Πόσοι από εσάς χρησιμοποιείται την κατσαρόλα-φριτέζα; Είναι αυτή η κλασσική κατσαρόλα με μεταλλικό δίχτυ και γυάλινο καπάκι συνήθως, στην οποία τηγανίζουμε πατάτες και διάφορα άλλα καλούδια!
Αυτή δίπλα, είναι η φωτογραφία της απαίσιας δικιάς μου σήμερα το πρωί! Επειδή δεν την χρησιμοποιώ συχνά την είχα σε αυτή την (άθλια) κατάσταση φυλαγμένη σε ένα ντουλάπι! Σήκωσα λοιπόν τα μανίκια μου και αποφάσισα να βρω τον πιο εύκολο τρόπο να την καθαρίσω ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα του καμένου λαδιού!
Να και ένα κοντινό για να καταλάβετε γιατί το ανέβαλα τόσο καιρό!
Βάλτε λοιπόν να ζεστάνετε νερό και πάρτε τη μαγική σόδα και ένα λεμόνι, λίγο ξύδι ή το γνωστό μας ξινό.
Βάλτε στην κατσαρόλα(όπως είναι μαζί με το δίχτυ) μπόλικη σόδα...
και προσθέστε το ξινό (ή ότι άλλο επιλέξατε αντίστοιχα) και παρατηρήστε τις μαγικές φυσαλίδες που κάνουν όλη τη δουλειά.
Προσθέστε βραστό νερό μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα και αφήστε την ήσυχη για 20 λεπτά!
Μόλις περάσει ο χρόνος αδειάστε προσεχτικά το νερό και σηκώστε τα μανίκια. Με το σφουγγάρι σας και απορρυπαντικό για τα πιάτα ξεκινήστε το τρίψιμο και δείτε το θαύμα!
Μετά από λίγο κόπο είμαστε έτοιμοι! Η κατσαρόλα-φριτέζα μοιάζει πλέον με καινούργια.
Τι λέτε για κεφτεδάκια με πατατούλες τηγανητές; Αν καθαρίσατε την κατσαρόλα σας και ξεμπερδέψατε διαβάστε επίσης την ανάρτηση Καθαρίζοντας το βραστήρα. Εκεί να δείτε κόλπο και ευκολία με λεμονάκι!
Καλή εβδομάδα!
Καταπληκτικό! Εγώ χρησιμοποιώ την σόδα για τον καθαρισμό του φούρνου δεν το είχα επιχειρήσει στην φριτέζα με τα κολλημένα λάδια... Μπράβο βρε Κατερίνα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι κάνει όντως πολύ καλή δουλειά και γλυτώνεις από πολύ κόπο και τρίψιμο!!
ΔιαγραφήΑυτό με το ξινό δεν το ήξερα! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσεξε μόνο όπως το ρίχνεις να μην κοιτάς από πολύ κοντά!! Γίνεται μια αντίδραση από το οξύ που δημιουργεί τις φουσκαλίτσες που φαίνονται στη φωτογραφία!
ΔιαγραφήΤην εκάνες καινούργια όμως! Χρησιμοποιώ σόδα και ξύδι για τα σκέυη της καφετιέρας αλλά δε σκέφτηκα να το κάνω για το φούρνο και τη σχάρα του barbeque, θα δοκιμάσω και με λεμόνι. Great tip!!! Καλό βράδυ Κατερίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ πολύ!! Μου έδωσες ιδέα για τη σχάρα!!
Διαγραφήτι αλλαγή! μπράβο Κατερίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός αυτός τελικά κάνει θαύματα! Θα το δοκιμάσω και αλλού και θα σας ενημερώσω χιχιχι!!
Διαγραφήμέχρι τώρα εγώ τον ήξερα από τα παιδιά μου, που έκαναν προσομοίωση ηφαιστειακής έκρηξης (σόδα+ξινό σε σκόνη, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής) αλλά να που έχει και άλλες χρήσεις!
ΔιαγραφήΑαα μάλιστα!! Αυτή είναι ιδέα!! Πρέπει να ήταν φαντασμαγορικό το ηφαίστειο!!
ΔιαγραφήΑυτη η σόδα τελικά είναι για την έχεις στο σπίτι με τα κιλά! Κάνει τόσες πολλές δουλειές...! Μου άνοιξες την όρεξη τώρα, από προχτές λιμπίζομαι κεφτεδάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα φτιάξεις κεφτεδάκια περιμένω "ηλεκτρονική" μερίδα!! Μην λερώσω τώρα που καθάρισα χαχαχα!!
ΔιαγραφήΕντυπωσιακό Κατερίνα! Όντως φαίνεται καινούργια! Θα το δοκιμάσω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα & καλή εβδομάδα Κατερίνα :)
Είναι μια εύκολη και οικολογική λύση για τα καμμένα λίπη! Δοκίμασε το!!
Διαγραφήδεν εχω φρυτεζα καρντια μου!!! εχω ομως κλειστη ψηστιερα...με εσωσες Κατερινακι νοικοκυρουλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω και στην ψηστιέρα θα σε βολέψει!! Χαίρομαι που βοήθησα!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Και εγώ πλέον σπάνια σχεδόν τηγανίζω και για αυτό ήθελα να κάνω ένα καλό καθάρισμα για να μπει "βαθιά" στο ντουλάπι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ήξερα από τη μητέρα μου αλλά μπράβο σου που μου το θύμισες! Έγινε σαν καινούργια^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά αυτά τα κόλπα από των παλιών νοικοκυρών σου λύνουν τα χέρια και γλυτώσεις πολύ κόπο και τρίψιμο!
ΔιαγραφήΔε το ήξερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Η σόδα τελικά έχει πολλές εφαρμογές στον καθαρισμό! Νομίζω ότι θα σας ζαλίσω!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Κατερίνα. Εχω ηλεκτρικη φριτέζα, και εκανα το κολπο με τη σοδα και το λευκο ξυδι... Καθαρισε το καλαθι και το καπακι, αλλά έχω θέμα με τον καδο. Καθαρίζει ο μισος! Απο τη μέση μέχρι τον πάτο καθαρίζει. Απο τη μεση και πανω όμως όχι!! Όσο κι αν ετριψα, η γλιτσα δεν φευγει... Καμια ιδέα; Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες στην παρέα μας! Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις νερό με σόδα και να το βάλεις να βράσει στο μάτι. Έτσι ίσως μαλακώσουν περισσότερο. Μεγάλη προσοχή μην το αφήσεις από τα μάτια σου γιατί θα αφρίσει και μπορεί να χυθεί! Δοκίμασε το και περιμένω σχόλια!
ΔιαγραφήΕίσαι νοικοκυρά και είσαι και πράσινη νοικοκυρά! Σε παραδέχομαι που έχεις απορρίψει τα χημικά και κάνεις θαύματα με σόδα και λεμονάκι! Μπράβο βρε Κατερίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια μου Σοφία με τα κοινά απορρυπαντικά παιδεύεσαι ακόμα περισσότερο! Η σόδα με το ταπεινό λεμονάκι εκτός από οικολογικά κάνουν και καλύτερη δουλειά κατά τη γνώμη μου!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Κατερίνα αν και δεν έχω φριτέζα με εντυπωσίασε για άλλη μία φορά η χρήσιμη ανάρτηση σου!!! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚράτα το σαν ιδέα Ειρήνη και για άλλες κατσαρόλες! Άμα έχεις κανένα μαγειρικό "ατύχημα" θα σου φανεί χρήσιμη!
ΔιαγραφήΚατερινάκι παλι έκανες το θαύμα σου!!! Τις μαγικές ιδιοτήτες της σόδας της έχω καταλάβει αλλά εγώ την εφάρμοζα επιτόπου πάνω στο σφουγγάρι με το σύρμα. Ο τρόπος σου νομίζω ότι είναι αποτελεσματικότατος! Τα φιλιά μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη
Σ' ευχαριστώ πολύ Νίκη μου για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι ότι έτσι γλυτώνεις το πολύ τρίψιμο που απαιτείται αν τη βάλεις κατευθείαν στο σφουγγάρι!
Διαγραφήτο καθάρισμα της φρυτέζας είναι μεγάλος μπελάς είναι η αλήθεια.θα το δοκιμάσω γιατί πολύ το βαριέμαι το τρίψιμο.και το καλαθάκι μέσα καθαρίζει σχετικά εύκολα;αυτό με ταλαιπωρεί περισσότερο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βυθιστεί καλά μέσα στο καυτό νερό τότε δεν θα σε προβληματίσει το καλαθάκι Κωνσταντίνα μου! Το μόνο που με ζορίζει λίγο είναι το πάνω μέρος που δεν γίνεται να το μουλιάσω σωστά!
ΔιαγραφήΜέχρι τώρα ήξερα πως αν δεν την καθαρίζεις συχνά το έχεις χάσει το παιχνίδι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ όμως Κατερινακι βρήκες τρόπο πανεύκολο!
Ευχαριστούμε φίλη! 💝
Έτσι πάει όποια τεμπελιάζει χάνει και το παιχνίδι (όπως εγώ)!
ΔιαγραφήΈπρεπε επειγόντως να βρω μια λύση γιατί όπως βλέπεις είχε παραγίνει το κακό!