Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Πως θα καθαρίσουμε εύκολα τα καλοριφέρ


Σήμερα σας έχω ένα θέμα καθαριότητας πονεμένο για πολλές νοικοκυρές. Καλοριφέρ - αυτός ο εφιάλτης! Για πάμε να δούμε μαζί πως θα τα καθαρίσουμε εύκολα χωρίς να ρίχνουμε νερό με τους κουβάδες.


Αρχικά πρέπει λοιπόν να τα ανοίξουμε. Στα δικά μας το βγαίνει το πλαϊνό κάλυμμα πιάνοντας την εγκοπή της φωτογραφίας και σηκώνοντας προς τα πάνω.


Αφού βγει το πλαϊνό κομμάτι η επάνω σχάρα βγαίνει εύκολα σέρνοντας τη προς την ελεύθερη ανοιχτή πλευρά. Είμαι σίγουρη ότι κάπως αντίστοιχα θα ανοίγουν και τα δικά σας.Και ιδού απλώνεται η βρωμιά και όλη η σκόνη του κόσμου και σε πιάνει μια ζαλάδα όπως και να το κάνεις!


Με ένα πανάκι από μικροΐνες σε λίγο χλιαρό νερό και απορρυπαντικό ή απλό ξύδι περνάμε όλες τις ελεύθερες επιφάνειες, τη σχάρα και όπου χωράει και φτάνει το χέρι μας.


Για το εσωτερικό ανάμεσα στις πτυχώσεις κυκλοφορούν πολλές ιδέες όπου ρίχνεις νερό και το μαζεύεις στο κάτω μέρος με ταψάκια. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήθελα να γίνει το σπίτι λίμνη οπότε ο πολυμήχανος σύζυγος έδωσε την πολυπόθητη λύση προσαρμόζοντας ένα κομμάτι εύκαμπτο σωλήνα στην ηλεκτρική μας σκούπα! 


Θα κάνετε λίγο υπομονή για τον σφυριχτό ήχο που θα κάνει η σκούπα σας λόγο της προέκτασης του σωλήνα και θα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα όλα τα ενδιάμεσα από τις πτυχώσεις του καλοριφέρ.


Για το τελικό φινίρισμα έσπρωξα ανάμεσα και ένα ακόμα πανάκι για να τραβήξω ότι είχε μείνει. Δυστυχώς για τη σκουριά δεν μπορώ να κάνω κάτι μιας και το σπίτι το νοικιάζουμε.


Έτοιμα γρήγορα και χωρίς νερά! Άλλη μια δουλειά του spring cleaning έφυγε από τη λίστα μου.


Καλή εβδομάδα!

6 σχόλια:

 1. Το χειρότερο μου είναι τα καλοριφέρ. Κ εμείς νοικιάζουμε. Το σπίτι μάλιστα έχει ξύλινο πάτωμα, οπότε ταψάκια κλπ είναι εκτός συζήτησης. Θα τα δοκιμάσω. Βρήκα δουλειά για το επόμενο Σ/κ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με τόσες και λεπτές πτυχώσεις είναι το ιδανικό μέρος για να πιάσει η σκόνη για τα καλά Κατερίνα μου.Ευτυχώς έχω βρει ένα εύκολο τρόπο και τα κάνω αλλά όχι τόσο συχνά.Πάντως και η δική σου συμβουλή είναι αποτελεσματική.Την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α, πολύ πρακτική κι χρήσιμη η σημερινή ανάρτησή σου, Κατερίνα! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!! Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο στον πολυμήχανο σύζυγο για το σωλήνα που σκέφτηκε, μπράβο και σε εσένα που έκανες τόσο καλή δουλειά! Μεγάλος μπελάς τα καλοριφέρ πάντως! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές! Φιλιάαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κατερίνα μου, δεν είχα σκεφτεί ότι μπορώ να ανοίξω τα καλοριφέρ και να τα καθαρίσω. Να είσαι βέβαιη ότι θα το δοκιμάσω άμεσα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αχα! νομιζω τα δικα μου δεν ανοιγουν, αλλα θα το τσεκαρω σιγουρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...