Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο στολίδι δέντρο με πλεκτό κορδόνι και χάντρες





Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε όμορφα χειροποίητα στολίδια. Σήμερα σας έχω ένα πολύ εύκολο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι φτιαγμένο με βελονάκι και χρωματιστές χάντρες.











Είναι ότι πρέπει για εντελώς αρχάριους στο βελονάκι αλλά ακόμα και αν αυτό δεν σας ικανοποιεί μπορείτε να το φτιάξετε με οποιοδήποτε κορδόνι ακόμα και κορδέλα που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Κρατήστε την ιδέα και προσαρμόστε τη με τα υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.


Για το ξεκίνημα φτιάχνουμε μια αλυσίδα. Το μήκος της θα καθορίσει πόσο μεγάλο θα γίνει το δεντράκι. Ένα εύκολο κόλπο για να δείτε που βρισκόσαστε είναι να τυλίξετε το κορδόνι στα δάχτυλα σας όπως στην παραπάνω φωτογραφία.



Εγώ έκανα 100 πόντους με ακρυλικό μαλλί και βελονάκι νούμερο 3. Στη συνέχεια πλέκουμε ένα double crochet σε κάθε πόντο για να αποκτήσει λίγο πλάτος το κορδόνι μας. Σας είπα είναι ότι πιο απλό έχετε δοκιμάσει!


Για να καταφέρουμε να βγει ομοιόμορφο το δεντράκι, στενεύοντας όσο ανεβαίνει προς τα πάνω, το τυλίγουμε πάλι στο χέρι μας ώστε να του δώσουμε το επιθυμητό σχήμα με επίπεδα.


Επειδή το δικό μου όλο γλίστραγε και έχανε το σχέδιο του, το στερέωσα με μία βελόνα για να μείνει στη θέση του μέχρι να διαλέξω τις χάντρες που θα το στολίσουν.


Στη συνέχεια με το περνάμε μία μία τις χάντρες και ράβουμε τα επίπεδα του δέντρου ώστε να έχουμε μία χάντρα ανά δύο κομμάτια από το κορδόνι. Αν σας μπέρδεψα, θα το καταλάβετε καλύτερα βλέποντας τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος.


Έτσι όπως το ράβουμε, αφήνουμε μία θηλιά στο πάνω μέρος ώστε να μπορεί να κρεμαστεί. Στο κάτω μέρος μπορείτε να κόψετε το περίσσευμα, να αφήσετε μία ουρίτσα ή ακόμα και να φτιάξετε μια μικτή φουντίτσα.


Έτοιμο το πλεκτό δεντράκι με κορδόνι και χάντρες. Αν δε σας έχω πείσει ακόμα να δοκιμάσετε το βελονάκι, βρείτε μία κατάλληλη κορδέλα και θα βγει εξίσου όμορφο και γουστόζικο. Έφτιαξα και ένα ακόμα πράσινο για να θυμίζει πιο πολύ δέντρο και τα δωράκια μου είναι έτοιμα!


Αν ψάχνετε και άλλες ιδέες με βελονάκι από το Κυριακή στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά εδώ και αν θέλετε και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιδέες ρίξτε μια ματιά εδώ. Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας. Να περάσετε υπέροχα.


Καλή εβδομάδα!

12 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη Κατερίνα μου !!!Πολύ όμορφα τα δεντράκια σου, όμορφα δώρα !!! Μπράβο! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μεταξία μου! Χρόνια πολλά και με το καλό η νέα χρονιά!

      Διαγραφή
  2. Είναι εύκολο και πολύ ωραίο. Ευχαριστούμε! Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα έχει και κορδέλα ή κορδόνι έτοιμο γίνεται στο πι και φι! Χρόνια πολλά και με το καλό το 2019!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο και ξεχωριστό!
    Μπράβο Κατερίνα.
    Καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία τα δεντράκια σου Κατερίνα μου .
    Σε διαφορετικά χρώματα θα είναι πανέμορφα στο δέντρο.
    Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα Ρένα μου. Θα φτιάξω μερικά ακόμα τώρα που έχω ελεύθερο χρόνο. Καλά Χριστούγεννα και με το καλό το 2019!

      Διαγραφή
  5. ☆´.•´
    .•´✶`*.
    *.*★v . ✶•´ ☆´,•*´¨★
    ¸✶.•´¸.•*´✶
    ☆´¸.•★´ ¸.✶* ☆★
    ╱◥◣
    │∩ │◥███◣ ╱◥███◣
    ╱◥◣ ◥████◣▓∩▓│∩
    │╱◥█◣║∩∩∩ ║◥█▓ ▓█
    ๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩
    ΚΑΛΑ ΦΩΤΕΙΝΑ & ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά!!!
    Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!!!
    Καλές Γιορτές εύχομαι με υγεία,αγάπη και κάθε ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά Μαρία μου! Εύχομαι ότι καλύτερο για το σπιτικό σου! Με το καλό το 2019!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...