Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Τα Χρώματα του 2019!





Οι εταιρίες και οι ειδικοί των χρωμάτων κυκλοφόρησαν τις προτιμήσεις τους για τα trends του 2019. Δείτε ποια χρώματα θα κάνουν πάταγο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και εμπνευστείτε για να προσθέσετε μια πινελιά φρεσκάδας στο σπίτι σας. Πάμε να δούμε μαζί 8 εταιρίες χρωμάτων, τι επιλέγουν και μας προτείνουν σε σχέση με το 2018;










Living Coral από Pantone 
Η Pantone θεωρείται ως η αρχή στο χρώμα, έτσι κάθε χρόνο οι άνθρωποι περιμένουν με αγωνία να δουν την επιλογή τους για το χρώμα της χρονιάς. Για το 2019, επέλεξαν μια ζωντανή αλλά μαλακή σκιά πορτοκαλί-κόκκινου, που ονομάζεται Living Coral. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το χρώμα είναι παρόμοιο με το κοραλλί, αλλά ελαφρώς σιωπηλό, καθιστώντας το πιο εύχρηστο. Το ινστιτούτο χρωμάτων Pantone και οι εμπειρογνώμονες που επιλέγουν το χρώμα της χρονιάς, λένε ότι η επιλογή του 2019 ήταν εμπνευσμένη από την ενεργοποίηση πτυχών της φύσης και, την οικειότητα και συνδεσιμότητα των social media. 



Metropolitan από Benjamin Moore 
Σε έναν πολύ απασχολημένο κόσμο με φώτα νέον και οθόνες παντού, ο Benjamin Moore θέλει τους ανθρώπους να σταματήσουν. Αντικατοπτρίζοντας αυτό είναι το 2019 χρώμα του έτους, Metropolitan. Η greige απόχρωση είναι χαλαρωτική, ήρεμη και μπορεί φέρνει την ησυχία στο σπίτι μας. Το ουδέτερο χρώμα ταιριάζει καλά με την υπόλοιπη παλέτα του Benjamin Moore 2019, η οποία χαρακτηρίζεται από μαλακά ουδέτερα χρώματα, με μερικά ροζ και μπλε για ποικιλία. 





Blueprint από Behr 
Η Behr έκανε μια λογική προσέγγιση στο χρώμα για την επιλογή του έτους 2019, Blueprint. Η chalky μπλε απόχρωση μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα δωμάτια, είτε στην κουζίνα, το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και σε ένα αρχοντικό σαλόνι. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Blueprint αποσκοπεί να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να χτίσουν τη ζωή που θέλουν μέσω του χρώματος. Προσωπικά μου αρέσει πολύ και θα το ονειρευόμουν στην κρεβατοκάμαρα μου. 



Night Watch από PPG 
Night Watch είναι η επιλογή της PPG για το χρώμα του 2019 και είναι πλούσια, μελαγχολική και εκπληκτικά ήρεμη. Οι εκπρόσωποι της PPG περιγράφουν το χρώμα ως εξέλιξη του χρώματος του έτους 2018, που ήταν μια παρόμοια αλλά πιο σκούρα σκιά. Σε ένα δελτίο τύπου, ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ της PPG δήλωσε ότι το Night Watch είναι για να "φέρει τη θεραπευτική δύναμη από την ύπαιθρο στο σπίτι σας μέσα από το χρώμα." Επειδή το Night Watch επηρεάζεται έντονα από τη φύση, είναι εύκολο να συνδυαστεί με μια ποικιλία ειδών ξύλου τελειώνει. 



Cavern Clay από Sherwin-Williams 
Καθώς το αμερικάνικο νοτιοδυτικό στυλ συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένας από τους γίγαντες χρωμάτων το χρησιμοποίησε για να εμπνευστεί το χρώμα του 2019. Το Cavern Clay είναι ένα γήινο ουδέτερο χρώμα κάπου ανάμεσα στο καμένο πορτοκάλι και το καλοκαιρινό μαύρισμα. Μια ματιά στο χρώμα μας θυμίζει αμέσως αγγείο terra-cotta και τα σπίτια των ντόπιων. Συνδέστε αυτή τη ζεστή σκιά με ξύλα, διακοσμητικά Aztec, υφάσματα, χαλιά από δέρμα αγελάδας και πολλούς κάκτους. 



Pineapple Cream Granita από Ace Hardware 
Ενώ ορισμένοι κατασκευαστές έκαναν τολμηρές bold επιλογές χρωμάτων, η μάρκα του Ace Hardware έχει λίγο πιο ουδέτερη διάθεση. Το Pineapple Cream Granita είναι μια ελαφρώς κίτρινη απόχρωση κρέμας ανανά. Είναι επίσης το μοναδικό χρώμα του έτους που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες σπιτιών. Για να επιλέξουν το χρώμα, η εταιρία επέτρεψε στον κόσμο να ψηφίσει στα social media. Στο τέλος, ψήφισαν περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι και το βραβείο κέρδισε το Pineapple Cream Granita. 



Reflecting Pool από HGTV Home 
Οι άνθρωποι στο HGTV Home επέλεξαν την ευελιξία κατά την επιλογή χρώματος για το 2019. Το Reflecting Pool είναι ένα ζωντανό ανοιχτό γαλάζιο, το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο αθόρυβες αποχρώσεις του έτους. Όταν συνδυάζεται με άλλα τολμηρά χρώματα, ενισχύεται η ζωντάνια του, αλλά όταν χρησιμοποιείται σε ένα δωμάτιο γεμάτο από ουδέτερα, προσθέτει μια απαλή υφή στο χώρο.



Συλλογή χρωμάτων της χρονιάς από Valspar 
Η Valspar θα γίνεται 10 ετών το 2019 και για να σηματοδοτήσει την πρώτη δεκαετία της εταιρείας, δεν επέλεξαν ένα αλλά 12 χρώματα. Οι αποχρώσεις αντικατοπτρίζουν τις πρόσφατες τάσεις σχεδιασμού, σε αντίθεση με την εστίαση σε μία μόνο. Βλέπουμε την τάση hygge που εκπροσωπείται σε απαλά χρώματα όπως το Rosy Mauve και το Illuminated Violet ενώ η Sea Green και η Natural Olive μας θυμίζουν την αύξηση της δημοτικότητας των φυτών. Συνολικά, τα χρώματα Valspar της χρονιάς κάνουν μια ενεργητική παλέτα, οπότε επιλέξτε τα αγαπημένα σας και τα συνδυάστε με τα ουδέτερα για να τονίσετε. 


Όλες οι παραπάνω εικόνες ανήκουν στα site των εταιρειών. Οι προβλέψεις των χρωμάτων για το 2019 σπάνε κάθε είδους όρια. Όλα τα χρώματα είναι διαφορετικά και δεν υπακούν μία συγκεκριμένη τάση. Υπάρχει πραγματικά κάτι για όλους! Τι θα προτιμήσετε;


Καλή εβδομάδα!

10 σχόλια:

  1. Προσωπικά, μου αρέσει να ακολουθώ κάτι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που επιτάσσει η μόδα. Συγκεντρώνομαι σε αυτό που κολλάει στο μυαλό μου κάθε φορά. Πριν λίγα χρόνια ηταν το λαδί. Εδω και δυο χρόνια περίπου ειναι κάποιες αποχρώσεις του ροζ και του λευκού του πάγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρουσες οι επιλογές σου. Ευτυχώς η κάθε εταιρεία φέτος λανσάρει και άλλη μόδα και έτσι υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε όλα τα γούστα και σε όλους τους χώρους.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλο το άρθρο σου κι ενδιαφέρον παρολο που μου αρέσει να θαυμάζω αλλους χώρους με χρώματα, προσωπικά προτιμάω παντα το λευκό!!!
    Εύχομαι να περασεις μια όμορφη εβδομάδα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικό και πάντα επίκαιρο το λευκό Μαρία μου. Εξάλλου είναι η τέλεια βάση για να "παίζεις" και να αλλάζεις διακόσμηση ανάλογα με τα κέφια σου και την εποχή.

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω τα προϊόντα της Benjiamin Moore και το Metropolitan θα το βάλω στο γραφείο μου. Σε ευχαριστούμε για το άρθρο σου Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη επιλογή το Metropolitan για γραφείο. Ήσυχο όσο πρέπει αλλά και με χαρακτήρα. Περιμένω φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Εκτός από τα μπεζ-καφετί όλα τα άλλα άνετα θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω στον χώρο μου! Όσο για το coral της Pantone θα το χρησιμοποιούσα μόνο σε διακοσμητικά και μαξιλάρια. Άκρως ενημερωτικό το άρθρο σου Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω για τα μπεζ. Ειδικά η απόχρωση της ώχρας που έχω τώρα στο σπίτι που νοικιάζω με κουράζει αφόρητα. Ανυπομονώ να δω ιδέες για μαξιλάρια living coral!

      Διαγραφή
  5. Θέλω να βάψω κι εγώ τους τοίχους του σαλονιού μου αλλά έχει πολλή δουλειά και το αναβάλλω συνέχεια, τώρα με τα χρωματάκια αυτά μου δίνεις ιδέες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να ξεσηκώθηκες για ανανέωση Νατάσσα. Ένα φρεσκάρισμα είναι ότι πρέπει αλλά και αν έχεις όρεξη για αλλαγές ακόμα καλύτερα. Περιμένουμε φωτογραφίες όταν το πάρεις απόφαση.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...