Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ετοιμάζοντας το σπίτι μας για τις γιορτές!





Σήμερα θα σας δείξω τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μου μέχρι σήμερα, αλλά και θα φτιάξουμε το πρόγραμμα μέχρι τις γιορτές! Θα οργανώσουμε το σπίτι μας για εμάς και για τους καλεσμένους μας, κάνοντας μια δουλειά τη μέρα! Άνετα ήρεμα και χωρίς άγχος ώστε να είμαστε ξεκούραστοι και να μπορέσουμε να χαρούμε την ημέρα των Χριστουγέννων!










16+1 Μέρες για την Παραμονή των Χριστουγέννων! 

1. Οργανωθείτε: Αυτό είναι εύκολο! Το έκανα εγώ για σας! Τυπώστε το παρακάτω πρόγραμμα!



2. Διακοσμήστε το σπίτι: Ξέρω ότι οι περισσότεροι έχουμε ήδη στολίσει το δέντρο μας και το σπίτι! Αν δεν είστε έτοιμοι κάντε το σήμερα! Βγάλτε όλα σας τα στολίδια και βρείτε για αυτά μια θέση! Προσθέστε, αφαιρέστε, μετακινήστε και τελειοποιήστε μέχρι προσωπικής ικανοποίησης.


3. Τελειώστε τις ανοιχτές δουλειές σας: Ναι ήρθε η ώρα για deadline και κινητοποίηση! Βάψτε, κολλήστε, τρίψτε αλλά τελειώστε όλα τα ανοιχτά σας projects που κυκλοφορούν σε γραφεία, τραπέζια, μπαλκόνια κλπ! Μαζέψτε όλα τα εργαλεία και τα υλικά σας!

4. Καθαρίστε το σπίτι: Ναι ναι όλο! Σήμερα έχουμε πολύ δουλειά. Ξεσκόνισμα, σκούπισμα, ντουλάπια, πόρτες, σφουγγάρισμα.


5. Τροφοθήκη:. Οργανώστε και σημειώστε τι έχετε και τι λείπει. Μπαχαρικά, κονσέρβες, αλεύρια κλπ. Δείτε και πάρτε ιδέες από εδώ!

6. Guest Rooms: Αν περιμένετε καλεσμένους που θα μείνουν στο σπίτι σας φροντίστε που θα κοιμηθούν Βρείτε κρεβάτια και φροντίστε την άνεση τους. Σκεφτείτε πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και δημιουργείστε ένα ζεστό περιβάλλον να τους υποδεχτεί. Βάλτε μερικά περιοδικά, βιβλία, extra οδοντόβουρτσες και σαπουνάκια! Διαβάστε περισσότερα στην ανάρτηση εδώ!




7. Διαλέξτε εορταστικό Menu: Βγάλτε τις συνταγές σας, εμπνευστείτε από το Internet και σχεδιάστε!

8. Καθαρίστε το μπάνιο: Καθαρίστε, αρωματίστε και συμπληρώστε το στοκ σας (χαρτιά, σαπούνια κλπ) διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ. Βάλτε και μια εορταστική διακοσμητική πινελιά!


9. Σερβίτσια: Τι έχετε και τι σας λείπει για το εορταστικό τραπέζι! Βρείτε τις πιατέλες με το Άγιο Βασίλη και τα καλά ποτήρια και πλύντε ότι χρειάζεστε! Αν σας λείπει κάτι ρωτήστε τη γειτόνισσα ή κάντε μια βόλτα για ψώνια! Μην ξεχάσετε τη διακόσμηση του τραπεζιού!

10. Καθαρίστε το σπίτι: Ναι πάλι και σήμερα! Τελειοποιήστε ότι δεν προλάβατε την προηγούμενη φορά και κάντε ένα φρεσκαρισματάκι. Μην ξεχάσετε τα τζάμια! 


11. Ψωνίστε Δώρα: Δωράκια για τους αγαπημένους και για τα παιδιά! Οι χρυσοχέρες δημιουργείστε αλλά προσοχή στην καθαριότητα γιατί είμαστε στην τελική ευθεία! 

12. Καθαρίστε το ψυγείο: Βγάλτε τα όλα έξω και καθαρίστε. Πετάξτε ότι έχει λήξει και φάτε ότι είναι κοντά στη λήξη. Μην ξεχνάτε πως πρέπει να έχετε χώρο για τα εορταστικά ψώνια σας και αρκετό χώρο να βάλετε γλυκά, αναψυκτικά κλπ! 


13. Ψωνίστε: Ψωνίστε τα υλικά του menu που σχεδιάσατε και μην ξεχάσετε αναψυκτικά, κουλουράκια, κεράσματα, σνακς κλπ

14. Τακτοποιήστε: Πάρτε ένα μεγάλο καλάθι και κάντε μια βόλτα σε όλα τα δωμάτια! Βάλτε μέσα στο καλάθι ότι δεν είναι στη σωστή θέση. Ξανακάντε τη βόλτα σε όλα τα δωμάτια και αυτή τη φορά θα βγάζετε από το καλάθι τα πράγματα και θα τα βάζετε στη θέση τους! Εύκολο ε; 


15. Στρώστε το τραπέζι: Δεν θέλω αντιρρήσεις! Στρώστε το εορταστικό τραπέζι με την ησυχία σας. Βάλτε το εορταστικό τραπεζομάντηλο, πιάτα, ποτήρια (ανάποδα για να μην σκονιστούν) μαχαιροπήρουνα και διακοσμήστε.

16. Μαγειρική: Ναι ναι μια μέρα πριν! Υπάρχουν πολλά που μπορούν να προετοιμαστούν από σήμερα. Βάλτε σκούφο πάρτε τα εργαλεία στο χέρι και ξεκινήστε. Φτιάξτε όσα περισσότερα είναι δυνατόν ώστε να είστε προετοιμασμένοι για αύριο. 


17. Φτιάξτε ατμόσφαιρα: Τελειώστε με τις τελευταίες μαγειρικές. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, ανάψτε τα κεράκια σας και το τζάκι, αν έχετε, χαλαρώστε και απολαύστε άνετοι την ημέρα με την οικογένεια και τους φίλους σας! 


Πως το βλέπετε το πρόγραμμα; Ακολουθείτε; Αν θέλετε και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιδέες από το Κυριακή στο σπίτι ρίξτε μια ματιά εδώ!


Καλή εβδομάδα!

28 σχόλια:

  1. μας βάζεις σε πρόγραμμα, βλέπω σήμερα! πολύ χρήσιμο, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κατερίνα. Το 10 δεν τελειώνει ποτέ! Σήμερα και αύριο το δικό μου πρόγραμμα έχει το 6 & το 12. Τα ψώνια (11&13) τα αφήνω για την ώρα! Πολύ χρήσιμη η λίστα σου, σε ευχαριστούμε! Και πολύ όμορφο το πρόγραμμά σου! Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το άτιμο το 10!! Γι'αυτό το έβαλα 2 φορές!! Πιστεύω να είσαι σε καλό δρόμο με το 6 και το 12 και να τελειώνεις!! Εγώ σήμερα σκοπεύω να τελειώσω επιτέλους τις κατασκευές μου που περιφέρονται!!

      Διαγραφή
    2. Πάλι εγώ.
      Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε εις το Άσυλον προς παραλαβή παιχνιδοβραβείων! Ευχαριστώ! :)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ πολύ και από εδώ και sorry για το τεράστιο σχόλιο μου στο Άσυλο που έγινε και διπλό για κάποιο λόγο...

      Διαγραφή
  3. Καλή βδομάδα να χεις καλό μου!!! Καλές ετοιμασίες με το στολισμό και του χρόνου!!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα να μην νομίζεται ότι έχω ξεχαστεί!! Απλά έμπλεξα με πολλές δουλειές! Σήμερα το βραδάκι θα σας στείλω και το mail με το check list!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νοικοκυρούλα Κατερίνα με την υπέροχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου! Είμαι και εγω του προγραμματισμού αλλά εσύ βάζεις τα γυαλιά σε πολύ κόσμο! Ευχαριστούμε για την οργάνωση και του χρόνου να σε γερή να στολίσεις το σπιτάκι σου με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ Σοφία μου! Ήμουν σίγουρη ότι θα εκτιμήσεις τη λίστα μου και ότι θα σου φανεί χρήσιμη μιας και μοιραζόμαστε λίγο από την ίδια τρέλα χιχι!

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστούμε για το πρόγραμμα Κατερίνα! Όσο και να λέμε οτι έχουμε οργανωθεί, πάντα τελευταία στιγμή τρέχουμε! Φέτος θα προσπαθήσουμε να είμαστε on time!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο Μαίρη μου και μετά θα είμαστε άνετες για τις γιορτινές μέρες!

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Ειρήνη μου! Άντε με το καλό να το ευχαριστηθείτε και να διασκεδάσετε!!

      Διαγραφή
  8. Χρειάζεται μια οργάνωση αυστηρή πραγματικά γιατί αλλιώς κάτι ξεχνάμε και τρέχουμε! Είναι πολλές δουλειές ρε γαμώτο που πρέπει να γίνουν. Άντε και του χρόνου Κατερινάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Λίλια αυστηρή οργάνωση, ειδικά με τα μαγειρέματα κλπ αν έχεις και τραπέζια!

      Διαγραφή
  9. Κατερίνα μου υπέροχη η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!!! Ευτυχώς που μας ετοίμασες και το προγραμματάκι γιατί εγώ είμαι τελείως ανοργάνωτη. Τώρα θα βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Θάλεια μου! Πολύ χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμο! Άμα τα βάλεις σε μια σειρά δεν φαίνεται ο κόπος μαζεμένος!

      Διαγραφή
  10. Πάντα ένα πρόγραμμα χρειάζεται για περισσότερη ευκολία κινήσεων και αποτελέσματος στις δουλειές που δεν τελειώνουν ποτέ Κατερίνα μου.ωραίο το στοιχείο που μας δίνεις για όσες τα πελαγώνουμε....φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες είναι Μαρία μου! Είπα να φτιάξω μια παιχνιδιάρικη λίστα και να σβήνουμε σιγά σιγά τις δουλειές που κάναμε! Καλές ετοιμασίες!

      Διαγραφή
  11. Αυτή η ανάρτηση είναι σωτηρία και λυπάμαι που δεν την είχα δει νωρίτερα! Σε ενημερώνω από τώρα ότι θα μπει στις αγαπημένες μου στο επόμενο Λινκ πάρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα μεγάλη τιμή μου κάνεις Μάχη μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Το θέμα είναι να τα βάλουμε μπρος για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή!

      Διαγραφή
  12. Τι υπεροχη αναρτηση!!! Ερχομαι απο.το παρτυ της Μαχης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άργησα;;; Προλαβαίνω;;; τι όμορφα που μας οργανώνεις βρε Κατερινάκι!!!!
    Save για εκτύπωση!!
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σε φοβάμαι εσένα Ελένη μου! Μια χαρά θα τα καταφέρεις όλα! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...