Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Πως να ξεκαθαρίσετε και να οργανώσετε τα αξεσουάρ σας




Έχετε μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα από αξεσουάρ; Κασκόλ, κοσμήματα, καπέλα ακόμη και τσάντες; Με την αλλαγή της εποχής νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε με μια άλλη ματιά στα αξεσουάρ μας. Φόρεσες όλα τα αξεσουάρ σου από την περασμένη σεζόν; Ανήκουν τα αξεσουάρ στιλιστικά στην τρέχουσα εποχή;










Ειδικά αν τα αποθηκεύετε στην ντουλάπα σας, όπως εγώ, τα αξεσουάρ πιάνουν πολύτιμο χώρο και δημιουργούν και ένα μικρό χάος.  Ακόμα και αυτά που έχω ταχτοποιημένα σε θήκες και κουτιά είναι δύσκολο πολλές φορές να τα βλέπω και να θυμάμαι τι ακριβώς έχω ώστε να τα χρησιμοποιώ. Για πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βάλουμε μία τάξη.


Τσάντες
Ξεκαθαρίστε και ταχτοποιήστε τις τσάντες για να έχουμε μια πιο οργανωμένη ντουλάπα.  Ξεφορτωθείτε τις φθαρμένες και κρατήστε αυτές που αγαπάτε και θα χρησιμοποιήσετε. Για τη τσάντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αποκτήστε το συνήθειο να την βάζετε σε τάξη στο τέλος κάθε μέρας. Αδειάστε τη, καθαρίστε τη και στη συνέχεια επιστρέψτε μόνο τα αντικείμενα που της ανήκουν. Αν αλλάζετε συχνά τσάντες, προσπαθήστε να αποθηκεύσετε αντικείμενα σε μικρότερα τσαντάκια που μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε σε μια νέα τσάντα την επόμενη μέρα. Οργανώστε τις τσάντες σας σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που θα βρείτε στην ανάρτηση του Κυριακή στο σπίτι Οργανώνοντας τις τσάντες μας.



Κοσμήματα
Κατά το ξεκαθάρισμα των κοσμημάτων σας, μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γίνεται να αποχωριστείτε, ειδικά αν τα αντικείμενα έχουν συναισθηματική αξία. Αποθηκεύστε αυτά που έχουν συναισθηματική αξία αλλά που δεν τα χρησιμοποιείτε, σε ξεχωριστό χώρο όπου θα είναι ασφαλή. Βεβαιωθείτε ότι τα σκουλαρίκια σας είναι όλα σε ζεύγη και ελέγξτε για σπασμένα ή κατεστραμμένα κοσμήματα και καθαρίστε τα. Βεβαιωθείτε ότι αγαπάτε ότι κρατάτε και δημιουργείστε χώρο ώστε να τα βλέπετε και να τα χρησιμοποιείτε. Προτιμήστε να τα οργανώσετε ανά σετ ή ανά τύπο (κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια κλπ)


Μαντήλια και Φουλάρια
Βγάλτε έξω όλα τα μαντήλια και τα φουλάρια και ελέγξτε για σημάδια φθοράς. Δώστε οτιδήποτε είναι ακόμα σε καλή κατάσταση αλλά δεν φοράτε πλέον και ταχτοποιήστε τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που θα βρείτε στην ανάρτηση του Κυριακή στο σπίτι Οργανώνοντας φουλάρια και μαντήλια.


Παπούτσια
Δώστε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια και μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο. -Μέριλιν Μονρόε. Πόσα ζευγάρια παπούτσια χρειάζεται μία γυναίκα; Η απάντηση είναι πολλά! Χρειάζεστε μπότες για το χειμώνα, σανδάλια για το καλοκαίρι και όλα τα ενδιάμεσα στο μεταξύ. Δείτε ιδέες οργάνωσης από την ανάρτηση του Κυριακή στο σπίτι Οργανώνοντας τα καλοκαιρινά παπούτσια.


Κασκόλ, γάντια και σκουφιά κλπ
Για να ξεκαθαρίσετε τα χειμερινά αξεσουάρ όπως καπέλα, κασκόλ, γάντια και σκουφιά, βγάλτε τα πάντα έξω. Ταξινομήστε κατά τύπο, όπως κασκόλ όλα μαζί, καπέλα όλα μαζί κλπ. Μόλις όλα είναι οργανωμένα αποφασίστε τι θα κρατήσετε, τι θα χαρίστε και τι θα πρέπει να πάει στα σκουπίδια.


Ρωτήστε τον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:
Φόρεσες όλα τα γάντια και κασκόλ σου φέτος; Εάν όχι, ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσεις ότι πιθανότατα δεν θα τα φορέσεις και τον επόμενο χρόνο. Καιρός λοιπόν να απαλλαγούμε από αυτά και να ελευθερώσουμε χώρο.
Κρατάτε πορτοφόλια και τσάντες που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια; Εάν ναι, γιατί να μην βρείτε ένα νέο σπίτι για αυτά;
Έχετε ζώνες που δεν ταιριάζουν ή είναι εκτός στυλ; Ίσως ήρθε η ώρα να τις χαρίσετε σε κάποιον που θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει.
Είναι η κοσμηματοθήκη σας τόσο γεμάτη και δεν φοράτε ποτέ τίποτα; Διαλέξτε τα λίγα κομμάτια που αγαπάτε και πουλήστε ή χαρίστε τα υπόλοιπα.

Αν τελικά ξεφορτωθούμε τα περιττά έχουμε το περιθώριο να δούμε πραγματικά τι έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε και θα τα χαρούμε όπως τους αρμόζει! Αν ξεσηκωθείτε για ξεκαθάριση ρίξτε μια ματιά και στην ανάρτηση Οργανώνοντας την ντουλάπα.


Καλή εβδομάδα

12 σχόλια:

  1. If only my closet looked like that Katerina! I have a closet the size of a shoe box!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. In our new apartment we don't even have wall to wall closets. There are cupboards and another "closet like" furniture so I can feel your pain! It's hard to get used to it!

      Διαγραφή
  2. η κατάλληλη αναρτηση για αυτή την εποχή!
    καλη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη έβγαλα όλα τα σκουφιά, γάντια και κασκόλ και γι'αυτό σκέφτηκα να σας παρακινήσω να το κάνουμε όλες μαζί παρέα!

      Διαγραφή
  3. Αυτη την αναρτηση την εγραψες για μένα.
    Πρέπει να με παρακολουθείς απο κάπου 😁😁😁
    Ειμαι στη φαση του πετάματος με πολυ δυσκολια όμως.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξεκαθάρισμα είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές Ρένα μου. Ή που θα με πιάσει φάση να τα αγαπάω όλα ή ακριβώς το αντίθετο, να θέλω να τα πετάξω όλα γιατί δεν έχω που να τα βάλω. Καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  4. εγώ αυτό το μπλογκ θα το ξεκοκαλίσω. καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ πόσο χαίρομαι να βρισκόμαστε με αναγνώστες που ταιριάζουν τα ενδιαφέροντα μας! Θα προσπαθήσω και για πολλές ακόμα αναρτήσεις επί του θέματος!

      Διαγραφή
  5. Μια ανάρτηση σήμα κατατεθέν γι' αυτή την εποχή!!! Γενική καθαριότητα , ξεκαθάρισμα, πέταμα, πολύ πέταμα και τακτοποίηση!!! Μετά όμως απολαμβάνεις τάξη και καθαριότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Κική μου! Άσε που μετά ξαφνικά βρίσκεις πόσο ελεύθερο χώρο πραγματικά είχες στην ντουλάπα και τα συρτάρια σου. Όλα στη σειρά τους για να προλάβουμε τα κρύα.

      Διαγραφή
  6. Θέλω αυτή τη φανταστική ντουλάπα που φαίνεται στη φωτογραφία! Πάντα ψάχνω πράγματα και δεν ξέρω που τα έχω βάλει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν έχει την τέλεια οργάνωση.. Dream closet πραγματικά, εκτός από το περιεχόμενο που είναι αρκετά ανοιχτόχρωμο για τα γούστα μου χαχαχα

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...