Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Φτιάχνοντας ένα thumbnail wall gallery στο blogger





Μήπως είδατε το wall gallery στην ανάρτηση Παράθυρα με θέα θάλασσα; Με παίδεψε τόσο πολύ να το φτιάξω που αποφάσισα να μοιραστώ σήμερα μαζί σας τη διαδικασία και τον κώδικα που χρησιμοποίησα! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αντίστοιχο wall gallery και να το βάλετε σε post, page, widget ακόμα και σε οποιοδήποτε σημείο θέλετε στο blog σας! 











Πάμε να δούμε λοιπόν:

Βήμα 1:
Αφού κάνουμε το κλασσικό και απαραίτητο backup μας, βρίσκουμε το < /head> (χωρίς το κενό μετά το <) και κάνουμε paste τον παρακάτω κώδικα ακριβώς από κάτω.



Βήμα 2:
Ακριβώς πάνω από το ίδιο < /head> κάνουμε paste τον παρακάτω κώδικα.


Βήμα 3:
Τέλος αφού κάνετε save το template σας, εκεί που πλέον θέλετε να εμφανίζεται το wall gallery σε μορφή html κάντε paste τον παρακάτω κώδικα.


Όπου page-URL θα βάλετε το link προς την πηγή της φωτογραφίας σας και όπου IMAGE-URL θα βάλετε το link προς τη φωτογραφία σας.



Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το tutorial που παρεμπιπτόντως εννοείται ότι δεν έγραψα μόνη μου αλλά προσάρμοσα από τα στοιχεία που βρήκα εδώ! Αν φτιάξετε κάτι θα χαρώ να μου βάλετε το link στα σχόλια για να σας θαυμάσω! Αν σας άρεσε και θέλετε και άλλα tutorial για να βελτιώσετε την εμφάνιση του blog σας, ρίξτε μια ματιά εδώ!


Καλή εβδομάδα!

16 σχόλια:

  1. Mου αρέσουν αυτά τα tips σου,είναι πολύ χρήσιμα!!!Καλή εβδομάδα Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάθηκα με τον κώδικα!!! Πάντως μπράβο σου που το μοιράζεσαι με όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι Ελευθερία μου! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο και χρήσιμο post Κατερινακι!!! 🌹
    Ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι!!!! 💝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι απίθανη!! Έκανες πολύ καλή δουλειά και την μοιράστηκες μαζί μας!Άντε να μας βρεις και για μας του wordpress τώρα,χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα ήταν Λίλια και για το Wordpress αλλά που να ψάχνω και να δοκιμάζω δύο πλατφόρμες!

      Διαγραφή
  6. Ε καλά! Κινέζικα όλα αυτά για μένα αλλά σίγουρα πολύ χρήσιμα! 'Οπως πάντα οι αναρτήσεις σου είναι το φως στο τούνελ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο αναλυτικά Χριστίνα που είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά αν χρειαστείς να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο!

      Διαγραφή
  7. Αχ μπράβο Κατερίνα μου γι αυτή την ανάρτηση γιατί δεν έχω ιδέα για όλα αυτά και είναι όλα πολύ χρήσιμα! Σε ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την είχα δει την ανάρτηση κάποια στιγμή και την είχα κρατήσει γιατί θέλω να το δοκιμάσω.. αλλά ξέρεις τι με αγχώνει. Ότι πρέπει να πειράξω το κώδικα! Τον έχω χαρακτηρίσει σαν μπαμπούλα, μία λάθος κίνηση και αυτό ήταν σε εξαφανίζει! χαχαχα Πάντως είναι πολύ ωραίο και χρήσιμο γιατί μπορείς να δείξεις πολλές φωτογραφίες. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και καταλαβαίνω μετά από όλα αυτά που έγιναν γιατί σε τρομάζει εγώ λέω go for it! Πάρε τα back up σου για σιγουριά και πείραξε ότι θέλεις! Εξάλλου είναι και το html στο παιχνίδι του blogging!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...