Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Φτιάχνοντας άλειμμα βουτύρου με γλυκό κουταλιού και ταχίνι





Όλο το πρωινό σε ένα βαζάκι! Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα μπροστά μου αυτή την ιδέα πριν από αρκετό καιρό και έφτασε επιτέλους η ώρα να σας την παρουσιάζω προσαρμοσμένη στα δικά μου γευστικά γούστα!











Τα υλικά είναι απλά και χωράνε άπειρες παραλλαγές. Έχουμε το βούτυρο ως βάση, το ταχίνι με τα χίλια του καλά και ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού κόκκινο σταφύλι από τα χεράκια της μαμάς μου!


Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και αφρατεύουμε με το μίξερ προσθέτοντας όλα τα υλικά!


Επειδή είναι λίγο δύσκολο να σας δώσω διαδικτυακά από το γλυκό της μαμάς μου, επιλέξτε ότι έχετε στο σπίτι σας! Μπορείτε να βάλετε και μαρμελάδα όπως έχει η original συνταγή. Για extra τσαχπινιά που εντυπωσιάζει διαλέξτε κάτι με έντονο χρώμα για να σας βγάλει απίστευτο αποτέλεσμα.



Το ταχίνι που επέλεξα είναι σκέτο χωρίς μέλι οπότε πάλι δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογα. Μη λυπηθείτε να προσθέσετε λίγη άχνη ζάχαρη για εσάς τους extra sweet τύπους (εγώ έβαλα χιχι)! Αποθηκεύεται στο ψυγείο και μάλιστα κρατάει την τέλεια υφή του spread!


Ότι χρειάζεται λοιπόν η φρυγανιά ή το ψωμάκι σας σε ένα βαζάκι! Αν σας άρεσε φτιάξτε το και ετοιμάστε ένα special πρωινό με μια δροσερή πορτοκαλάδα για την αγαπημένη σας μαμά που γιορτάζει σήμερα! Αν αγαπάτε το ταχίνι σας προτείνω ανεπιφύλακτα και την πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα βρείτε εδώ!

Χρόνια Πολλά μαμά ελπίζω να σου αρέσει!
Αν ψάχνετε και για άλλες ιδέες για την ημέρα της μητέρας ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω θέματα:


Καλή εβδομάδα!

23 σχόλια:

  1. Κατερινάκι έυκολο, νόστιμο και σου λύνει τα χέρια του απογευματινού πονοκέφαλου στο τι ετοιμάζω τώρα για τα μωρά!!! Τέλειο!!! Καλή εβδομάδα γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή Κική μου! Άσε που πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστούν και με τις χρωματικές παραλλαγές!

      Διαγραφή
  2. Φοβερή ιδέα Κατερινακι!!!
    Μπράβο!!! 🌹 🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα μου τέλεια ιδέα!! Εύκολο και νόστιμο, ότι πρέπει για πρωινό και απογευματινό!! Και το ταχίνι είναι και πολύ θρεπτικό!! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σκεφτείς Θάλεια μου το δοκίμασε και άνθρωπος που δεν του αρέσει το ταχίνι οπότε είναι εύκολος τρόπος να το καμουφλάρεις!

      Διαγραφή
  4. Ότι εχει μεσα ταχίνι ειναι υπεροχο και θρεπτικό Κατερίνα! Και προσθέτοντας της μαμάς το γλυκό γινεται πιο υπεροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου σου στέλνω λιγάκι διαδικτυακά για να δοκιμάσεις το γλυκό της μαμά μου!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Εμένα μου άρεσε και πολύ η υφή του Ελευθερία που μοιάζει με spread και απλώνεται τέλεια στις φρυγανιές!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη ιδεα, φαίνεται πολυ γευστικό! Θα το δοκιμάσω για τα κορίτσια μου που μου εχουν γίνει λίγο δύσκολες με το φαγητό τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα μου να το δοκιμάσεις! Μπορεί και λόγω του ροζ χρώματος να το τιμήσουν από περιέργεια!

      Διαγραφή
  7. Γιαμ, γιαμ! Λατρεύω το ταχίνι! Θα δοκιμαστεί μάλλον με γλυκό φράουλα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα δοκίμασε και κάνε αλλαγές και στην ποσότητα αφού σου αρέσει το ταχίνι!

      Διαγραφή
  8. Αχχχχχχ τι μας κάνεις Κατερινάκι παραμονές καλοκαιριού! Εγώ αν το έφτιαχνα θα το έφτιαχνα με μαρμελάδα ροδάκινο... μ αρέσει πολύ η γεύση της και τα ορίτζιναλ ροδάκινα δεν μπορώ να τα γευτώ λόγω αλεργίας... Καλή Κυριακή και εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται και με τα αγαπημένα ροδάκινα Χριστίνα μου! Ευκαιρία να το φτιάξεις!

      Διαγραφή
  9. Αχ και έχω όλα τα υλικά.. δηλαδή όχι γλυκό του κουταλιού, αλλά μαρμελάδα φράουλα.. τι λες να το δοκιμάσω? Ε!!! θα το δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω απάντησες ήδη Έφη μου! Μαρμελάδα φράουλα ε; Τέλειο θα βγει και θα πάρει και πιο έντονο χρώμα! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  10. Διανύω περίοδο ταχινιού! Έχω πάθει εθισμό λέμε και έχω και μαρμελάδα φράουλα. Χαμός θα γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλά Χριστίνα και είναι και φοβερά καλό για τον οργανισμό το ταχίνι! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει τότε και το spread! Δοκίμασε και άλλαξε τις ποσότητες ώστε να είναι ακριβώς στα γευστικά σου γούστα!

      Διαγραφή
  11. Έχω ένα βαζάκι στο ψυγείο με ταχίνι,που δεν ξέρω τι να το κάνω,οπότε θα το δοκιμάσω άμεσα!!!Καλημέρα Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...