Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ετοιμάζοντας το guest room για τους καλεσμένους μας





Εάν είστε αρκετά τυχεροί όπως εμείς και έχετε extra δωμάτιο ή guest room, το πιθανότερο είναι να έχετε και τις αντίστοιχες επισκέψεις! Φυσικά θέλετε οι επισκέπτες σας να είναι άνετοι και να έχουν μια υπέροχη διαμονή στο σπιτικό σας! Πάμε να δούμε μαζί πως ετοιμάζουμε εμείς το δικό μας guest room με μερικά tips!









Κρεβάτι: Εδώ είναι απλά τα πράγματα! Στρώνουμε το κρεβάτι των καλεσμένων μας όμορφα και τεντωμένα (όπως λένε και στο στρατό)! Επιλέγουμε τα σωστά σκεπάσματα για την εποχή και ενημερώνουμε τον καλεσμένο μας που μπορεί να βρει extra κουβερτούλες σε περίπτωση που κρυώσει! Επίσης καλό είναι να έχουμε και επιπλέον μαξιλάρια γιατί πολύ άνθρωποι κοιμούνται με παραπάνω από ένα!


Πετσέτες: Εννοείται ότι θα έχετε ξεχωριστές, αφράτες και μοσχομυριστές πετσέτες για τον φιλοξενούμενο σας αλλά επίσης είναι πολύ ευγενικό να τις βάλετε και στο κρεβάτι του! Έτσι δεν χρειάζεται να ψάχνει στο μπάνιο για το τι πρέπει να χρησιμοποιήσει! Εμείς τις διπλώνουμε the fancy way όπως σας έχω ήδη δείξει εδώ.


Ντουλάπα: Αν το guest room σας έχει και ντουλάπα κάντε τον απαραίτητο χώρο και βάλτε άδειες κρεμάστρες για να κρεμάσει ο φιλοξενούμενος σας τα ρουχαλάκια του όταν θα ανοίξει τη βαλίτσα. Μην ξεχάσετε να τον ενημερώσετε για το πιο κομμάτι της ντουλάπας μπορεί να ανοίξει και να χρησιμοποιήσει άφοβα.



Γραφείο: Αν υπάρχει στο χώρο γραφείο ή τραπέζι προσθέστε μερικά λευκά χαρτιά ή τετράδια με μολύβια, στυλό κλπ. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστούν για μια σημείωση ή ακόμα και για να δουλέψει κάποιος!


Μουσική: Μου αρέσει πολύ να βάζω στο δωμάτιο ένα ραδιοφωνάκι και χαίρομαι πολύ όταν οι καλεσμένοι μου το χρησιμοποιούν για το πρωινό τους ξύπνημα ή για να ακούν τραγούδια καθώς ντύνονται.


Υπολογιστής και WiFi: Εντάξει δεν είναι απαραίτητο να έχετε και υπολογιστή όπως εμείς, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον φιλοξενούμενο σας για τον κωδικό του WiFi!




Βιβλία και Περιοδικά: Προσωπικά δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν διαβάσω κάτι! Γι’ αυτό προσφέρω και στους φιλοξενούμενους μου την επιλογή να έχουν και αυτοί κάτι να χαζεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους! Αν δεν έχετε βιβλιοθήκη στο χώρο όπως εμείς επιλέξτε μερικά βιβλία και περιοδικά για το κομοδίνο του guest room.


Λουλούδια: Μιας και τα φρέσκα λουλούδια συνήθως αποφεύγονται στο χώρο που κοιμόμαστε μπορείτε να επιλέξετε μια ψεύτικη σύνθεση για να δώσει λίγο άποψη και ζωντάνια.


Μικρή έκπληξη: Πιστεύω όλοι έχετε ακούσει (αν όχι δει) τις εκπλήξεις που βάζουν συνήθως τα καλά ξενοδοχεία στα μαξιλάρια! Ναι ένα σοκολατάκι! Δεν το βάζω κάτω από το μαξιλάρι για να μην λερώσω, αλλά πάντα αφήνω μια λιχουδιά στο κρεβάτι! Έχει πολύ πλάκα!


Τώρα αν δεν έχετε ξεχωριστό guest room προσπαθήστε να προσαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές στο χώρο που θα κοιμηθεί ο καλεσμένος σας! Εξάλλου μετράει η καλή σκέψη σας αλλά και το κέφι της οικοδέσποινας που είναι μεταδοτικό!


Καλή εβδομάδα!

38 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο το.post σου Κατερίνα μου!! Ειδικά τώρα στις γιορτές όλο και κάποιον θα φιλοξενήσουμε και τα tips σου είναι φοβερά! Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Βέρα μου! Σίγουρα οι καλεσμένοι σου θα περάσουν υπέροχα!

      Διαγραφή
  2. πολύ χρήσιμα όλα, Κατερίνα μου!
    μου άρεσε πολύ και το δίπλωμα της πετσέτας, όπως και η "έκπληξη"!
    είσαι πολύ καλή οικοδέσποινα!

    ευχαριστούμε, καλές γιορτές
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αλεξία μου για τα καλά σου λόγια! Η έκπληξη είναι ωραίο να ταιριάζει γευστικά και με τα γούστα του καλεσμένου!

      Διαγραφή
  3. Αν περιμένει ο καλεσμένος να βρει χώρο στις ντουλάπες μας... ατύχησε! χαχαχα Εχω γεμίσει τα πάντα! Το σοκολατάκι μου άρεσε πολύ σαν ιδέα!! Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως έχεις σκεφτεί κάθε μικρή λεπτομέρεια!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς είμαστε από τους τυχερούς και έχουμε τεράστιες ντουλάπες σε όλα τα δωμάτια γι' αυτό και περισσεύει χώρος Ελεάνα μου!Προσπαθώ να κάνω τον καλεσμένο να αισθανθεί σαν το σπίτι του χιχιχι!

      Διαγραφή
  4. Θα έρθω να με φιλοξενήσεις! Τόσο προνοητική για τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως Ελευθερία μου! Θα σου προσφέρω και σπιτική έκπληξη μπισκότα που ετοιμάζω για τις γιορτές!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία που τα σκέφτεσαι ολα Κατερίνα μου! Εισαι η ιδανικη οικοδέσποινα, είμαι σίγουρη οτι οι φιλοξενούμενοί σου παιρνούν πάντα καλά στο σπίτι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θέλω να πιστεύω και εγώ Ντίνα μου! Περνάω πολύ όμορφα όταν έχω φιλοξενούμενους στο σπίτι!

      Διαγραφή
  6. πολύ ωραία tips!!! εγώ θα πρόσθετα και ένα αρωματικό κεράκι!! :) φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια ιδέα Εύη μου! Να που κάτι μου ξέφυγε! Next time οπωσδήποτε! Ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  7. Ωραία! Σου έρχομαι να με φιλοξενήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοιτα επειδη εγω δεν έχω αυτο το εξτρα δωματιο (και αν το ειχα θα ηταν παιδικο γιατί εχω δυο παιδια και ενα παιδικο) και επειδη επισης βλεπω πολυ περιποίηση, γίνεται να με φιλοξενήσεις κανα δυο μερούλες γιατί τα έχω παίξει η μάνα? και θα στο αφήσω εγώ το δωμάτιο όπως το βρήκα, μη μου ανησυχείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα να έρθεις και να το ξεσηκώσεις ολόκληρο το δωμάτιο! Για την περίπτωση σου θα βάλω και extra έκπληξη!

      Διαγραφή
  9. Κατερινακι με επεισες...θα σου ερθω! ειδια η σοκολατιτσα στο τελος ηταν το κλου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ήταν και ο σκοπός μου Ζηνάκι χιχιχι! Θα σου βάλω και διπλή σοκολάτα!

      Διαγραφή
  10. Όπως πάντα, πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου Κατερίνα. Guest room δεν έχει το Άσυλο αλλά το home office έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγα άτομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες Δήμητρα γιατί και σε μας το δωμάτιο κάνει διπλή δουλειά home office και guest room οπότε μια χαρά θα τα φτιάξεις!

      Διαγραφή
  11. Αχ!!!Κατερινάκι μου, θυμάμαι την πεο παιδιών εποχή που τέτοιες μέρες πάντα όλο και κάποιον αγαπημένο μας φιλοξενούσαμε και το σπίτι ήταν έτοιμο να γίνει δικό του από την πρώτη στιγμή!!! Τώρα πια και χώρος δεν υπάρχει και χρόνος να διαθέσουμε για καλεσμένους εκτός τους πολυ πολύ δικούς μας που μας υπομένουν έτσι κι αλλιώς!!Η ανάρτησή σου πάντως αγγίζει το τέλειο project!!! Σε φιλώ γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει και αυτό την δική του ομορφιά Κική μου! Τα πιτσιρίκια να παίζουν και να χαίρονται τις γιορτές! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  12. Κι εμένα μου περισσεύει φέτος μια κρεβατοκάμαρα οπότε χρησιμοποιείται από όποιον ξεμένει σπίτι μας. Χρησιμότατες συμβουλές για το πως να κάνεις τον φιλοξενούμενο να νιώσει "σαν το σπίτι του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι με το ταλέντο σου στη διακόσμηση θα γίνει και πανέμορφος χώρος Χριστίνα μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  13. Εμ Κατερίνα,έχεις βαλθεί να μας οργανώσει για τα καλά!!!Όμορφα πράγματα και πάντα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και το χαμόγελο της οικοδέσποινας Ιωάννα μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  14. Κατερινάκι μου πολύ ωραίες οι συμβουλές σου για να αισθάνονται όμορφα οι φιλοξενούμενοι!! Εχω κι εγώ χώρο που φιλοξενώ τους δικούς μου και θα εφαρμόσω όσα λες. Ειδικά το κέρασμα στο κρεβάτι είναι τέλειο και θα κάνει την διαφορά!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα το κέρασμα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σου Θάλεια μου θα είναι ακόμα πιο τέλειο! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν οι προτάσεις μου!

      Διαγραφή
  15. Σε βρίσκω πολύ οργανωμένη Κατερίνα μου...και πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου...την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόσο όμορφο το guest room σου!! Όλα στην εντέλεια και το μικρό mars-άκι δίνει την πιο γλυκιά νότα! πάντα έτσι οργανωμένη και δημιουργική να είσαι. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι εγώ θα πω Ότι θαθελα να με φιλοξενήσεις για λίγο.
    Πού να βρεθεί έξτρα δωμάτιο κι αν υπήρχε, θα ηταν craft room.
    Πάντως τα σκέφτηκες όλα.
    Καλη διάθεση να υπάρχει κι όλα γίνονται.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις Ρένα μου και εγώ όταν δεν έχω φιλοξενούμενους τα craft μου απλώνω σε εκείνο το γραφειάκι! Να έρθεις όποτε θες να φτιάξουμε και πράγματα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  18. I would love to have a guest room, and these tips are just what I would need if I did. I would forget at least half of those things otherwise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You can easily adopt a lot of them in every room that you have a spare couch! I hope you finally get a spare room to apply them though! Thanks for visiting!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...