Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Οργανώνουμε την Τσικνοπέμπτη





Αν περιμένεις να διαβάσεις συνταγές και μυστικά για το τέλειο παϊδάκι την πάτησες! Η Τσικνοπέμπτη θέλει και αυτή την οργάνωση της και έχει τα θέματα της ώστε να είναι επιτυχημένη χωρίς γκρίνιες. Πάμε να δούμε παρέα τα 15 σημεία που πρέπει να δώσουμε προσοχή!









1. Προετοιμασία: Το μαρινάρισμα είναι η μισή αρχοντιά στα κρεατικά! Μην τα αφήσεις παραπονεμένα και απεριποίητα. Σκέψου το από την προηγούμενη και καν’ τους και ένα καλό μασάζ! Επίσης σίγουρα θα σου χρειαστεί να κάνεις τον εξωτερικό σου χώρο έτοιμο για διασκέδαση.

2. Ξεκίνα νωρίς: Αν ξεκινήσεις νωρίς θα φας και στην ώρα σου. Ωραιότατη ιδέα για πρωινό το αλμυρό κέικ μέχρι να γίνουν τα κάρβουνα. Φυσικά δεν περιμένουμε να έρθει όλη η παρέα γιατί δεν θα φάμε ποτέ. Η Παρασκευή είναι εργάσιμη!

3. Ο έμπειρος ψήστης: Σίγουρα θα βρεις έναν στην παρέα που θα είναι γνώστης! Άστο επάνω του και μην ξεχνάς να φωνάζεις ανά τακτά διαστήματα “Μπράβο στον ψήστη” για να του ανεβάζεις το ηθικό!


4. Η σχάρα: Στη σχάρα πρέπει να υπάρχουν κρεατικά που ψήνονται πιο γρήγορα και πιο αργά. Έτσι το λουκανικάκι θα βγει πρώτο για τσιμπολόγημα μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες.

5. Φέτα η απαραίτητη: Πρέπει να είναι μπόλικη και πάντα σε ετοιμότητα! Για τις πατατούλες, για την χωριάτικη αλλά και με λαδάκι και ρίγανη για τσιμπολόγημα!

6. Ψωμί και πιτούλες: Όχι δεν θα κάτσουμε να τυλίξουμε σουβλάκια αλλά τρώγονται ευχάριστα! Ειδικά το ψωμάκι καψαλισμένο με ριγανούλα και λαδάκι ότι πρέπει μαζί με τους πρώτους μεζέδες.



7. Οι τηγανιτές πατάτες: Είναι σοβαρή αρμοδιότητα που δεν πρέπει να παραλείπεται! Όλοι θα βοηθήσουν στο καθάρισμα και το κόψιμο αλλά ο αρμόδιος είναι αυτό που θα πρέπει να αποφασίσει πως και πότε θα γίνει το τηγάνισμα! Το μπολ με τις πατάτες πρέπει να είναι γεμάτο, ζεστό και να έχει και ρίγανη με φετούλα!

8. Σαλάτες και ντιπ: Είπαμε καλή η χωριάτικη με μπόλικη φετούλα αλλά φτιάξε και μια δροσερή πράσινη σαλάτα να συμπληρώσουμε βιταμίνες. Επίσης δεν υπάρχει μόνο το τζατζίκι. Τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα , ακόμα και λίγο γιαουρτάκι με μυρωδικά κάνουν τη διαφορά.

9. Ποτά: Η μπύρα επιβάλλεται και συνήθως την προτιμάει ο ψήστης για να δροσίζεται αλλά υπάρχουν και ωραιότατα κρασιά.

10. Άντρες vs γυναίκες: Η αιώνια μάχη του barbeque! Ποιος έκανε την περισσότερη δουλειά και ποιος έπινε μπύρες πάνω από τη φωτιά. Δεν ξεχνάμε να στέλνουμε μεζεδάκια στην κουζίνα για αυτούς που κόβουν σαλάτες και τηγανίζουν πατάτες! Από την άλλη πλευρά ρίχνουμε μια ματιά στο ποτήρι του ψήστη να είναι πάντοτε γεμάτο και δεν ξεχνάμε τα επιφωνήματα του νούμερο 3!


11. Ξερόλας vs τεμπελάκος: Πάντα υπάρχουν και πάντα δημιουργούν προβλήματα! Ο πρώτος ξέρει (και δεν το είπε) το τέλειο κρεοπωλείο και ο δεύτερος βολτάρει και απλά ρωτάει πότε θα φάμε. Βάλτους σε δουλειά να ησυχάσεις!

12. 4 άτομα τουλάχιστον: Ένας για το ψήσιμο με έναν ακόμα να τα λένε, ένας για τις πατάτες και ένας για τις σαλάτες! Δε βγαίνει με λιγότερους!

13. Μουσική: Η Τσικνοπέμπτη είναι παραδοσιακή γιορτή και αγαπάει την παραδοσιακή μουσική. Άσε τα lounge για μια άλλη μέρα και αφέσου στο κλαρίνο και το βιολί! Ο χορός είναι απαραίτητος για το κάψιμο των θερμίδων!

14. Τραπέζι: Το στρώσιμο του τραπεζιού είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει και να γίνει εγκαίρως ώστε να μην κρυώσουν τα κρεατικά και οι πατατούλες. Να μια ωραία αρμοδιότητα να δώσεις στην κατηγορία του νούμερο 11!

15. Γλυκό: Πολλοί είναι φαν της σοκολάτας αλλά ένα δροσερό, χωνευτικό γλυκό επιβάλετε μετά από τόσο φαγητό. Ρίξτε μια ματιά στο ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και ανανά.

Σας άνοιξε η όρεξη; Ξεκινήστε τις ετοιμασίες!


Καλή εβδομάδα!

16 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου Κατερίνα! Ειδικά το νούμερο 11 υπάρχει πάντα μα πάντα σε κάθε μάζωξη,χαχα!Καλή Τσικνοπέμπτη να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Ηλιάνα μου! Τώρα τουλάχιστον θα βάλουμε το νούμερο 11 να στρώσει το τραπέζι χαχα! Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. I am really going to miss the smell of the grilled food spreading through the neighborhood. That was always one of my favorite days of the year.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο άρθρο Κατερίνα, μας βάζεις σε ρυθμό Τσικνοπέμπτης!!Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παραγγελίες στο κρεοπωλείο γίνανε και ετοιμαζόμαστε για τις μαρινάδες Ιωάννα μου! Καλή Τσικνοπέμπτη να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Αυτή την Τσικνοπέμπτη έχω χρόνια να την γιορτάσω (όπως της πρέπει), όλοι δουλεύουν τη μέρα εκείνη και είναι ψόφιοι ή σκέφτονται την επόμενη και δε το αποφασίζουν! Και παρόλο που τρελαίνομαι για BBQ τελικά καταλήγουν στο γκριλ!!! :D Που θα μου πάει.. μία χρονιά θα το καταφέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρσι Ελεάνα την μεταφέραμε στο ΣΚ και περάσαμε τέλεια! Όλοι ήταν ξεκούραστοι και είχαμε άπλετο χρόνο! Βέβαια και το γκριλ μια χαρά μου ακούγεται!

      Διαγραφή
  5. Μακάρι να κάνει καλό καιρό! Πείνασα τώρα, πάω να φάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να βρέξει αλλά λίγο κρύο σίγουρα θα έχει! Γι'αυτό όλοι γύρω γύρω από τη φωτιά για να ζεσταθούμε παρεούλα!

      Διαγραφή
  6. 'Εξυπνα τιπς για όσους καταφέρουν να την γιορτάσουν... εγώ δουλεύω ως αργά οπότε το καλύτερο θα είναι πυτζάμες και τηλέοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και delivery Χριστίνα και μια χαρά θα περάσεις! Γλύτώνεις και τη μυρωδιά της τσίκνας!

      Διαγραφή
  7. Και μόνο απο τις φωτογραφίες ανοίγει η όρεξη για φαγητό σ'όποιον τις δεί Κατερίνα μου.'ενα πλήρες πρόγραμμα για την Τσικνοπέμτη.τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει Μαρία μου! Οι φωτογραφίες με τα ζουμερά ψητά είναι ότι πρέπει για να σου ανοίξει η όρεξη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...