Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Πως καθαρίζουμε τοπικούς λεκέδες από τους τοίχους





Οι τοίχοι και το καθάρισμα τους πάντα με βασανίζουν όπως και πολλές νοικοκυρές. Πάντα θα βρω κάπου ένα ενοχλητικό σημαδάκι και συνέχεια προβληματίζομαι για τον πιο ασφαλή τρόπο να το καθαρίσω. Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι το πέτυχα και σας παρουσιάζω το πιο απλό και εύκολο τρόπο να καθαρίσετε έναν τοπικό λεκέ από τον τοίχο σας.








Εννοείται πως οι τοίχοι μου δεν είναι όπως ο παραπάνω αλλά είμαι σίγουρη πως θα έχετε και εσείς τέτοια σημαδάκια εδώ και εκεί στο σπίτι σας. Θα χρειαστούμε ένα καθαρό πανάκι μικροϊνών και λίγη σόδα. Για λόγους ασφαλείας επειδή υπάρχουν πολλά ήδη από μπογιές που μπορεί να έχει βαφτεί ο τοίχος σας, θα δοκιμάσετε όλα τα παρακάτω σε ένα μικρό κυφό σημείο για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα χαλάσει το χρώμα. Εγώ δοκίμασα σε μία γωνία χαμηλά πίσω από μία πόρτα για να βεβαιωθώ. Το πανάκι που επέλεξα είναι επίσης στο χρώμα του τοίχου γιατί με τίποτα δεν ήθελα να ρισκάρω να τρίψω τον μπεζ τοίχο με ένα μπλε πανί!


Η διαδικασία είναι ότι πιο εύκολο. Βρέχουμε λιγάκι το πανί μικροϊνών και το στραγγίζουμε καλά ώστε να είναι ελαφρώς νωπό. Το βουτάμε λίγο σε μια άκρη στην σόδα και τρίβουμε ελαφρά μέχρι να καθαρίσει ο λεκές.



Οι κόκκοι της σόδα εισχωρούν σε όλες τις μικρές πτυχώσεις του τοίχου και εξαφανίζουν το λεκέ δια μαγείας. Αφού τελειώσουμε με το λεκέ ξεπλένουμε καλά το πανί μας από τη σόδα, ή ακόμα καλύτερα παίρνουμε ένα άλλο καθαρό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τον τοίχο για να καθαρίσουμε όλα τα υπολείμματα της σόδας ώστε να μην μας μείνουν ασπράκια.


Τέλος ανοίγουμε τα παράθυρα για να στεγνώσει καλά το σημείο αν και εφόσον έχετε στραγγίξει καλά το πανάκι σας δεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη υγρασία. Έτοιμοι και αστραφτεροί.


Καλή εβδομάδα!

24 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου φαίνεται χρήσιμο. Ελπίζω να σε βολέψει το κόλπο με τη σόδα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή ιδέα Κατερίνα. Δεν το ήξερα. Εγώ μέχρι τώρα τα κάνω αυτά τα σημαδάκια με το σφουγγάρι γόμα και σκέτο νερό. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό, αλλά λιώνει σχετικά εύκολα. Για όταν ξεμένω, θα χρησιμοποιώ το τιπ σου! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά το είχα πάρει και εγώ αυτό το σφουγγάρι και όντως έλιωσε σχετικά γρήγορα. Όπως καταλαβαίνεις ψάχνω τρόπους με υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι. Thanks!

      Διαγραφή
  3. Εύκολη λύση Κατερίνα, γιατί οι τοίχοι,αν δεν μπορείς να τους βάψεις, είναι πάντα πονεμένη ιστορία!!Καλό βράδυ Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα κάνεις τα σημαδάκια με το που τα βλέπεις Ιωάννα μου βολεύει πολύ. Αν και το βάψιμο έχει άλλη χάρη και φρεσκάδα φυσικά!

      Διαγραφή
  4. Καλά λεμε τώρα,σοδα στον τοίχο,δεν το γνώριζα....θα το δοκιμάσω.... ευχαριστούμε που το μοιραστηκες μαζί μας!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα πειράματα βγαίνουν πολλές φορές οι πιο απλές λύσεις Μαρία μου. Δοκίμασε το να μου πεις εντυπώσεις και σε άλλους λεκέδες.

      Διαγραφή
  5. εισαι ο ανθρωπός μου!!! γιατι είχα μαστορες τις μερες που πέρασαν και δε μπορεις να φανταστεις τι εγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχχ δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Έμενα από τις κούτες με τη μετακόμιση έγιναν όλα χάλια, φαντάσου!

      Διαγραφή
  6. Δεν το ήξερα και είχα βγάλει το χρώμα τρίβοντας με χλωρίνη. Βγάζει μαρκαδόρους;;; Ιδού η πρόκληση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μαρκαδόροι μου φαίνεται λίγο δύσκολο να βγούνε αλλά μολύβι έβγαλα για δοκιμή! Άμα το δοκιμάσεις να μας πεις.

      Διαγραφή
  7. Katerina what would you do if the wall was a dark color? Would it still be the same procedure or would the soda show up white on the wall?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. It will probably show on a dark wall. You many save it by cleaning thoroughly afterwards but give it a try on a hidden spot first. Let us know about the results.

      Διαγραφή
  8. Τέλειο! Εγώ συνήθως έχω χρώμα και όταν δω κάποιο λεκέ τον περνάω με πινελάκι, τώρα θα έχω κατά νου τη σόδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις δύσκολες περιπτώσεις μια χαρά κάνεις Αγγελική μου με το πινελάκι και έτσι διατηρείς πάντα φρέσκους τους τοίχους.

      Διαγραφή
  9. Έλα καλέ! Σόδα και στον τοίχο;;;; Δεν το ήξερα... θα το δοκιμάσω άμεσα!!! Ευχαριστούμε Κατερινάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες! Έκανα εγώ το πείραμα για σας και πέτυχε! Να είσαι καλά Χριστίνα.

      Διαγραφή
  10. Κατερινάκι αυτό είναι για μένα που κάθε βράδυ, όταν το σπίτι ηρεμεί, τρέχω να καθαρίσω δαχτυλάκια, μολύβια και ό,τι άλλα βάλει ο νους από τους τοίχους του σπιτιού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χτες κοιταζα κάτι κουνουπο-πτώματα που παρελειψα να καθαρισω όταν έπρεπε. Θα ενημερώσω. Φιλικά, Dexter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι πρέπει Dexter (χαχαχα) για σένα. Ευτυχώς εδώ που είμαστε πλέον δεν βλέπω να ζουν κουνούπια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...