Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μαγειρεύοντας μηλόπιτα (τάρτα)





Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους πως τους αρέσει η μηλόπιτα και οι 100 μας είπαν διαφορετική απάντηση! Έτσι μέσα από τις άπειρες συνταγές για μηλόπιτα σήμερα θα σας δείξω την επιλογή του Κυριακή στο σπίτι! Ελάτε να μαγειρέψουμε παρέα.











Ξεκινάμε από τη ζύμη μιας και η αγαπημένη μας εκδοχή της μηλόπιτας είναι σε μορφή τάρτας. Για ένα ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. φτιάχνουμε τη διπλάσια ζύμη sucree από εδώ.

.
Υλικά για τη ζύμη:
440 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
4 κ.σ. κονιάκ (εγώ έβαλα χυμό μήλου)
2 μεγάλα αβγά
1/2 κ.γ. αλάτι
1  κ.γ. ζάχαρη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για να ξεκουραστεί 1 ωρίτσα.


Για τη γέμιση σε καμία περίπτωση δεν ήθελα τα κλασσικά κομμάτια μήλου οπότε η επιλογή έγινε από τη συνταγή εδώ. Τα υλικά μας είναι:

6 μήλα (έβαλα και 2 πράσινα)
4 κ. σούπας βούτυρο
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο αλάτι


Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο multi. Τα σωτάρουμε μαζί με το βούτυρο και όταν αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.


Δύο υπέροχες συνταγές έρχονται να συνδυαστούν για να γίνει η τέλεια μηλόπιτα τάρτα.




Μόλις κρυώσει η γέμιση ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη στο ταψάκι μας και κρατάμε λίγη ποσότητα ζύμης για το στόλισμα.


Βάζουμε τη γέμιση απευθείας και γυρνάμε λίγο τα πλαϊνά για να σχηματιστεί η τάρτα. Με τη ζύμη που κράτησα έφτιαξα καλλιτεχνικά αστεράκια με ένα κουπ πατ!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. 


Μόλις κρυώσει λίγο απολαμβάνουμε τον πιο υπέροχο συνδυασμό. Λαχταριστή γλυκιά πλούσια γέμιση που ισορροπεί άψογα με την απλή ουδέτερη αλλά άκρως τραγανή ζύμη. Σας εγγυώμαι ότι δεν θα μείνει δεύτερη μέρα στην κουζίνα σας. Μηλόπιτα τάρτα λοιπόν για πολλά αστέρια!

Αν αγαπάτε τα μήλα όσο το Κυριακή στο σπίτι διαβάστε και τις συνταγές:
Μαγειρεύοντας σάλτσα μήλου
Μαγειρεύοντας μηλοπιτάκια με σπιτική σάλτσα μήλου


Καλή εβδομάδα!

12 σχόλια:

  1. Αγαπημένο γλυκό του μεγάλου μου γιού η μηλόπιτα!!!!Σίγουρα θα τη δοκιμάσουμε τη συνταγή σου..Δείχνει υπέροχη η Τάρτα με τα γιορτινά αστεράκια..Φιλιά πολλά Κατερίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από τη γευστική δοκιμή από τους πιο απαιτητικούς το μόνο που θα σου προτείνω Ειρήνη είναι αν κάνεις αστεράκια (ή άλλα σχεδιάκια) να είναι λίγο πιο λεπτή η ζύμη! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Ohh a new recipe for me to make milopita. Thanks so much Katerina. We are always making new things in my house. Enjoy your Sunday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I'm very picky when it comes to Milopita so it's not the regular recipe! It's so nice to be in a house that the kitchen always smells good! I hope you'll enjoy it!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία που φαίνεται με τα αστεράκια!! Δίνουν και μια πιο γιορτινή νότα! Λατρεύω τις μηλόπιτες, αποθηκεύτηκε και θα την δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Ρια μου! Η άγλυκη ζύμη με την καραμελένια γέμιση νομίζω κάνουν απίστευτο συνδυασμό! Καλά μαγειρέματα!

      Διαγραφή
  4. Αν σου πω ότι ποτέ δεν έχω φτιάξει μηλόπιτα;;;;Μα πότε θα το κάνω δεν ξέρω! Με ξεσήκωσες λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πρώτη φορά έφτιαξα γιατί ομολογώ δεν ήμουν φαν του συγκεκριμένου γλυκού αλλά με αυτό το συνδυασμό συνταγών έγινε από τα αγαπημένα μας!

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ σαν την Μαίρη δεν έχω φτιάξει ποτέ μηλόπιτα! Η εκδοχή της σαν τάρτα μου αρέσει πολύ... α ρε χρυσοχέρα Κατερίνα. Και στην κουζίνα λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία να τη δοκιμάσεις Χριστίνα μου και να την κάνεις και γιορτινή με αστεράκια ή άλλα διακοσμητικά! Ήδη το σκέφτομαι για το εορταστικό πρωινό της ημέρας των Χριστουγέννων!

      Διαγραφή
  6. Σου εγγυώμαι οτι την επόμενη ώρα θα είναι εξαφανισμένη.
    Ειναι ο λογος που δν κάνω μηλόπιτα.
    Μου αρέσει τόσο πολύ!
    Αχ και να είχα τώρα ένα κομμάτι! Αντε δύο. , κάντα 3 και κλείσαμρ.
    Καλές γιορτές και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με χαρά θα σου έστελνα Ρένα μου αλλά όπως καταλαβαίνεις εξαφανίστηκε και στο δικό μας σπίτι! Να φανταστείς ότι έτρωγα τη γέμιση από το τηγάνι με κουταλάκι χαχα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...