Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μαγειρεύοντας μηλοπιτάκια με σπιτική σάλτσα μήλου





Σήμερα μαγειρεύουμε παρέα τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα μικρά μηλοπιτάκια! Μάλιστα θα χρειαστούμε μόνο 2 υλικά και πολύ λίγο χρόνο! Σας έπεισα; Για πάμε να δούμε!












Αν είσαστε πιστοί στις Κυριακές μας, θα θυμόσαστε την σπιτική σάλτσα μήλου που είχα φτιάξει και είχαν ενθουσιαστεί όλοι. Όσες και όσοι την είχατε φτιάξει μαζί μου τότε, σήμερα θα χρειαστείτε μία γενναία ποσότητα σάλτσας και ένα φύλλο σφολιάτας. Όσοι δεν το είχατε τολμήσει ξεκινήστε από την ανάρτηση εδώ και δεν θα χάσετε!


Αφού έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας το απλώνουμε λιγάκι με ένα πλάστη. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα αν είσαστε φαν των φύλλων αλλά προσωπικά προτιμώ τα πιτάκια με πιο λεπτό φύλλο μιας και φουσκώνει αρκετά η σφολιάτα!


Κόβουμε με τσαχπίνικο κουπ πατ σε στρογγυλά τεμάχια το φύλλο αν και η τσαχπινιά δεν έχει καμία σημασία μετά το ψήσιμο!



Εδώ τώρα έχουμε 2 επιλογές: Ή βάζετε γέμιση στο κέντρο στα μισά και τα κλείνεται με καπάκια τα άλλα μισά ώστε να βγουν στρογγυλά μηλοπιτάκια ή βάζετε σε όλα τα στρογγυλά γέμιση στην ακρούλα και τα κάνετε μισοφέγγαρα για ακόμα πιο μίνι μπουκίτσες!


Όπως βλέπετε πήγα στη δεύτερη λύση! Στο κλείσιμο τα πίεσα με ένα πιρουνάκι και από τις 2 μεριές αλλά φυσικά κάποια μου άνοιξαν λίγο οπότε θα πρότεινα να βάλετε και λίγο νεράκι για να τα ασφαλίσετε καλύτερα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να τα δείτε να ροδίζουν ελαφρά. Τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν παρατεταγμένα σε μία σχάρα! Εντάξει εννοείται πως δοκιμάζουμε κάποια ζεστά όπως βγαίνουν αλλά προσοχή η γέμιση ζεματάει (μιλάει η παθούσα)!


Για το σερβίρισμα προαιρετικά, αλλά ταιριάζει γάντι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. Προσοχή με τη συνοδεία ζεστού καφέ εξαφανίζονται στο δεκάλεπτο! Φυσικά η συνταγή δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά όσο απλή είναι τόσο θαλπωρή και ζεστασιά σου βγάζει η γεύση από τα μηλοπιτάκια!

Αν σας έπεισα να δοκιμάσετε τα μηλοπιτάκια διαβάστε και τη συνταγή του Κυριακή στο σπίτι για τέλεια πεντανόστιμη μηλόπιτα (τάρτα).


Καλή εβδομάδα!

30 σχόλια:

  1. Οι συνταγές με μήλα είναι οι αγαπημένες μου και αυτή είναι και πανεύκολη. Μένει μόνο να κάνω τη σάλτσα μήλου. Σε ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η σάλτσα είναι αρκετά εύκολη Άντζυ μου οπότε μια χαρά θα είσαι!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Απαπαπα βρε Κατερινιώ! Λατρεύω μήλο, και όποια συνταγή έχει σαν βασικό υλικό αυτό! Και σε συνδιασμό με κανελλίτσα, απογειώνεται η συνταγή! Στα επόμενα projects ζαχαροπλαστικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα για το μήλα Μαρία! Εξάλλου ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

      Διαγραφή
  3. These are so cute Katerina! I'm going to share them with my daughter, maybe she will make them for me because I love, love apple pie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία που ξεκίνησα την μέρα μου Κατερίνα μου...με μια απίστευστη γλυκιά λιχουδιά με σάλτσα μήλου που την λατρεύω...υπέροχη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Μαρία που φωτίστηκε το πρωινό σου! Με ένα λαχταριστό καφεδάκι είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις γλυκά την ημέρα σου!

      Διαγραφή
  5. Φαίνονται πεντανόστιμα!!! Αν δεν τα κλείσουμε τελείως και τα σκεπάσουμε με λωρίδες ζύμης όπως κάνουμε στις κλασσικές μηλόπιτες, διακινδυνεύουμε να καεί η γέμιση ή δεν έχει φόβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά please αν το κάνεις πες μας. Μπορείς να δοκιμάσεις σε ένα δύο και να δεις ή ακόμα καλύτερα να βάλεις μερικά λεπτά φετάκια μήλου από πάνω για να προστατέψεις τη γέμιση.

      Διαγραφή
  6. Κι εφόσον έχουμε έτοιμη τα σάλτσα μήλου μια χαρά, γίνονται και γρήγορα τα μηλοπιτάκια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ελευθερία! Ότι πρέπει και για ένα ωραίο και γρήγορο συνοδευτικό για έκτακτους απογευματινούς καλεσμένους!

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσουν πολύ!!! Εγώ φτιάχνω κάτι άλλα και τώρα που μου τα θύμησες πρέπει να γράψω τα υλικά και να τα ψωνίσω αν θέλουμε να φάμε... :) Καλή εβδομάδα Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν τα ψωνίσεις Ελεάνα καθώς τα φτιάχνεις πάρε και τη φωτογραφική στο χέρι για να διαβάσουμε και τη συνταγή στο blog σου! Όλο μας ξεχνάς όταν φτιάχνεις λιχουδιές!

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο εύκολα Μαρία Έλενα που νομίζω βρήκες την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  9. Ω!!! και μήλο και τόσο εύκολη? βαλτη εισαι καμαρι μου που ειπα να σταματησω τα γλυκα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι καλέ Ζήνα... φρουτάκι ε; ε; Το λέω μπας και το πιστέψω και εγώ γιατί έφαγα πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Πανεύκολη συνταγή για αγαπημένα μηλοπιτάκια,,, μμμμ σαν να μυρίζει το μήλο που ψήνεται και η κανέλα! Ευχαριστούμε για την συνταγή Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πωπω κόλαση!! και πάρα πολύ απλή εκτέλεση!!! θέλω και γωωωω.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρήγορα φτιάχνονται και ακόμα πιο γρήγορα τρώγονται Εύη μου οπότε στα προτείνω να τα δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία!

      Διαγραφή
  12. Όλο λέω πως θα φτιάξω μηλόπιτα,αλλά τίποτα...μήπως να αρχίσω με τα μηλοπιτάκια;Πάω να φτιάξω την σάλτσα μήλου για αρχή!!!Καλημέρα Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνεις Ιωάννα μου! Αν φτιάξεις τη σάλτσα μήλου θα σου ανοίξει η όρεξη για πολλά πολλά ακόμη!

      Διαγραφή
  13. Ααα καταπληκτικό Κατερίνα μου!Ειδικά με σαλτσούλα μήλου από τα μήλα του μπαμπά σου χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Λίλια άμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει χιχι! Είναι τα νοστιμότερα της γειτονιάς οπότε και τα μηλοπιτάκια έχουν έξτρα γεύση!

      Διαγραφή
  14. Τι όμορφη ιδέα είναι αυτή! Και για αλλαγή από την κλασική μηλόπιτα είναι ό,τι πρέπει!!! Κατερινάκι μου, στην κουζίνα θα με βάλεις πάλι!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου είναι πολύ πιο εύκολο από το να κάνεις μηλόπιτα χιχι! Γι'αυτό το σκέφτηκα έτσι εξάλλου! Στην κουζίνα γρήγορα! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  15. Εντάξει... αγαπώ μηλοπιτάκια!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή και την εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα φτιάξεις με τη σπιτική σάλτσα μήλου θα πάθεις πλάκα Μαίρη μου! Το κακό είναι ότι τρώγονται τόσο γρήγορα όσο φτιάχνονται! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...