Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Κολοκυθάκια βαρκούλες με κρέμα τόνου






Σήμερα σας έχω λαχταριστή και απλή συνταγή με ταπεινά κολοκυθάκια. Τα τρώμε από σαλάτα μέχρι και γεμιστά σε άπειρες παραλλαγές, αλλά τώρα θα σας τα παρουσιάζω με κρέμα τόνου σε έναν ενδιαφέρον συνδυασμό που βγήκε εντελώς τυχαία! 









Όταν κοιτάς τα κολοκυθάκια στο ψυγείο και δεν είναι πλέον αρκετά τρυφερά για σαλάτα αλλά δεν θέλεις άλλο λαδερό και ούτε και έχεις όρεξη για πολλά πολύπλοκα, αρχίζεις τους πειραματισμούς με ότι έχεις στο ψυγείο.


Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
- 4 μεσαία κολοκυθάκια
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 1 κονσέρβα τόνου
- 1/2 κρεμμυδάκι ξερό
- μαϊντανό
- διάφορα ξερά μυρωδικά της επιλογής σας
(έβαλα δυόσμο και λίγο θυμάρι)
- κίτρινο τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα (έβαλα τσένταρ)


Ξεκινώντας ζεματάω τα κολοκυθάκια σε βραστό νερό να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Για το δικό μου μέγεθος και γευστικό γούστο (θέλω να κρατάνε όταν τα τρώμε) χρειάστηκαν 10 λεπτάκια. Ταυτόχρονα σοτάρω το κρεμμύδι  σε λίγο ελαιόλαδο με λίγο αλατάκι μέχρι να μαλακώσει.


Μέχρι να κρυώσουν λίγο τα κολοκυθάκια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τυρί κρέμα, τόνο, μυρωδικά και το κρεμμυδάκι στραγγισμένο από το λαδάκι του όσο γίνεται. 


Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και φυσικά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ή ακόμα και επιπλέον μυρωδικά.



Στη συνέχεια αδειάζουμε με ένα κουτάλι τα σπόρια από τα κολοκυθάκια ώστε να σχηματιστούν βαρκούλες, τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και αλείφουμε με λίγο λαδάκι. Εγώ χρησιμοποίησα το λαδάκι που περίσσεψε από το σοτάρισμα.


Το δικό μου ταψάκι είναι αντικολλητικό οπότε δεν έβαλα τίποτα υγρό. Αν το δικό σας δεν είναι βάλτε μια λαδόκολλα και μοιράστε ομοιόμορφα τη γέμιση στις βαρκούλες και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.


Μιας και όλα είναι μαγειρεμένα, έψησα στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το τυράκι και να πάρει λαχταριστό χρώμα. Περίπου 10 λεπτά χρειάστηκα στο φούρνο μου αλλά προτείνω να το παρακολουθείτε για να μην καεί.


Έτοιμα τα κολοκυθάκια βαρκούλες με κρέμα τόνου. Εμείς τα απολαύσαμε για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα αλλά αν το κάνετε λίγο πικάντικο συνοδεύει άψογα και τη μπυρίτσα ή το κρασί σας. Αν σας βρίσκονται και άλλα κολοκυθάκια ή δεν θέλετε να ανάβετε φούρνο ρίξτε μια ματιά και στη λαχταριστή συνταγή Ριζότο κολοκύθι.


Καλή εβδομάδα!

16 σχόλια:

  1. φαίνονται τοσο γευστικα!Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ νοστιμα φαινονται!Μου εδωσες ωραια ιδεα για μεζε!Ευχαριστουμε,μας ελειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Ηλιάνα! Περιμένω φωτογραφία όταν θα φτιάξεις το μεζέ να πάρω ιδέες για παραλλαγή!

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφερουσα συνταγή,πρε πρέπει να είναι πολύ νοστιμα!
    Εύχομαι καλό και ευλογημένο μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργος συνδυασμός αλλά μόλις το δοκιμάσεις Μαρία μου θα σου φανεί ως κάτι πολύ γνώριμο και οικείο! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Καλά, φοβερή ιδέα! Μπράβο σου! Θα το δοκιμάσω σίγουρα μόλις βρω κολοκύθια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Δέσποινα! Κοίτα τα κολοκύθια να μην είναι τα πολύ μικρά της σαλάτας για να καταφέρεις να τα γεμίσεις. Έτσι κι αλλιώς τα σπόρια αφαιρούνται.

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα λατρεύω τά κολοκύθια θα το δοκιμάσω!!!! Μπράβο σου κορίτσι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ. Πραγματικά όσοι τα φάγανε τους άρεσαν οπότε περιμένω φωτογραφία και την γευστική σου άποψη αν τα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα και καλό μήνα Κατερίνα! Τα κολοκυθάκια σου πρέπει να έγιναν πεντανόστιμα αν κρίνω από τα υλικά. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ θέλω να κρατάνε λίγο και να μην είναι πολύ μαλακά οπότε ο χρόνος βρασμού είναι πολύ καλόσ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο συμφωνούμε Κική μου για τα κολοκυθάκια! Εσύ είσαι αυθεντία στην μαγειρική οπότε θα βρεις εύκολα τον κατάλληλο χρόνο βρασμού. Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις.

      Διαγραφή
  7. Φαίνονται νοστιμότατα, Κατερίνα μου. Καλό μήνα, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...