Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Χωρίς air-condition [tips δροσιάς]



Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο εάν το σπίτι σας δεν έχει AC ή επιλέγετε να μην το χρησιμοποιείτε (energy saving) ήρθε ο καιρός να βρούμε μερικούς τρόπους να δροσιστούμε!










Παρακάτω μερικές έξυπνες, απλές αλλά και περίεργες ιδέες για να δροσιστούμε:



Πίνετε κρύο νερό και γενικότερα δροσερά ροφήματα! Με ένα θερμός δίπλα σας θα υπάρχει πάντα μια δροσερή διέξοδος!

Κάντε ένα πολλά δροσερά ντους και ένα οπωσδήποτε πριν πέσετε για ύπνο!

Κυκλοφορήστε ξυπόλητοι για να παίρνετε δροσιά από το πάτωμα (ειδικά αν είναι μάρμαρο θα το χαρείτε περισσότερο!)


Βάλτε σε ένα ψεκαστήρι κρύο νερό και ψεκάστε πρόσωπο και σώμα. Ανάψτε τον ανεμιστήρα και αφήστε το αεράκι να κάνει το θαύμα του!

Βρέξτε τα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά θα με θυμηθείτε νιώθοντας την δροσιά στην πλάτη σας!

Βάλτε στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σκουρόχρωμες κουρτίνες οι οποίες κρατάνε το φώς του ήλιου έξω και κάνουν πραγματικά τεράστια διαφορά.


Βάλτε υγρές πετσέτες στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τες πάνω στο σώμα σας!


Γεμίστε την μπανιέρα χλιαρό νερό και απολαύστε το αφρόλουτρο σας διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο!

Ένα κόλπο που μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη ενός ντους είναι να χρησιμοποιήσετε σαπούνι με μέντα ή να την προσθέσετε εσείς σε αιθέριο έλαιο στο κανονικό σας αφρόλουτρο. Η μινθόλη προκαλεί μια επίδραση ψύξης στο δέρμα, η οποία διαρκεί περίπου μισή ώρα!

Αν έξω είναι πιο δροσερά από το εσωτερικό του σπιτιού σας όπως συμβαίνει συνήθως την νύχτα, βάλτε τον ανεμιστήρα σας στο παράθυρο για να «τραβάτε» το δροσερό αέρα μέσα. Προσοχή όμως στα κουνούπια!

συνταγή

Φάτε μια γρανίτα ή sorbet. Ακούγεται τρελό, αλλά μέχρι να την τελειώσετε η δροσιά θα μεταφερθεί από το χέρι που την κρατάτε σε όλο σας το σώμα! Ιδέες για χειροποίητο παγωτό εδώ!

Παγώστε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό. Βάλτε το σε μια μαξιλαροθήκη και κρατήστε το στήθος σας σαν ένα αρκουδάκι. Θα νιώσετε αμέσως τα αποτελέσματα να εξαπλώνονται σε όλο σας το σώμα!

Βάλτε ένα κομμάτι του πάγου πχ ένα ταψάκι με πάγο, μπροστά από τον ανεμιστήρα και φτιάξτε έτσι ένα αυτοσχέδιο κλιματιστικό!




Τώρα αν τίποτα από αυτά δεν πιάνει απλά απολαύστε το! Βάλτε στο νου σας τα φανταστικά αποτελέσματα που έχει για το σώμα σας η εφίδρωση βλέπε χαμάμ και σάουνα και κάντε ένα beauty δώρο στον εαυτό σας! Μην ξεχνάτε να πίνετε όμως αρκετό νερό και φρέσκους χυμούς!!

Έχετε κάποιο κόλπο να προσθέσετε; Θα χαρώ να μου αφήσετε το σχόλιο σας!


Καλή εβδομάδα!

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κατερίνα! Μερικά tips είναι πολύ έξυπνα! Διατριβή έκανες στο θέμα, κανονικά! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα να βρω διάφορες ιδέες!Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Πάω να κάνω ένα δροσερό ντουζ να δροσιστώ χιχι!!

      Διαγραφή
  2. Μία είναι η λύση κορίτσια!!! Χ-Ε-Ι-Μ-Ω-Ν-Α-Σ!!! Τελεία και παύλα! Κρυώνεις; Βάζεις ένα πουλοβεράκι παραπάνω (και καταντάς ολίγον τι κρεμμύδι). Και μετά με λέτε εμένα περίεργη που δεν μ' αρέσει το καλοκαίρι!!!

    Στα σοβαρά τώρα, πολλές χρήσιμες οι συμβουλές σου Κατερίνα! Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να βάζουμε τον ανεμιστήρα μπροστά από την μπαλκονόπορτα ώστε να φέρνει δροσερό αεράκι από έξω. Δουλεύει ωραία αλλά φυσικά μόνο τις βραδυνές ώρες που έχει πέσει η θερμοκρασία. Εκτός αυτού, εγώ απλώς γκρινιάζω για το βρωμοκαλόκαιρο (μία λέξη που θα την πω τουλάχιστον 5 φορές ανά ημέρα) και για το γεγονός πως ο Γεώργιος δεν θέλει τα κλιμαστικά! Βέβαια το βράδυ, πάω πρώτη για ύπνο, έχοντας προνοήσει να βάλω το a/c στους 23 βαθμούς, ώστε να βρω δροσερό το υπνοδωμάτιο! Παράδεισος!!!! Μετά με παίρνει ο ύπνος, έχει πλέον δροσίσει έξω για τα καλά, οπότε για το υπόλοιπο της νύχτας, ανεμιστήρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο της γκρινιαρας απο πανω να διαγράφει παρακαλώ!!!!!

    Τέλεια τα τιπς, θα διαφωνισω μονο στο ψεκασρηριμε νερό κ μετα ανεμιστήρας...αυτό σημαίνει τουλαχιστον ψύξη!!!!!! Χαχα

    Άλλο ενα κολπακι είναι να βρεξετε το μπαλκόνι σας ή βεράντα όταν έχει ίσκιο κ κυρίως το βράδυ ή τα ξημερώματα. Φέρνει πολλή δροσιά!!!

    Α!!!και λατρεύω το καλοκαίρι, το είπα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήνα μου άστο το παιδί του χειμώνα να γκρινιάζει!! Πολύ σωστό το κόλπο με το βρέξιμο της βεράντας!! Μπορεί να φέρνει λίγα κουνουπάκια παραπάνω αλλά κάνει μεγάλη διαφορά!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...