Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Εύκολο βραχιόλι Μάρτης τύπου μακραμέ






Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα ένα βραχιόλι τύπου μακραμέ για να τηρήσουμε την παράδοση του Μάρτη. Βέβαια μπορείτε να το διαλέξετε ότι συνδυασμό χρωμάτων θέλετε και να φτιάξετε διάφορα βραχιολάκια να στολίζουν τον χέρι σας.










Το ονόμασα τύπου μακραμέ γιατί δεν ακολούθησα κάποια γνωστή τεχνική αλλά έκανα αυτό που με βόλεψε και μου φαινόταν πιο όμορφο, καθώς φυσικά και δεν είχα τα κατάλληλα κορδόνια οπότε χρησιμοποίησα μαλλί πλεξίματος.


Ξεκινάμε μετρώντας και κόβοντας 4 κομμάτια μαλλί περίπου 75 εκατοστά, δύο κόκκινα και δύο λευκά. Το ξύλινο μανεκέν ήταν ο φοβερός βοηθός μου και κρατούσε υπομονετικά τη μία άκρη που έκανα κόμπο. Επιλέγουμε ένα χρώμα για να ξεκινήσουμε και κάνουμε κόμπους όπως βλέπετε στη φωτογραφία, πάνω από τα υπόλοιπα 4 κομμάτια. 


Συνεχίζουμε με δύο κόμπους από το κάθε χρώμα για όσο μήκος θέλουμε να γίνει το βραχιόλι μας. Προσοχή, επιλέγουμε εναλλακτικά τα 4 κομμάτια ώστε να τα διατηρούμε σχεδόν στο ίδιο μήκος. Μετρήστε το βραχιόλι λίγο μικρότερο από το μέγεθος του καρπού για να φτιάξουμε και το κλείσιμο.


Το κλείσιμο με δυσκόλεψε λίγο αλλά τα κατάφερα. Ξεκινάμε σταυρώνοντας τις δύο άκρες όπως βλέπετε στη φωτογραφία.



Και με ένα extra κομμάτι μαλλί διπλωμένο στα δύο, κάνουμε ένα κόμπο σταθεροποιώντας την ένωση. Στη συνέχεια κάνουμε κόμπους με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε το βραχιόλι.


Μπορεί να ακούγεται λίγο μπερδεμένο αλλά άμα το δοκιμάσετε βλέποντας τις φωτογραφίες θα καταλάβετε ακριβώς τι πρέπει να γίνει.



Στο τέλος αφού στερεώσουμε τα τελειώματα με λίγη κόλλα (εγώ χρησιμοποίησα θερμόκολλα), κόβουμε τα περισσεύματα και έχουμε ένα όμορφο βραχιολάκι που ανοιγοκλείνει για να το φορέσουμε. Αν έχετε μικρές χαντρούλες μπορείτε να στολίσετε τα τελειώματα αντί για τα κομπάκια που έκανα εγώ.


Αν σας αρέσουν οι εναλλακτικές προτάσεις ρίξτε μια ματιά και στο Μαρτάκι με καλώδιο ή αν θέλετε μία πιο girly επιλογή και σας αρέσει το βελονάκι, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση Φτιάχνοντας Μαρτάκι με βελονάκι!


Καλή εβδομάδα!

10 σχόλια:

  1. Πολύ εύκολο όντως!!! Πρέπει να στρωθώ να φτιάξω Μαρτακια για όλους μας ... Μη τύχει και αρπάξουμε στο χρώμα 😜 Φιλιά γλυ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βγει και ο ήλιος που θα πάει! Φτιάξε Κική μου να είσαι προετοιμασμένη γιατί έχεις και αρκετά να κάνεις. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  2. Το περίμενα πως και πως αυτό το post! Θυμάμαι κάθε χρονιά που ανεβάζεις νέες ιδέες για Μαρτάκια και δεν ξεχνώ την περσινή (αν θυμάμαι καλά) με το καλώδιο που ήταν τόσο πρωτότυπη!!
    Ξεκίνησα κι εγώ αυτήν την τεχνική με τους κόμπους για τα δικά μου, αλλά με την κλωστή που είχα επιλέξει ακόμα θα έπλεκα! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν πριν δυο χρόνια με το καλώδιο, πανεύκολα και αρκετά ανθεκτικά. Όσο για τους κόμπους, μη νομίζεις και το μαλλί με παίδεψε αρκετά στα σχέδια που ήθελα να δοκιμάσω και γι'αυτό κατέληξα σε αυτό. Έχει τον χαρακτήρα του βέβαια έτσι που είναι πιο αφράτο. Έρχομαι βόλτα να δω τι έφτιαξες να πάρω ιδέες για του χρόνου. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Όμορφο και εύκολο το μαρτάκι σου, Κατερίνα μου. Ευχαριστούμε για την ιδέα. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο Κατερίνα! Μου θύμισες ότι μπαίνει Μάρτης!...
    Άλκηστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φτιάξει και λίγο ο καιρός να το καταλάβουμε. Χαίρομαι πολύ πολύ που σου αρέσει!

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφο που είναι! Θα δοκιμάσουμε κι εμείς να το φτιάξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να γίνει σε οτιδήποτε χρώμα. Ήδη σκέφτομαι καλοκαιρινές αποχρώσεις. Περιμένω φωτογραφίες Θάλεια μου να πάρω έμπνευση!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...