Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Τα Χρώματα του 2016!






Πρόκειται να βάψετε το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο; Σκέφτεστε να αλλάξετε τη διακόσμηση σας; Θέλετε να ψωνίσετε καινούργια ρούχα και αξεσουάρ; Πριν λοιπόν ξεκινήσετε ελάτε μαζί μου να δούμε ποια είναι τα trendy χρώματα για το 2016!












Η Pantone για πρώτη φορά ανακοίνωσε δύο χρώματα για το 2016: Rose Quartz και Serenity. Η πρώτη εντύπωση που δίνει το δίδυμο των χρωμάτων, είναι μια πρόσκληση βάφτισης διδύμων, φυσικά αγόρι-κορίτσι! Η Pantone βέβαια δηλώνει ότι τα χρώματα απέχουν από την εικόνα των στρουμπουλών μωρών και έχουν σκοπό να μας μεταδώσουν ρόδινη ζεστασιά και ηρεμία. Το δίδυμο προέκυψε από τη fashion άποψη επειδή το ροζ είναι λίγο too much για το ανδρικό κοινό και ήθελε παρέα ένα ήρεμο γαλάζιο. Ως μόδα είμαι σίγουρη ότι τα χρώματα θα φορεθούν πολύ την Άνοιξη αλλά στο κομμάτι της διακόσμησης με βρίσκουν σκεπτική! Όσο και αν ανεβαίνουν τα παστέλ σαν τάση στους χώρους, δεν θα τα τολμούσα παρά μόνο για παιδικό δωμάτιο (των διδύμων που λέγαμε)! Το μόνο που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα χρώματα αποτελούν την Transgender pride flag οπότε δέχομαι το πολιτικό και κοινωνικό βάθος της επιλογής τους!




Η Benjamin Moore επέλεξε ως χρώμα της χρονιάς για το 2016 το Simply White OC-117. Καθαρό και ανανεωμένο λευκό που μεταδίδει μία υπερβατική και διαχρονική κομψότητα. Είναι ευέλικτο για το σπίτι αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, έτοιμο να αναδείξει ότι ύφος και αν επιλέξετε. Μειώστε το θόρυβο και ελάτε να γιορτάσουμε την απλότητα του λευκού. Είναι ένας κενός καμβάς που προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες! Βάψτε το σπίτι σας σε αποχρώσεις του λευκού και αφήστε τη διακόσμηση και την προσωπικότητά σας ελεύθερη για δημιουργία. Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση της Creative Director της Benjamin Moore: “White is not just a design trend, it is a design essential. The popularity of white, the necessity of white, the mystique of white is quantifiable in our industry. Of the top ten best-selling Benjamin Moore colors, variants of white occupy five spots. It was inevitable that we would ultimately recognize white as our Color of the Year.”


Αν είσαστε προληπτικοί σας έχω και τα τυχερά και μη, χρώματα για το 2016! Σύμφωνα λοιπόν με το κινέζικο ωροσκόπιο για τη χρονιά του Πιθήκου που θα μπούμε στις 8 Φεβρουαρίου 2016 (Chinese New Year), θα πρέπει να έρθετε πιο κοντά με το λευκό, το χρυσό και το μπλε και μείνετε μακριά από το κόκκινο και το ροζ! Αν τα συγκρίνουμε λοιπόν με τις παραπάνω τάσεις, μας μένει το Serenity της Pantone και το Simply White της Benjamin Moore με μερικές χρυσές πινελιές. Να ένας συνδυασμός που μπορώ να απολαύσω! 


Καλή εβδομάδα!

26 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες Κατερινακι! Μπαίνουν στα υπόψιν!!! ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα, έχω να βάψω ένα αποθηκάκι που έχω για να μεταφέρω τα πράγματα της Ακαματρας που κοντευουν να καταλαβουν το σπιτι, αλλα ροζ και μπλε δεν παιζει χεχε! Αντίθετα θα συμφωνησω απολυτα με το λευκο!!!! Μουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά Μάρω μου! Θα ανοίξει και ο χώρος για να φαίνεται μεγάλος και φωτεινός! Και άμα έχεις όρεξη βάζεις και κανένα διακοσμητικό σε Serenity!

      Διαγραφή
  3. Σίγουρα λείπει η ένταση στα χρώματα φέτος, αλλά ομολογώ τα παστέλ χαρίζουν ηρεμία και στον χώρο! Για την pantone που λάτρεψα τον συνδυασμό σκέφτομαι να προσθέσω κάτι γυάλινο ή κεραμικό milky φέτος στο σαλόνι, μαζί μ'ένα όμορφο μαλακό ριχτάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Μαίρη μου το συζητάω αν και απέχω πολύ από το Rose Quartz αλλά ένα milky κεραμικό με ένα Serenity ριχτάρι μπορεί να δώσει ένα άψογο στυλ!

      Διαγραφή
  4. Καταρχήν Καλή Χρονιά Κατερίνα!!! Όσο για την ερώτηση, εγώ ήδη το επέλεξα από το 2015 ;) Κι εννοώ φυσικά το απαλό ροζ, συνδυασμό όμως με μαύρο για να μην παραείναι κοριτσίστικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Δήμητρα με υγεία και ευτυχία!! Ναι ομολογώ είδα τις ροζ πινελιές σου και ταίριαξαν πολύ αρμονικά στο Άσυλο!

      Διαγραφή
  5. Είναι πολύ ωραία χρώματα και τα δύο. Να δω στο τέλος τι θα βάψω το δωμάτιό μου.... στο τέλος κανένα άσχετο από αυτά που σκέφτομαι!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα κοίτα άμα είναι υπνοδωμάτιο θα μου άρεσε ένα serenity σε ένα τοίχο! Γενικότερα οι αποχρώσεις του μπλε ηρεμούν και έχεις καλύτερο ύπνο!

      Διαγραφή
  6. Βάλε φόρμα, πάρε τη βούρτσα και έλα να βάψουμε χαχαχα
    Φιλιά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω στο τσεπάκι μου όπως βλέπεις Λίλια οπότε σου έρχομαι ετοιμοπόλεμη!

      Διαγραφή
  7. Κατ' αρχήν καλή και ευτυχιμένη χρονιά Κατερίνα!!! Πολύ ωραία χρώματα αλλά εγώ προτιμώ το simply white με διαφορά! Πολύ ωραία ανάρτηση... ευχαριστούμεεεε!!!! :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Κική μου καλή χρονιά! Και εσύ και εγώ μαζί! Κλασσικό και διαχρονικό!

      Διαγραφή
  8. Ήδη το ροζ μας έχει κάνει να αναιρέσουμε τα πάντα γύρω από το χρώμα αυτό μετά την διακοσμητική πρόταση της DecorAsylum
    Προσωπικά θεωρώ ότι το απόλυτο λευκό δεν είναι χρώμα οπότε θα πορευτώ μα γαλάζιο-ροζ.Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από εσένα το περίμενα Αλέκα μου! Ως φαν του φούξια το ροζ είναι απόχρωση που σου ταιριάζει!

      Διαγραφή
  9. Είναι απίθανα χρώματα και ήδη το ρόζ το έχω σ'ένα δωμάτιο του σπιτιού μου. Επίσης είναι πολύ σικ και το απλό λευκό Κατερίνα μου...καλή χρονιά και φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μαρία μου για το λευκό! Όσο για το ροζ περιμένω σχετική ανάρτηση σου για να θαυμάσω πως το έχεις συνδυάσει!

      Διαγραφή
  10. είναι πολύ όμορφα!!! το λευκό, διαχρονικό!!! φιλάκια, καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαλά τα χρώματα του 2016 δηλαδή. Προσωπικά προτιμώ τα πιο σκούρα, αλλά αυτό το ροζ και το γαλάζιο με τους σωστούς συνδυασμούς στη διακόσμηση μπορούν να αναδείξουν τελικά το χώρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σου κρύβω Ελευθερία μου ότι και εγώ πάω στα πιο σκούρα αλλά το απόλυτο λευκό ταιριάζει για να δίνει φως και να κάνει αντιθέσεις!

      Διαγραφή
  12. To άσπρο παίρνει την εκδίκησή του. χεχε! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Κάλη μου και να σου πω πολύ χαίρομαι! Καλωσόρισες στην παρέα μας!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...