Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πασχαλινά αυγά με κόκκινο λάχανο





Βρισκόμαστε μια ανάσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για τις πασχαλινές γιορτές ξεκινάνε σιγά σιγά. Συνεχίζοντας από πέρσι τα Πασχαλινά αυγά του Κυριακή στο σπίτι θα βαφτούν με φυσικό τρόπο. Μετά τα παντζάρια σειρά έχει το κόκκινο λάχανο. Για πάμε να δούμε πως το βαθύ μοβ χρώμα θα βάψει τα αυγά μας σε διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου.







Ξεκίνησα με φρέσκα κλασσικά αυγουλάκια καφέ και λευκά. Τα βράζουμε και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.


Κόβουμε ένα μικρό ή μισό μεγάλο κόκκινο λάχανο σαν να φτιάχναμε μια πολύ χοντροκομμένη σαλάτα.


Το βάζουμε να σιγοβράσει σε μία πλατιά κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτάκια ώστε να απελευθερωθεί το υπέροχο αυτό χρώμα. Μόλις περάσει ο χρόνος σουρώνουμε για να κρατήσουμε το ζουμάκι και ξεκινάμε τα πειράματα.


Εγώ χώρισα το ζουμάκι σε 2 μπολ. Στο πρώτο μπολ έβαλα τα τα αυγουλάκια μου στο χλιαρό μοβ ζουμάκι όπως ήταν.


Στο δεύτερο μπολ έβαλα το υπόλοιπο ζουμάκι με 4 κουταλιές της σούπας ξύδι το χρώμα σαν να έγινε βιολετί μοβ. Αποφάσισα να βγάζω τα αυγά σταδιακά σε χρόνους για να έχω ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα και φυσικά για να σας δείξω όλες τις επιλογές και το αποτέλεσμα που έχουν στο χρώμα.


Πρώτο λευκό αυγό από το ζουμάκι χωρίς ξύδι στην 1 ώρα και έχουμε ένα αχνό γαλάζιο χρώμα της πούδρας.


Δύο ώρες, λευκά αυγουλάκια δεξιά στη φωτογραφία σε ζουμάκι χωρίς ξύδι και αριστερά με ξύδι και έχουμε το λεγόμενο robins eggs blue.


Τρεις ώρες, επίσης λευκά αυγουλάκια δεξιά στη φωτογραφία σε ζουμάκι χωρίς ξύδι και αριστερά με ξύδι και το μεσαίο το σκούπισα με χαρτάκι να δω αν θα ξεβάψει.



Επίσης τρεις ώρες αλλά τα καφέ αυγουλάκια δεξιά στη φωτογραφία σε ζουμάκι χωρίς ξύδι και αριστερά με ξύδι. Πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα σχεδόν το απόλυτο γκρίζο.


Πέντε ώρες και έχουμε πλέον έντονο γαλάζιο και σχεδόν μπλε το αριστερά στο ζουμάκι με το ξύδι.


Τελευταία αυγά το επόμενο πρωί μετά από μία νύχτα στα ζουμάκια τους στο ψυγείο. Το αυγό στο ξύδι πλέον είναι σκούρο μπλε ενώ το άλλο διατυρήθηκε σε ένα σχεδόν τυρκουάζ χρώμα.


Σας τα έχω και όλα μαζεμένα για να δείτε και να διαλέξετε ποιο περίπου χρώμα θέλετε να βγάλετε. Φυσικά εγώ θα σας πρότεινα να παίξετε έστω και με μία επιλογή (με ή χωρίς ξύδι) και να αφαιρείται τα αυγουλάκια σταδιακά για πιο όμορφο και rustic farmhouse αποτέλεσμα.


Τι άλλο λαχανικό μου προτείνεται να δοκιμάσω; Αν σας άρεσαν τα φετινά μας Πασχαλινά αυγά ρίξτε μια ματιά και σε άλλες αυγο-περιπέτειες από το Κυριακή στο σπίτι και ακόμα περισσότερη Πασχαλινή έμπνευση εδώ!


Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

14 σχόλια:

  1. Δεν σε πιστεύω .
    Χρονομέτρησες με ξύδι και χωρίς ξύδι και 1 και 2 και 5 και 25 ώρες.
    Μπράβο σου .
    Έγιναν όμως τέλεια .
    Και του χρόνου με υγεία .
    Εγώ λέω μα τα βάψω πάλι με κλωστές φλος που ξεβάφουν.
    Καλή ανάσταση .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ετοίμασα πλήρες ρεπορτάζ Ρένα μου! Είδα τα αυγουλάκια σου με τις κλωστές και έγιναν υπέροχα. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  2. Que tengas un buen día, hoy ha sido muy bueno leerte.
    FELIZ PASCUA.
    HAPPY EASTER.

    http://geeky-freeky.blogspot.com
    seempiternal.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααα, τί ωραία που σου έγιναν! Εμένα όλες αυτές οι απόπειρες με φυσικά υλικά ποτέ δε μου έχουν πετύχει...Σίγουρα κάνω κάτι λάθος!! Και τί όμορφα χρώματα. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω δοκιμάσει και με παντζάρια όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία. Ομολογώ ότι το κόκκινο λάχανο με εντυπωσίασε. Δοκίμασε το Ευγενία και δεν θα χάσεις!

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλή ιδέα! Και του χρόνου!!! Καλη Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ. Και του χρόνου να είμαστε καλά με υγεία. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα μου έγιναν φανταστικά! Όλα έχουν υπέροχα χρώματα και αποχρώσεις!Και του χρόνου με υγεία! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ το διασκέδασα πάρα πολύ αυτή τη φορά με τα τόσα πειράματα. Να είσαι καλά Θάλεια μου. Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  6. Απίστευτο και υπέροχο. Ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα με φυσικό τρόπο. Στα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας. Θα το δοκιμάσω.
    Καλό Πάσχα - Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας Τζοάννα. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν τα γαλάζια αυγουλάκια μου. Περιμένω να θαυμάσω φωτογραφίες αν το δοκιμάσεις! Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...