Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Κολοκύθα για το Halloween και για φάγωμα





Σήμερα σας έχω λαχταριστή και στρουμπουλή κολοκύθα για τη Halloween διακόσμηση του σπιτιού μας. Δεν θα τη στολίσουμε μόνο όμως αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω όσα περισσότερα στοιχεία ώστε να τη γευτούμε κιόλας και να μην πάει χαμένη!  










Όταν είδα αυτές τις κολοκύθες στο super market αναρωτήθηκα όπως είναι φυσικό, γιατί να πλασάρονται ως carving pumpkins. Έχουν κάτι διαφορετικό; Δεν τρώγονται; Ρώτησα και πήρα τις απαντήσεις μου μέσα από πολλά γέλια, ότι φυσικά και τρώγονται και είναι πολύ κρίμα απλά να τη στολίσεις και να πάει χαμένη.



Έτσι λοιπόν δοκίμασα και νομίζω το πέτυχα να την αξιοποιήσω πλήρως οπότε πάμε να δούμε ένα zero-waste pumpkin carving. Ξεκινάμε κόβοντας περιμετρικά στο πάνω μέρος και δημιουργώντας ένα καπάκι.


Από το χώρο που ελευθερώθηκε αφαιρούμε τα εσωτερικά και ξεχωρίζουμε τους σπόρους. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο internet είδα ότι μπορούν να ψηθούν και να φαγωθούν και ότι μάλιστα είναι πολύ νόστιμοι.


Στη συνέχεια πάμε στο δύσκολο σημείο της σάρκας. Ξεκίνησα να ξύνω τα τοιχώματα με το εργαλείο που κάνουμε το ξύσμα σοκολάτας-παρμεζάνας κλπ. Με παίδεψε όμως και τελικά το κουτάλι έκανε πάλι τη δουλειά. Θέλει λίγο προσοχή για να μην χαλάσει το τοίχωμα ώστε να μείνει και κάτι για τη διακόσμηση αλλά βγαίνει ικανοποιητική ποσότητα για μια λαχταριστή σούπα ή πίτα.


Το τελευταίο στάδιο έχει και την περισσότερη πλάκα. Επειδή πρώτη φορά φτιάχνω στρογγυλή κολοκύθα και είχα χάσει και αρκετό χρόνο με τα προηγούμενα βήματα έκανα 2 απλά μάτια και ένα μεγάλο στόμα με δοντάκια.


Νομίζω ότι μόνο τρομαχτική δεν είναι η κολοκύθα μου! Σε όσους την έδειξα μέχρι τώρα, όλοι μου είπαν ότι μοιάζει περισσότερο με ένα στρουμπουλό παιδάκι με λίγα δόντια.


Δεν πτοούμαι φυσικά και έβαλα το κεράκι μου (με μπαταρία) έκλεισα το καπάκι μου που περιέργως ταίριαξε άψογα στο κατάλληλο σημείο, και τη στόλισα.


Νομίζω ότι στο σκοτάδι κάτι γίνεται και φαίνεται λίγο spooky! Αν σας αρέσει το Halloween διαβάστε και την ανάρτηση Ιστός αράχνης από μία κρεμάστρα και αν δεν βρίσκετε στρογγυλή κολοκύθα και θέλετε να φτιάξετε κάτι με τις μακρόστενες διαβάστε την ανάρτηση Διακοσμώντας κολοκύθες για το Halloween.


Καλή εβδομάδα!

12 σχόλια:

  1. Ωραία η κολοκύθα σου και ίσως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι λιγάκι τρομακτικη.φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω σ'ευχαριστώ πολύ πολύ. Ακόμα και το "λίγο τρομαχτική" μια χαρά είναι για μένα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία η κολοκύθα σου τελικά τι μαγείρεψες με τα μέσα κομμάτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Νατάσσα μου! Έφτιαξα μια σούπα με καρότα, αρωματισμένη με τζίντζερ και την κατα-ευχαριστηθήκαμε! Τα σποράκια ακόμα τα παλεύω αλλά άμα τα πετύχω θα ανεβάσω ανάρτηση.

      Διαγραφή
  3. Χα χα! Πολύ όμορφη έγινε η κολοκύθα σου!! Πάντως εμείς στη Λευκάδα τη σάρκα της κολοκύθας την κάνουμε γέμιση για γλυκιά κολοκυθόπιτα με ζάχαρη, σταφίδες, σουσάμι και καρύδια. Ανοίγουμε φύλλα, στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε ξανά με φύλλα. Σκέτη νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοστιμότατη ακούγεται Ευγενία μου. Φτιάχνει ο μπαμπάς μου γλυκιά κολοκυθόπιτα στριφτή και είναι όντως πεντανόστιμες! Αχχ πόσο αγαπώ τη Λευκάδα και τις ομορφιές της!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη κρίμα να μην το δω νωρίτερα έκανα κολοκύθα πριν δυο μέρες!!!! Μόνο που εμένα ήταν η λευκή!!!!Δεν πειράζει την επόμενη!!!! Γεια στα χεράκια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα την ιδέα για την επόμενη φορά Κατερίνα μου! Εξάλλου δεν χρειάζεται να περιμένουμε το Halloween μιας και οι κολοκύθες γίνονται και υπέροχο φαγάκι!

      Διαγραφή
  5. Χαρά στο κουράγιο να κάτσεις να την χαράξεις!
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ! Πίστεψε με τα 2 μάτια και το κουτσοδόντικο στοματάκι είναι από τα πιο απλά και εύκολα που μπορείς να φτιάξεις στα γρήγορα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...