετικά εύκολες. Αρκεί να έχεις τα σωστά υλικα. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φαντασία της Χριστίνας με ξεπερνάει στις κατασκευές! Με τόσο απλά υλικά έφτιαξε ένα πανέμορφο διακοσμητικό. Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή
  6. Φιλοξένησες τη Γκουρού των κατασκευών και μάλιστα με θέμα και κατασκευή που μάλλον θα τρέξουν πολλοί στα μαγαζιά για υλικά!!! Μπράβο σας κορίτσια μου!!! Καλές γιορτές και καλή συνέχεια και στις δύο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως όπως τα λες Κική μου! Η Χριστίνα είναι πραγματικά γκουρού και μας έφερε μια πανέμορφη ιδέα που μπορεί να σταθεί άνετα όλο το χειμώνα! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει. Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...