Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Δίσκοι ντεμακιγιάζ με βελονάκι






Αν και εσείς έχετε βαρεθεί τους κλασσικούς δίσκους ντεμακιγιάζ μιας χρήσης και ψάχνετε μια λύση φιλική προς το περιβάλλον, σήμερα σας έχω τη λύση. Θα φτιάξουμε παρέα δίσκους ντεμακιγιάζ με βελονάκι που θα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά.









Ξεκινάμε επιλέγοντας ένα νήμα 100% βαμβακερό που είναι ότι πρέπει για τη χρήση που θέλουμε.  Πλένεται στο πλυντήριο χωρίς φόβο και μπαίνει και στεγνωτήριο. Εγώ επέλεξα ένα χρωματάκι λίγο σκούρο ώστε να μην κλαίω αν τυχόν βάψει από μάσκαρα και έντονα κραγιόν. Χρησιμοποίησα επίσης βελονάκι νούμερο 4 όπως συστήνει το συγκεκριμένο νήμα.


Φτιάχνουμε τον αρχικό μας κύκλο με μία αλυσίδα των τεσσάρων και κλείνουμε με slip stitch. Μέσα στον κύκλο μας ξεκινώντας με μία μονή αλυσίδα, φτιάχνουμε 6 single crochets. Για τον επόμενο κύκλο μεγαλώνουμε κάνοντας 2 single crochets σε κάθε stitch.


Για τη συνέχεια θα σας στείλω να δείτε το καταπληκτικό tutorial βίντεο εδώ το οποίο θα σας μάθει το κόλπο της εναλλαγής στο ξεκίνημα κάθε κύκλου ώστε να είναι όσο πιο ομοιόμορφο και κυκλικό γίνεται το τελικό σας αποτέλεσμα.



Μετά από 5 κύκλους ή όσους εσείς επιθυμείτε, ο δίσκος ντεμακιγιάζ είναι σχεδόν έτοιμος. Με μια βελόνα θα κρύψετε μέσα στο πλεκτό τις ελεύθερες άκρες σας και θα σταθεροποιήσετε το τελικό σας αποτέλεσμα.


Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία εύκολα και γρήγορα για να φτιάξουμε πολλούς πολλούς δίσκους και φυσικά τους κάνουμε και μία πλύση στο πλυντήριο να είναι έτοιμοι και καθαροί για χρήση. Πλέον οι δίσκοι ντεμακιγιάζ μας είναι επαναχρησιμοποιούμενοι, πλενόμενοι, οικονομικοί και zero waste.


Ομολογώ ότι είμαι πολύ περισσότερο ευχαριστημένη από τους κοινούς δίσκους ντεμακιγιάζ μιας και λειτουργούν απίστευτα για το πλύσιμο τους προσώπου κάνοντας και ένα ελαφρύ μασάζ. Προσέξτε μόνο με πόση δύναμη τρίβεται μάτια και βλεφαρίδες που είναι ευαίσθητα. Τους χρησιμοποιώ και με τζελ/σαπούνι καθαρισμού αλλά και με νερό micellar και βολεύουν και τα δύο. 

Αν ψάχνετε και άλλες εύκολες ιδέες με βελονάκι από το Κυριακή στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Καλή εβδομάδα!


12 σχόλια:

  1. Τρελάθηκα με αυτή σου την ανάρτηση! Η ιδέα είναι απίθανη και θα την επιχειρήσω. Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει! Τους έχω κατά ευχαριστηθεί τόσο καιρό που τους χρησιμοποιώ.

      Διαγραφή
  2. Ωραία λυση και οικολογικη, αλλα δεν εχω καθολου υπομονη να το πλέξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα κατάφερα εγώ όλοι μπορούν Αριάδνη. Είναι και σχετικά γρήγορο να το κάνεις.

      Διαγραφή
  3. Πολύ έξυπνη η κατασκευή σου και οικολογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σου πω κάνουν κ ένα ελαφρύ scrub που πολύ απολαμβάνω. Σ ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει που μας δείχνεις να πλέξουμε πράγματα ,που δεν θα είχαμε σκεφτεί εύκολα!!!Πρέπει κάποια στιγμή να μάθω επιτέλους να πλέκω!!Καλημέρα Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συστήνω μια αναζήτηση στο YouTube και μπόλικο κέφι και θα μάθεις στο πι και φι!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο βρε Κατερίνα! Από τότε που έφτιαξα κι εγώ τους δικούς μου με ύφασμα πραγματικά δεν τους αλλάζω!! Με βάζεις σε σκέψεις να προσπαθήσω να ξανά θυμηθώ από τότε που με έμαθε η γιαγιά μου να πλέκω... Καλά λένε μάθε τέχνη κι άστηνε... Φοβάμαι όμως ότι την άφησα για καιρό! Χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήσουν έμπνευση το ομολογώ! Όσο για το βελονάκι δεν είναι τίποτα. Ξεκίνα με κάτι απλό και εύκολο και πιστεύω θα τα θυμηθείς όλα!.

      Διαγραφή
  6. Φανταστική ιδέα Κατερίνα μου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...