Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Blogging Resolutions για το νέο χρόνο!





Κάθε νέο έτος φέρνει νέες ιδέες και νέες αποφάσεις για πολλά πράγματα στη ζωή μας! Αν είσαι και εσύ Blogger καταλαβαίνεις ότι το blogging δεν γίνεται να μείνει έξω από τους στόχους της νέας χρονιάς! Είναι μια καλή στιγμή για να αξιολογήσουμε το περιεχόμενό μας και τις μεθόδους που το προωθούμε ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να αναπτυχθούμε ως blogger. Για να δούμε λοιπόν παρέα τους στόχους του Κυριακή στο σπίτι και που ξέρετε μπορεί να ταιριάζουν και σε σας!










Μόνο ποιοτικό περιεχόμενο.
“Quality over quantity” όπως λέει και η έκφραση. Πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε ρωτάμε τον εαυτό μας αν ο αναγνώστης μας θα βρει κάποια αξία σε ότι έχουμε γράψει ή αν απλά γράφουμε για να γεμίσουμε χώρο (ή μια Κυριακή στην προκειμένη περίπτωση).

Αναθεωρούμε το παλαιό περιεχόμενο.
Ας το παραδεχτούμε όλοι μας μεγαλώνουμε και να προχωράμε σε διαφορετικά πράγματα. Το νέο έτος είναι η καλύτερη στιγμή για να δούμε παλαιότερες αναρτήσεις μας και να αποφασίσουμε εάν είναι ακόμα σχετικές με το blog μας σήμερα. Ίσως έχουμε αλλάξει κατεύθυνση και πλέον δεν θέλουμε να μοιραζόμαστε κάποια πράγματα από το παρελθόν μας με το νέο μας κοινό ή ίσως όχι. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να κάνουμε συνδέσεις παλιότερες με νεότερες αναρτήσεις με σχετικό θέμα!




Έμπνευση θεμάτων
Δεν ξεχνάμε ότι η έμπνευση κρύβεται στα απλά και καθημερινά οπότε κρατάμε πάντα μια σημείωση με ότι μας κάνει εντύπωση ή ότι μας απασχολεί. Την επόμενη φορά που θα μπλοκάρουμε ανατρέχουμε και βρίσκουμε φρέσκο περιεχόμενο!

Βελτίωση των φωτογραφιών.
Αυτό είναι το έτος για να βελτιώσουμε τις ικανότητές μας στη φωτογραφία! Υπάρχουν videos και tutorials που μας περιμένουν εκεί έξω να τα μελετήσουμε (όποιος ξέρει κάτι καλό να το μοιραστεί στα σχόλια)!




Ενημερωμένο design.
Στο νέο έτος θυμόμαστε να κρατάμε όλα τα plugins και την πλατφόρμα μας ενημερωμένη. Να ελέγχουμε για bugs και φυσικά να βελτιώσουμε την εικόνα του blog μας σε διαφορετικές συσκευές (phones, tablets κλπ).

Αναπτύσσουμε το Reach στα Social Media.
Υπάρχουν τόσα σύγχρονα εργαλεία που πλέον με λίγη δουλειά και λίγη μελέτη φέτος θα αναγνωρίσουμε το κοινό μας και θα βρούμε σε ποιες πλατφόρμες συχνάζει, πότε το κάνει αυτό και τι θα περιμένει να δει από το περιεχόμενο του blog μας εκεί.




Παίζουμε και με βίντεο.
Είναι πλέον η χρονιά του video και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να το συμπεριλάβουμε στο blog μας ή/και στα social media. Θέλει μελέτη αλλά σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε να το δαμάσουμε!

Αναζητώντας το niche μας.
Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά σιγά σιγά θα πρέπει να βρούμε απαντήσεις στα παρακάτω θέματα:
  • Αναγνωρίζουμε το όραμα, αξίες και στόχους του blog.
  • Προσδιορίζουμε το πάθος μας και που ταιριάζει στο blog μας.
  • Αναπτύσσουμε το δικό μας στυλ.
  • Αναγνωρίζουμε που δεν είμαστε καλοί.
  • Συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω μαζί.


Feedback το extra βήμα.
Για την ευκολία μου σκέφτηκα σήμερα να σας βάλω στο παιχνίδι και να ακούσω τη γνώμη σας για το Κυριακή στο σπίτι. Παίζοντας λοιπόν με τα νέα εργαλεία έφτιαξα το πρώτο μου Five Second Test. Είναι ένα πολύ γρήγορο usability test που διαρκεί μόλις 5 δευτερόλεπτα και θα μου δώσει μία γρήγορη άποψη για το τι πιστεύετε εσείς για το Κυριακή στο σπίτι! Σας καλώ λοιπόν να το κάνετε πατώντας το link εδώ και γιατί όχι να φτιάξετε και εσείς το δικό σας! Η άποψη σας θα με βοηθήσει ακόμα περισσότερο να κάνω πράξη τους παραπάνω στόχους για τη νέα χρονιά!



Τι λέτε λοιπόν σας κάλυψαν οι στόχοι του Κυριακή στο σπίτι; Έχετε βάλει και κάποιος άλλους για το blog σας; Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις ιδέες σας!

Καλή εβδομάδα!

40 σχόλια:

  1. Good morning Katerina! It is a new year and we are ready to move ahead and make changes and improve our blogs. For me personally I think the most important thing is the images because we are home/craft bloggers and we want to make it easy for our readers to understand what they are seeing. I spend more time on my images than anything else. Looking forward to a great new year from you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Me too Mary! I think it's quite hard and time consuming to take good photos! Of course we live in the sunny Greece that should make things easier but my crafting urges usually come after hours!

      Διαγραφή
  2. Αχ! Όμορφοι στόχοι, τόσο λίγος χρόνος! Θα το παλέψουμε όμως, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά Έλενα! Και αν δεν τα φτάσουμε όλα στο peak τους, σίγουρα θα είναι καλύτερα από όταν ξεκινήσαμε!

      Διαγραφή
  3. σου εχω εμπιστοσυνη και ανυπομωνω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ζήνα για την ψήφο εμπιστοσύνης! Ήδη έρχονται και οι πρώτες απαντήσεις στο usability test και έχω πολύ δρόμο!

      Διαγραφή
  4. Κατερινα μου σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες ιδέες, ίσως φτιάξω κι εγώ ένα αντιστοιχο τεστ! Εύχομαι να εξελίξεις το μπλοκοσπιτακι σου όπως ακριβώς φαντάζεσαι! Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως να φτιάξεις Σωτηρία μου και ότι βοήθεια χρειαστείς εδώ είμαι! Φυσικά θα χαρώ πολύ να το κάνω κιόλας! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα,χρόνια πολλά,καλή χρονιά Κατερίνα!!!Ανυπομονώ να δω τι όμορφα πράγματα θα μας δείξεις αυτήν την χρονιά!!!Δικός μου στόχος για το blog,είναι να μην καταπιέζομαι(στόχος γενικά του τελευταίου διαστήματος),γράφω ότι μου αρέσει,όποτε μπορώ και έχω διάθεση,αυτό έχει για εμένα σημασία!!!Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις Ιωάννα μου! Το blogging είναι διασκέδαση και όχι καταναγκαστικά έργα! Έτσι όταν έχεις εσύ κέφι το περνάς και σε μας που σε διαβάζουμε!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κατερίνα μου. Πάρα πολύ ενδιαφέρον ποστ και θα συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά σημεία, κυρίως σε ότι αφορά το περιεχόμενο. Αλλά και στην εικόνα. Νομίζω ότι η βασική ιδέα για εμένα πριν πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης είναι, αν αυτό που προκειται να ανέβει στον αέρα θα με αντιπροσωπεύει εξίσου μετά από ένα ή περισσότερα χρόνια. Ας είναι μια χρονιά όμορφη γεμάτη από όμορφα γραψίματα και αναρτήσεις που χαιρόμαστε να διαβάζουμε. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το κρατήσω αυτό που έγραψες Λαμπρινή! Θα σκέφτομαι και εγώ το μέλλον σε ότι ανεβάζω και πιστεύω ότι όλα θα μπουν σε μια σειρά.

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλογραμμενο ποστ. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ανησυχεις για τη ποιοτητα παντως. Οι υπολοιποι στοχοι σου μου εδωσαν πηγη για εμπευση, ειναι καιρος που πρεπει να αλλαξω καποια πραγματα στο δικο μου blog. Ευχαριστω Κατερινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μάρω μου για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι ότι έβαλα κάτω πολλές σκέψεις για να βγει αυτή η ανάρτηση. Χαίρομαι που σου μετέφερα λίγο κέφι για να ασχοληθείς και εσύ με πράγματα που σκέφτεσαι! Αναμένω να δω και να εμπνευστώ και εγώ με τη σειρά μου!

      Διαγραφή
  8. Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Με έβαλε σε σκέψεις και ελπίζω να βγάλω άκρη με αυτά που σκέφτομαι. Καλή χρονιά Κατερίνα μου με υγεία πάνω απ όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή μου Χριστίνα! Χαίρομαι πολύ που σου έδωσα τροφή για σκέψη. Είμαι σίγουρη ότι θα βγάλεις άκρη και ότι στο μέλλον θα δούμε και ακόμα πιο όμορφα πράγματα από εσένα!

      Διαγραφή
  9. Kατερίνα μου καλή χρονιά, δημιουργική, με υγεία!
    Σε διαβάζω ανελλιπώς και, ειλικρινά, θαυμάζω την συνέπειά σου και το πόσο καλά οργανωμένο είναι το μπλογκ σου.
    Με βρίσκεις σύμφωνη στα γραφόμενα.
    Σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε σε κάθε νέα ανάρτηση κάτι ενδιαφέρον και άξιο λόγου...
    Καλή συνέχεια, λοιπόν, και κάθε επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκινείς όπως πάντα Αλεξία μου με τα καλά σου λόγια! Μου αρέσει πολύ αυτό που γράφεις για το άξιο λόγου! Κάποτε είχα διαβάσει ένα σλόγκαν που έλεγε, σε ελεύθερη μετάφραση, αν θα το έδινες στην μάνα σου να το διαβάσει, τότε γράψ' το!

      Διαγραφή
  10. Καλό είναι να βάζουμε νέους στόχους και ακόμα καλύτερο όταν καταφέρνουμε να τους υλοποιήσουμε! :) σου εύχομαι καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε εντάξει μετράει και η διαδρομή Εύη! Έστω και κάποια βήματα να κάνουμε, κάτι θα βελτιώσουμε! Το λέω για να μην μας πιάνει και άγχος! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  11. Δινεις εμπνευση σήμερα. Αλλά πολλά μου φάνηκαν....αγχωθηκα. Θα εκτυπωσω την ανάρτηση να δω ποσά θα καταφέρω να φτιαξω. Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου αγχώνεστε καλέ! Το blogging είναι hobby και το κάνουμε με κέφι και χαρά! Ότι καταφέρουμε εξάλλου καλό είναι ακόμα και αν είναι λίγο! Τουλάχιστον θα τα προσπαθούμε παρέα και χαίρομαι πολύ γι' αυτό!

      Διαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω απολυτα με όλους τους στόχους σου! Το βίντεο βέβαια με αγχώνει και δεν νομίζω να το καταφέρω! Καλή και δημιουργική χρονιά να έχουμε! Πάω να κάνω το τεστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα να δεις πόσο με αγχώνει το video Ντίνα! Αφού σκέφτομαι να ξεκινήσω με τύπου slideshow! Παρεμπιπτόντως πιστεύω ότι θα ήσουν τέλεια σε video και ταιριάζει πολύ με τη θεματολογία σου!

      Διαγραφή
  13. Όλα θέλουν τον χρόνο τους και την προσοχή μας Κατερινάκι μου...αλλά με σωστές συμβουλές όλα γίνονται <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες Λίλια με τις όλο έμπνευση φωτογραφίες σου! Την επόμενη φορά θέλω τις συμβουλές σου over coffee εννοείται!

      Διαγραφή
  14. Μπράβο βρε Κατερινάκι μου που το ψάνχεις και το δουλεύεις τόσο πολύ! Εγώ είμαι στη μεριά αυτών που δεν έχουν χρόνο και πόσο ζηλεύω αυτούς τους στόχους!!! Εύχομαι να τα πετύχεις όλα! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κική μου! Εγώ πάλι μια χαρά σε βρίσκω να τα προλαβαίνεις όλα τέλεια! Δεν αγχωνόμαστε και κάνουμε πράγματα όσο μας ευχαριστούν!

      Διαγραφή
  15. Είμαι σίγουρη ότι θα τους πετύχεις όλους τους στόχους.πάω να σου αφήσω feedback ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Και για την ευχή και ακόμα πιο πολύ για το feedback και το χρόνο σου!

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό που λέει και η παροιμία!
      Έτσι να παίρνουμε δύναμη η μία από την άλλη!

      Διαγραφή
  17. Έκανα το τεστ Κατερίνα μου και εύχομαι πάντα προς το καλύτερο όλες οι αλλαγές! Νομίζω, το 'χεις και μ' αρέσει που εξελίσσεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και για τα καλά σου λόγια!
      Οι απαντήσεις σας θα με βοηθήσουν πολύ να ανανεωθώ λιγάκι!

      Διαγραφή
  18. Μπράβο Κατερίνα μου! Πολύ όμορφη ανάρτηση και το τεστ ! Οι στόχοι σου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη, σαν να τους έχω γράψει εγώ! ;) Καλή συνέχεια! (αν και δεν σχολιάζω συχνά, σε παρακολουθώ ανελλιπώς... ) Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου για την συμπαράσταση και για τη γενικότερη στήριξη!

      Διαγραφή
  19. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Μου αρέσει πολύ η δουλειά σου Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ηλιάνα μου! Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμη η ανάρτηση!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...