Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πιπεριές: από τον κήπο στην κατάψυξη & 1st Blogaversary




Ο μεγάλος κήπος του μπαμπά μου (που φαίνεται λιγάκι εδώ) βγάζει όλων των ειδών τα καλούδια! Αυτή τη βδομάδα μου ήρθε μία τεράστια τσάντα γεμάτη πιπεριές όλων των χρωμάτων!

Αποφάσισα λοιπόν να τις καταψύξω για να τις χρησιμοποιώ όλο το χρόνο!


Αφού τις έπλυνα όλες καλά, τις καθάρισα βγάζοντας τα σποράκια.


Ξεκίνησα να τις κόβω σε μικρά μπαστουνάκια, αλλά μπορείτε να τις κόψετε σε ότι σχήμα σας βολεύει στην μαγειρική σας!



Τα κομματάκια τα τοποθέτησα σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο είχα στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Από ότι βλέπω οι κόκκινες πιπεριές κυριάρχησαν!


Τις άφησα στο ταψί όλο το βράδυ να "στεγνώσουν" όσο γινόταν.


Την επόμενη μέρα γέμισα σακουλάκια και ταπεράκια και μπήκαν στην κατάψυξη!


Σήμερα έβγαλα κάποιες για το κοκκινιστό μου και ξεχώρισαν αρκετά εύκολα χωρίς σφυρί κλπ!  Οπότε η μέθοδος πέτυχε!


Σας είπα... Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη μιας και το Κυριακή στο σπίτι... κλείνει 1 χρόνο! Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε και υπόσχομαι ότι τα καλύτερα έρχονται! Ακολουθεί η φανταστική δημιουργία "δώρο" του αδερφού μου!!



Καλή εβδομάδα!

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...