Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα!






Φέτος είπα να κάνω την ανατροπή! Να ξεφύγω από τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά (μελομακάρονα, κουραμπιέδες) και να φτιάξω μπισκότα! Η τέλεια συνταγή βρέθηκε με μια μικρή παραλλαγή από εδώ οπότε φορέστε τις ποδιές σας και πάμε να τα φτιάξουμε!









Τα υλικά μας είναι λίγα και εύκολα:
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ ζάχαρη
250γρ πούδρα αμυγδάλου
250γρ ανάλατο βούτυρο
1κγλ τζίντζερ σε σκόνη
2κγλ κανέλα
1/2κγλ αλάτι


Αν έχετε κανονικά αμύγδαλα (όπως εγώ) θα τα κάνετε εύκολα πούδρα σε ένα multi! Βάζουμε λοιπόν σε μια λεκανίτσα όλα μας τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να το τρίβουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα! Εδώ θέλει λιγάκι υπομονή το ομολογώ αν και είναι διασκεδαστική διαδικασία.


Αφού βάλουμε για καμιά ωρίτσα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει το βούτυρο, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.




Και στη συνέχεια ξεκινάει το παιχνίδι με τα κουπατ! Άρχισα με μπότες αλλά κατέληξα σε ατεράκια! Τη ζύμη μου τη βλέπετε ροζ γιατί τελευταία στιγμή αποφάσισα να ρίξω και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής! Όπως θα δείτε όμως μετά το ψήσιμο ούτε που φαίνεται.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό τη ζύμη να τη διατηρείτε στο ψυγείο ανάμεσα στα ταψιά που θα ψήνετε.


Επίσης αφού βγουν από το φούρνο θα πρέπει να τα μεταφέρετε πάνω σε σχάρα με προσοχή για να κρυώσουν! Είναι λίγο ευαίσθητα και σπάνε εύκολα μέχρι να κρυώσουν οπότε αποφύγετε τα μεγάλα και πολύπλοκα σχέδια. Στο πρώτο ταψί μου έσπασαν σχεδόν όλα στη μεταφορά!


Το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικά τραγανά μπισκότα με πικάντικο γιορτινό άρωμα τζίντζερ και κανέλας. Εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Σας αφήνω να φτιάξω 1 δόση ακόμα για δωράκια στις γιορτινές μας επισκέψεις! Αν θέλετε και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιδέες από το Κυριακή στο σπίτι ρίξτε μια ματιά εδώ!


Καλή εβδομάδα και Καλά Χριστούγεννα!

14 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστά φαίνονται Κατερινάκι! Και το αμύγδαλο στη ζύμη εγγυάται απίθανη γεύση! Πολύ όμορφα και ιδανικά για να παίξεις με λευκό ή και σοκολατένια γλάσο και να τα διακοσμήσεις με τρέλα! Καταχωρείται στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές! Ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε η σωστή ιδέα! Ένα γλάσο νομίζω θα τα απογείωνε και οπτικά! Thanks για την έμπνευση Σοφία μου! Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  2. Ααα τι ωραία!!! Κανόνισε καφέ να μου τα φέρεις χαχα Καλές γιορτές Κατερινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατα! Χρόνια Πολλά Κατερίνα μου, καλά να περάσεις στις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τα άτιμα και τρώγονται πολύ γρήγορα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου! Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα.
    Χρόνια πολλά με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια πολλά Κατερίνα ,με υγεία και χαρά!!να περάσεις όμορφες γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμ νοστιμότατα φαίνονται και πολύ εύκολα! Και του χρόνου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως και με λίγα υλικά! Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσεις Χριστίνα μου!

      Διαγραφή
  7. Εύκολα υλικά βλέπω οπότε μπαίνει στα υπόψη η συνταγή! και του χρόνου Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ εύκολα Μάχη μου και πεντανόστιμα! Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσετε!
      Καλή χρονιά εύχομαι!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...