Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μαγειρεύοντας Μπιφτέκια χωρίς Ψωμί





Στο σπίτι μας είναι η αλήθεια ότι δεν τρώμε πολύ ψωμί! Σχεδόν καθόλου δηλαδή! Οπότε όταν έρχεται η ώρα να φτιάξω μπιφτέκια δεν υπάρχει πουθενά το απαραίτητο μπαγιάτικο ψωμί! Έτσι έψαχνα καιρό στο Internet μια συνταγή για αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί μέχρι που έπεσα στο site του Γαστρονόμου και σε αυτή τη συνταγή η οποία μάλιστα προέρχεται από την ανατολική Θράκη και θεωρείται κλασική τοπική σπεσιαλιτέ!






Ύστερα λοιπόν από ορισμένες γευστικές προσαρμογές, την μαγειρεύω σήμερα εδώ μαζί σας!

Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 
2 κρεμμύδια στο multi
3 κουτ. σούπας γιαούρτι 0%
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη, Δυόσμος
Αλάτι, Μπούκοβο


Η διαδικασία είναι η κλασσική! Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά!




Το μυστικό είναι να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο αρκετές ώρες (ακόμα και ένα βράδυ αν είναι δυνατόν) ώστε η σόδα να κάνει τα μαγικά της μαζί με το γιαούρτι και να μας δώσουν το τέλειο ζουμερό μπιφτέκι!


Εγώ τα έψησα στο φούρνο στις αντιστάσεις αλλά μπορείτε να τα κάνετε και στο τηγάνι! Θέλει λίγο προσοχή στο χρόνο ώστε να μην σας στεγνώσουν και χάσουν τη μαγεία τους, οπότε προσαρμόζετε ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος που τα έχετε πλάσει.


Εννοείται ότι τα μυρωδικά τα αλλάζετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και φυσικά μπορείτε να βάλετε κλασσικό πιπεράκι αντί για μπούκοβο! Προσωπικά έχω μανία να βάζω δυόσμο και στα μπιφτέκια αλλά τους πάει πολύ και ο μαϊντανός που έχει η original συνταγή.

Εμείς τα έχουμε υιοθετήσει ως τα κλασσικά μας μπιφτέκια και μάλιστα συντηρούνται και ωραιότατα στην κατάψυξη! Βγάζεις, ψήνεις και τρως! Η απουσία ψωμιού τα κάνει και light οπότε μαζί με μια φρέσκια σαλάτα είναι το τέλειο γεύμα πριν το καλοκαίρι που έρχεται! Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε από το πόσο ζουμερά γίνονται!


Καλή εβδομάδα!

37 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, δεν είχα ξαναδιαβάσει για μπιφτέκια χωρίς ψωμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έψαχνα έψαχνα αλλά τελικά την πέτυχα Δέσποινα! Και βγαίνουν πραγματικά πολύ νόστιμα!

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως με τα μπιφτέκια δεν τα πολυκαταφέρνω,οπότε θα μου φανεί χρήσιμη η συνταγά σου Πάει στα pin μου.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ μια από τα ίδια είμαι Αλέκα μου! Όλο μου στέγνωναν μέχρι που ανακάλυψα αυτή τη συνταγή! Περιμένω τη γευστική σου κριτική!

      Διαγραφή
  3. Ωραία η συνταγή σου για μπιφτέκια. Εγώ γενικά δεν έχω σταθερή συνταγή. Βάζω ότι να'ναι ανάλογα με τη διάθεση. άλοτε με σκόρδο , άλλοτε χωρίς, βάζω 1-2 κουταλιές γάλα και αυγό και εναλλακτικά αν δεν έχω φρυγανιά βάζω κουάκερ. Πάντα τρώγονται ευτυχώς!!! Θα δοκιμάσω και τη συνταγή σου, φαίνονται πολύ ζουμερά όντως!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα μια χαρά Νίκη μου! Εγώ όλο πειράματα έκανα αλλά όλο στόκος έβγαιναν! Πάντως και σε αυτή τη συνταγή χωρούν μεγάλο πειραματισμού με τα μυρωδικά, οπότε τη φτιάχνεις στις προτιμήσεις σου!

      Διαγραφή
  4. Με σώζεις Κατερίνα καθώς κι εμείς σπάνια έχουμε ψωμί στο σπίτι κι όταν θέλουμε να κάνουμε μπιφτέκια πάντα είναι ένα θέμα!!!! Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει πάντως να βάλω και γιαούρτι. Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία! Ευχαριστούμε. Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια από τα ίδια είσαστε και εσείς βλέπω! Ελπίζω να σας ικανοποιήσουν γευστικά Δήμητρα! Κάνουν και ωραίο burger σε ψωμάκια!

      Διαγραφή
  5. εγω εβαζα γαλα μεχρι τωρα...το γιαουρτι ακουγεται υπεροχο! σε ευχαριστω για τη συνταγη κατερινουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάλα ε? Ορίστε ενδιαφέρονται κόλπα που μαθαίνει κανείς! Τώρα που τα πέτυχα όμως δε το ριψοκινδυνεύω χιχι! Να είσαι καλά Ζηνάκι!

      Διαγραφή
  6. Ωραία η εναλλακτική συνταγή για τα μπιφτεκάκια !! προσωπικά έχω καταργήσει χρόνια το ψωμί....έβαζα τριμμένη τομάτα και πρόσφατα βάζω νιφάδες βρώμης και γίνονται απλά τέλεια!! Πολλά φιλιά καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νόστιμη ακούγεται Αθηνά μου η συνταγή σου! Θα χαρώ πολύ να μας την παρουσιάσεις στο blog σου για να τη δοκιμάσω!

      Διαγραφή
  7. Εμείς βάζουμε Quaker με γάλα αλλά το γιαούρτι πολύ μου άρεσε!Ευχαριστούμε Κατερινιώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον Λίλια! Είμαι σίγουρη ότι θα βγαίνουν πολύ νόστιμα! Περιμένω σχετική ανάρτηση για να τα δοκιμάσω!

      Διαγραφή
  8. Σε εμάς πάλι Κατερίνα μου δεν μένει ούτε ψίχουλο!! Για αυτό και τα κάνω με φρυγανιά τα τελευταία χρόνια που έχω συνήθως στο ντουλάπι. Πρόσφατα όμως μου είπαν για μία συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί αλλά με τυρί!!! :)) Η συνταγή με το γιαούρτι πρέπει να τα κάνει αρκετά αφράτα όμως!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με φρυγανιά τα έκανα και εγώ Ελεάνα αλλά δεν πετύχαιναν και μου έβγαιναν σαν πέτρες! Πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται και η εκδοχή με το τυρί! Μόλις τα φτιάξεις περιμένω ανάρτηση για να δω συνταγή!

      Διαγραφή
  9. Καλά που την ξετρύπωσες τέτοια συνταγή? Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με το ψωμί και γι αυτό δεν κάνω μπιφτέκια! Πρώτη φορά ακούω για γιαούρτι & σόδα, θα το δοκιμάσω όπωσδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα και νόμιζα ότι είμαστε εξαίρεση που δεν τρώμε ψωμί! Να τη δοκιμάσεις Ελεάννα και περιμένω γευστικά σχόλια!

      Διαγραφή
  10. Πείνασα πρωί πρωί!!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!! Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα φαντάσου τα και σε burger να σου ανοίξει ακόμα περισσότερο η όρεξη Χριστίνα!

      Διαγραφή
  11. Τι λαχταριστή συνταγή Κατερίνα μου....για το γιαούρτι το ξέρω όσο για την σόδα πρώτη φορά.Βλέπεις υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση Μαρία μου αλλά επειδή είναι παραδοσιακή τοπική συνταγή είπα να τη δοκιμάσω! Πλέον είναι τα κλασσικά μου μπιφτέκια!

      Διαγραφή
  12. Κατερίνα μου κόλλησα όχι μόνο στο μπιφτέκι που θα το δοκιμάσω σίγουραααααα... αλλά κόλλησα και με τις θεϊκές πατάτες... Εγώ θέλω να μου πεις πως τις έκανες τόσο τέλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε απογοητεύσω Ίρις μιας και οι πατάτες είναι κατεψυγμένες γνωστής εταιρείας! Θα τις βρεις εύκολα στα super market και είναι όντως τέλειες! Που θα μου πάει θα καταφέρω να φτιάξω παρόμοιες και να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή!

      Διαγραφή
  13. Πολύ καλό Κατερίνα μου που δεν χρειάζονται ψωμί γιατί σπάνια έχω στο σπίτι. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα και θα τα δοκιμάσω σύντομα!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα και εσείς το ίδιο πρόβλημα Θάλεια μου! Σε καταλαβαίνω! Δοκίμασε τα και περιμένω σχόλια αν σας άρεσαν!

      Διαγραφή
  14. Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ! Απλά βάζω και λίγες νιφάδες βρώμης! Το γιαούρτι τα κάνει υπέροχα...
    Φιλιά Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περίπου έτσι τα μαγειρεύω κι εγώ Κατερινάκι, μόνο που προσθέτω νιφάδες βρώμης (όπως η Ελένη πιο πάνω...)! Δεν βάζω γιαούρτι ούτε γάλα που προτιμούν κάποιοι αλλά 2 κουταλιές λευκό ξύδι, λίγο μουστάρδα, κέτσαπ και διάφορα μυρωδικά φρέσκα...αγαπώ πολύ κι εγώ το δυοσμο στα μπιφτέκια! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα διαβάσει κάπου Μαρία ότι το ξύδι τα κάνει επίσης αρκετά αφράτα! Πολύ χαίρομαι που βρήκα στήριγμα για το θέμα του δυόσμου στα μπιφτέκια!

      Διαγραφή
  16. Μπορώ κάθε μέρα να τρώω μπιφτέκια!!!! Λαχταριστή συνταγή... Όλα τα υλικά θα τα τιμήσω !!!! Μμμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ίριδα! θα χαρώ πολύ να μου πεις γευστικά σχόλια όταν θα τα φτιάξεις!

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα! Αν βάλουμε ανάμεικτο κιμά και γιαούρτι 2% θα έχει μεγάλη διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...