Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Πως θα καθαρίσουμε εύκολα τα καλοριφέρ






Σήμερα σας έχω ένα θέμα καθαριότητας πονεμένο για πολλές νοικοκυρές. Καλοριφέρ - αυτός ο εφιάλτης! Για πάμε να δούμε μαζί πως θα τα καθαρίσουμε εύκολα χωρίς να ρίχνουμε νερό με τους κουβάδες.










Αρχικά πρέπει λοιπόν να τα ανοίξουμε. Στα δικά μας το βγαίνει το πλαϊνό κάλυμμα πιάνοντας την εγκοπή της φωτογραφίας και σηκώνοντας προς τα πάνω.


Αφού βγει το πλαϊνό κομμάτι η επάνω σχάρα βγαίνει εύκολα σέρνοντας τη προς την ελεύθερη ανοιχτή πλευρά. Είμαι σίγουρη ότι κάπως αντίστοιχα θα ανοίγουν και τα δικά σας.



Και ιδού απλώνεται η βρωμιά και όλη η σκόνη του κόσμου και σε πιάνει μια ζαλάδα όπως και να το κάνεις!


Με ένα πανάκι από μικροΐνες σε λίγο χλιαρό νερό και απορρυπαντικό ή απλό ξύδι περνάμε όλες τις ελεύθερες επιφάνειες, τη σχάρα και όπου χωράει και φτάνει το χέρι μας.


Για το εσωτερικό ανάμεσα στις πτυχώσεις κυκλοφορούν πολλές ιδέες όπου ρίχνεις νερό και το μαζεύεις στο κάτω μέρος με ταψάκια. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήθελα να γίνει το σπίτι λίμνη οπότε ο πολυμήχανος σύζυγος έδωσε την πολυπόθητη λύση προσαρμόζοντας ένα κομμάτι εύκαμπτο σωλήνα στην ηλεκτρική μας σκούπα! 


Θα κάνετε λίγο υπομονή για τον σφυριχτό ήχο που θα κάνει η σκούπα σας λόγο της προέκτασης του σωλήνα και θα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα όλα τα ενδιάμεσα από τις πτυχώσεις του καλοριφέρ.


Για το τελικό φινίρισμα έσπρωξα ανάμεσα και ένα ακόμα πανάκι για να τραβήξω ότι είχε μείνει. Δυστυχώς για τη σκουριά δεν μπορώ να κάνω κάτι μιας και το σπίτι το νοικιάζουμε.


Έτοιμα γρήγορα και χωρίς νερά! Άλλη μια δουλειά του spring cleaning έφυγε από τη λίστα μου. Ευκαιρία να καθαρίσω και τους τοπικούς λεκέδες από τους τοίχους γύρω από τα καλοριφέρ και όχι μόνο.


Καλή εβδομάδα!

26 σχόλια:

  1. Το χειρότερο μου είναι τα καλοριφέρ. Κ εμείς νοικιάζουμε. Το σπίτι μάλιστα έχει ξύλινο πάτωμα, οπότε ταψάκια κλπ είναι εκτός συζήτησης. Θα τα δοκιμάσω. Βρήκα δουλειά για το επόμενο Σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ με ξύλινο πάτωμα ούτε να το συζητάς τόσο νερό. Ελπίζω να απλοποιηθεί λιγάκι η διαδικασία με τα παραπάνω "κολπάκια". Καλό κουράγιο Ζωγραφιά!

      Διαγραφή
    2. Den Heizkörper ,wenn es geht, abmontieren und mit einen Hochdruck reinigen ...Draußen im HOF

      Διαγραφή
  2. Με τόσες και λεπτές πτυχώσεις είναι το ιδανικό μέρος για να πιάσει η σκόνη για τα καλά Κατερίνα μου.Ευτυχώς έχω βρει ένα εύκολο τρόπο και τα κάνω αλλά όχι τόσο συχνά.Πάντως και η δική σου συμβουλή είναι αποτελεσματική.Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θα ήθελα να μοιραστείς και το δικό σου κόλπο Μαρία μου! Αναμένω λεπτομέρειες μήπως τα συνδυάσω και τελειώνω ακόμα πιο γρήγορα.

      Διαγραφή
    2. Δουλεύουμε συγχρόνως πιστολάκι μαλλιών ( με κρύο αέρα) απο την πάνω
      σχάρα προς τα κάτω και ηλεκτρική σκούπα να απορροφάει ο,τι βγαίνει από κάτω.

      Διαγραφή
  3. Α, πολύ πρακτική κι χρήσιμη η σημερινή ανάρτησή σου, Κατερίνα! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που βοηθάω Ευγενία μου. Τελικά πάνω-κάτω όλες τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε με το νοικοκυριό και τα καλοριφέρ είναι ένα μεγάλο μαρτύριο.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο στον πολυμήχανο σύζυγο για το σωλήνα που σκέφτηκε, μπράβο και σε εσένα που έκανες τόσο καλή δουλειά! Μεγάλος μπελάς τα καλοριφέρ πάντως! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσες πτυχώσεις που έχουν Σωτηρία μου είναι όντως μεγάλος μπελάς. Εκτός βέβαια αν περιμένεις το καλοκαίρι (καλή ώρα) και δεν σκέφτεσαι τα νερά που θα πέφτουν στα πατώματα. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα μου, δεν είχα σκεφτεί ότι μπορώ να ανοίξω τα καλοριφέρ και να τα καθαρίσω. Να είσαι βέβαιη ότι θα το δοκιμάσω άμεσα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έχεις μπροστά σου χρόνο Μία γιατί ομολογώ θέλει την ώρα το όλο θέμα αλλά με τη σκούπα ομολογώ γίνεται λίγο πιο εύκολα η δουλίτσα.

      Διαγραφή
  6. αχα! νομιζω τα δικα μου δεν ανοιγουν, αλλα θα το τσεκαρω σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως θα ανοίγουν έστω από μια μεριά Ζήνα, απλά είναι μέχρι να το βρεις. Καλό κουράγιο άμα το επιχειρήσεις!

      Διαγραφή
  7. Μα πόσο καιρό θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά και την αποφεύγω. Πολύ καλό το tip με το σωλήνα. Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει ένα περίεργο σφυριχτό θόρυβο με το σωλήνα αλλά πραγματικά βολεύει τόσο πολύ που αξίζει την υπομονή. Καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  8. καλημέρα. Για πρώτη φορά καθάρισα τα καλοριφέρ μου.δοκίμασα με το ειδικό εργαλείο (βούρτσα) για καλοριφέρ,αλλά λύγιζε και δεν έφτανε μέχρι κάτω.Τελικά τα καθάρισα με ένα μικρό ατμοκαθαριστή,που φύσαγε τον καυτο ατμό και έβγαλε όλη την βρωμιά,απο κάτω.Μπράβο !!!!δεν ήξερα ότι ανοίγουν έτσι εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα άνοιξα κάποια κ δεν μπορώ να τα κλείσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κοριτσια , μην σκοτωνεστε! Υπαρχει στο jumpo ενα ειδικο , μακρυ συρματινο σκληρο περυτριγυρισμενο απο σκληρες τριχες, που χωραει να μπει αναμεσα στις κυψελες, αρκει να το ανοιξετε μονο απο πανω. Επισης χωραει αναμεσα στο σωμα και τον τοιχο!!!!Η τιμη του ειναι 1,50 ευρω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κορίτσια χρησιμοποίησα στεγνωτηρα μαλλιών μαζί με το βουρτσακι που έχουν τα μεταλλικά καλαμακια(έχω αρκετα) κ ξεμπέρδεψα μετά με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν ήθελα να ρισκάρω ούτε νερά κ ούτε ανοίγματα στα καλοριφέρ ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κορίτσια να θυμάστε ότι το πολύ καθαρό σπίτι είναι δείγμα μιας πολύ ταλαιπωρημένης γυναίκας. Η σκόνη θα μπαίνει συνεχώς και εσείς θα την κυνηγάτε και θα τρελαίνεστε γιατί τόσος κόπος τελικά δεν πιάνει τόπο. 1,5 χρόνο έχουμε κλειστεί μέσα και το μόνο που δεν περίμενα να ακούσω είναι συμβουλές για επιπλέον δουλειές. Ανταλλάξτε συμβουλές για το πώς θα ζήσετε ουσιαστικά με τους αγαπημένους σας και πως θα μεγαλώσετε καλύτερα τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, ώστε όλες μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο και πιο ευτυχισμένο κόσμο. Αυτό που λείπει από τα σπίτια είναι η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η υποστήριξη και το αληθινό ενδιαφέρον. Στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών και την σωστή διαπαιδαγώγηση χρειάζεται να δώσουμε όλες μεγαλύτερη βαρύτητα και αφήστε την σκόνη και τους λεκέδες, θυμηθείτε ότι η ζωή περνάει και το μόνο που αξίζει είναι αυτά που περνάμε στην επόμενη γενιά. Να τους δώσουμε τα εφόδια για ένα καλύτερο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα ,υοαρχειειδικη βούρτσα μακρόστενη που την βάζεις στα κένα και καθαρίζει μέχρι κάτω.Υπαρχουν δύο μεγέθη για κοντό και πιο ψηλό καλοριφέρ.Με1,5_2 ευρώ από jumbo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για την σκουριά WB-40 ξέρει ο άντρας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καλοκαίρι που δεν ανάβουμε καλοριφέρ τα σκεπάζω με διαφανή μεμβράνη ώστε να μειώνετε η σκονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραία ιδέα ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...