Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Φτιάχνοντας σπιτική μερέντα από το www.galsnguys.gr [Project 18]



Η εκτέλεση μιας πολύ καλής συνταγής που θα βρείτε στο www.galsnguys.gr











Τα υλικά μας!
Η άχνη ζάχαρη και τα φουντούκια είναι προαιρετικά.




















Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν.













Στο ενδιάμεσο προετοιμάζουμε τα φουντούκια πολτοποιώντας τα στο multi.


















Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και απολαμβάνουμε το θέαμα!!



















Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.


















Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο.

















Προσθέτουμε τα φουντούκια και δοκιμάζουμε. Εμένα μου φάνηκε αρκετά γλυκό και έτσι δεν πρόσθεσα την άχνη ζάχαρη.















Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.













Σημείωση: Πιστεύω ότι τα φουντούκια ήταν πολλά για αυτήν την ποσότητα. Συνιστώ να βάλετε μισή κούπα ή να τα προσθέσετε σιγά σιγά και να βλέπετε την υφή της μερέντας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Ευχαριστούμε το www.galsnguys.gr

15 σχόλια:

  1. Κατερίνα,δεν ξέρω αν θα προλάβω να την τελειώσω τη συνταγή ,γιατί κάθε φορά πίνω το ζαχαρούχο και ξεμένω.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ πως ταιριάζουμε... Παίρνω μετά αγκαλιά το τενεκεδάκι και το "καθαρίζω" χαχαχα!

      Διαγραφή
  2. Ααα ξέχασες ένα βασικότατο βήμα!
    Αφού απολάυσουμε το θέαμα της λιωμένης σοκολάτας, κοιτάμε δεξιά-αριστέρα και πίσω για να βεβαιωθούμε πως είμαστε μόνες και βουτάμε το δαχτυλάκι στη σοκολάτα για να δοκιμάσουμε!!!
    Εεε τι, έτσι να την σερβίρουμε;; Χωρίς δοκιμή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η Δήμητρα!! Εξάλλου πως θα καταλάβουμε αν θα χρειαστεί extra ζάχαρη ή όχι!!

      Διαγραφή
  3. Σλούρπ!!! Η καταστροφή της δίαιτας είναι αυτή η Ανάρτηση Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα λες Σοφία!! Μεγάλη αμαρτία!

      Διαγραφή
  4. Δεν το είχα δει αυτό....μμμμμ εσύ δε πρέπει να με συμπαθείς και πολύ... χαχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν το συζητάω Ελεάνα! Κάτι με έχει πιάσει με τη σοκολάτα τώρα τελευταία! Είμαι έτοιμη να φτιάξω και αυτό αλλά κρατιέμαι!!

      Διαγραφή
  5. Η μία συνταγή καλήτερη απο την άλλη ! Πολύ ωραία Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα η σοκολατο-λιχουδιές είναι ότι πρέπει! Καλή επιτυχία στις σοκολατο-δημιουργίες σου!!

      Διαγραφή
  6. Aαα τι λες τώρα ωραία ιδέα αν έχεις ξεμείνει,βέβαια παίζει να μαι η μόνη που δεν τρελαίνεται για μερέντα ή νουτέλα;Ξέρω..στην πύρα στην πυρά! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρέθηκε άνθρωπος που δεν τρελαίνεται για μερέντα! Μαίρη μου πρέπει να σε γράψουμε στα πρακτικά! Θα σου πρότεινα όμως παρόλα αυτά να δοκιμάσεις τη συνταγή γιατί το σπιτικό όπως και να το κάνουμε έχει άλλη γεύση!

      Διαγραφή
  7. Θέλω ένα μεγάλο βαζάκι από αυτό pls !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...