Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ζωγραφίζοντας τα τενεκεδάκια




Αυτή τη φορά ήθελα να κάνω ένα λεγόμενο up-scaling project και να δώσω ζωή σε μερικά κακόμοιρα τενεκεδάκια που κρατούσα υπομονετικά στην κουζίνα.















Είχα κάποια χρώματα από το Project Πασαλείβοντας μπογιές a.k.a Ψάχνοντας τον ήλιο της Άνοιξης οι οποίες βέβαια ήταν λαδομπογίες και όπως κατάλαβα πλέον ακατάλληλες για αυτό που ήθελα να κάνω!



Σκέφτηκα όμως να τις εμπλουτίσω και με λίγο white spirit το οποίο τελικά ίσως έκανε και τα πράγματα χειρότερα!


Άρχισα λοιπόν να βάφω και να βάφω να περιμένω και να ξαναβάφω .... δε λέω ευχάριστη και χαλαρωτική διαδικασία!


Αλλά όσο και να έβαφα το αποτέλεσμα ήταν όπως δίπλα! Το χειρότερο ήταν ότι για να στεγνώσουν περίμενα περίπου 2 εβδομάδες!





Τελικά όμως κατέληξα να αγαπήσω το αποτέλεσμα και τον κόπο μου και άρχισα να βλέπω τις ατέλειες ως ένα στοιχείο ας το πούμε vintage!


Έβαλα τα λουλουδάκια μου, τα στόλισα και ιδού το αποτέλεσμα!



Σε περίπτωση που είστε παρατηρητικοί και αναρωτιέστε τι απέγινε το μικρό τενεκεδάκι....


Βρήκε την καλύτερη χρήση από όλα και έγινε το δοχείο για το γάλα και το νερό της μικρής νέας μας επισκέπτριας.


Το σχεδόν νεογέννητο γατάκι το άφησε η μαμά του (παίρνοντας να σημειώσω τα υπόλοιπα 3 αδέρφια) στην αυλή μας. Αν και είμαι dog person είπα αμέσως ναι στο να το φιλοξενήσουμε μέχρι να ορθοποδήσει. Σήμερα έκανε τα πρώτα βήματα στο να τρώει μόνο του στερεά τροφή. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα!


Καλή εβδομάδα!

18 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνα μου τελικά οι ατέλειες πολλές φορές βγαίνουν σε καλό. Έγιναν πολύ όμορφα τα τενεκεδάκια!! Γλύκα σκέτη το μικρό γατάκι!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχει Θάλεια μου! Πειραματιζόμαστε και μερικές φορές ακόμα και οι ατέλειες έχουν τη γλύκα τους! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      (ΥΓ Κατερίνα όχι Κωνσταντίνα αλλά don't worry μου συμβαίνει συχνά!!)

      Διαγραφή
  2. Μπράβο βρε Κατερίνα! Και για τα τενεκεδάκια σου που έγιναν πολύ συμπαθητικά (παρά τις ιδιοτροπίες της λαδομπογιάς) και για την καλή σου πράξη! Η ψιψίνα είναι γλύκα και σας βλέπω να την παίρνετε προίκα πράγμα που συνέβη και σε εμένα ουκ ολίγες φορές! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία τώρα με τις νέες ιδέες σου θα εξελιχθώ και θα πειραματιστώ με υφάσματα!! Άρχισα ήδη να μαζεύω νέα τενεκεδάκια χιχι!!

      Διαγραφή
  3. Τα αγαπώ πολύ τα τενεκεδακια!!! Κουκλίτσα η γατούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γατούλα μας και εμείς σε ευχαριστούμε πολύ πολύ Ειρήνη μου! Τα τενεκεδάκια είναι η τέλεια ευκαιρία να βγάλεις τον καλλιτεχνικό σου εαυτό!!

      Διαγραφή
  4. Τελικά έγιναν πολύ όμορφα τα τενεκεδακια σου Κατερίνα, και βρήκε την θέση και το μικρουλι για το πολύ χαριτωμένο γατουλινι σου....ολά ωραία.... την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν Μαρία μου! Νομίζω είναι και στους χρωματικούς τόνους που προτιμάς!!

      Διαγραφή
  5. Τενεκεδούπολη ,Τενεκεδούπολη..όμορφακαι χρηστικά τα τενεκέδια παντός τύπου.Τα χρησιμοποιώ κι εγώ συχνά-πυκνά σε διάφορες κατασκευές κι έχω αρχίσει να τα μαζεύω πάλι για να τακτοποιήσω διάφορα αντικείμενα στο γραφείο.Χαλάλι η αναμονή σου.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι πήρε το μάτι μου Αλέκα θα επανέλθω να διαβάσω περισσότερα! Αχχ μου θύμησες αγαπημένη παιδική ανάμνηση με την τενεκεδούπολη! Να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  6. 2 εβδομάδες να στεγνώσουν? Πω πω Παναγία μου! Πάντως είναι πανέμορφα!Αγαπώ οτιδήποτε ανακυκλώνετε τόσο έξυπνα. Τώρα όσο για τη γατούλα σου έχω να πω τα καλύτερα. Έτσι κράτησα και εγώ τη δική μου όταν η μαμά της πήρε τα αδέρφια της αλλά όχι για εκείνη. Μακάρι να την κρατήσεις. Η γάτα μπορεί να είναι το ίδιο αγαπησιάρα όπως και ο σκύλος. Φιλιά Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλια χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τα τενεκεδάκια! Με τη γατούλα η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει μία σχέση άλλα όπως και να το κάνεις είναι πολύ αυτόνομα ζωάκια με έντονη προσωπικότητα!

      Διαγραφή
  7. Ανέδειξες τις ατέλειες Κατερίνα και τις έκανες πολύτιμες!...
    Μπράβο σου! Ωραίες ιδέες μας έδωσες. Ειδικά το δοχείο για τις γατούλες! Δεν το είχαμε σκεφτεί...
    Φιλιά, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Δοκιμάστε το έχει πολύ πλάκα και αρκετές εφαρμογές στη διακόσμηση και όχι μόνο!

      Διαγραφή
  8. Θα το δοκιμάσουμε είναι τέλειο!!! Αχ λάτρεψα και το τσιτσιν.... Μιαου... Είμαι γατολατρης! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έκανες καλή παρέα με τον επίσης γατολάτρη άντρα μου Μαρία χιχι! Θα χαρώ πολύ να δω τι θα φτιάξετε με τα τενεκεδάκια σας!

      Διαγραφή
  9. Τα τενεκεδάκια είναι ωραίο υλικό και για χριστουγεννιάτικες κατασκευές Κατερινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Μαρία μου! Μπορείς να φτιάξεις χίλια πράγματα! Θα χαζέψω ιδέες για next year!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...