Κυριακή 22 Απριλίου 2018

DIY Ανοιξιάτικο στεφάνι με βελονάκι και ύφασμα





Η άνοιξη εκτός από όμορφα λουλούδια, χαρούμενα πουλάκια και αλλεργίες φέρνει και μία ευχάριστη διάθεση για δημιουργία και ανανέωση στο decor του σπιτιού. Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε παρέα ένα όμορφο στεφάνι με βελονάκι και ύφασμα.










Όπως όλα τα εύκολα DIYs έτσι και αυτό ξεκινάει με μια απλή μεταλλική κρεμάστρα η οποία έγινε ένας κύκλος με αρκετή προσπάθεια! Η ιδέα για το στεφάνι με το βελονάκι ξεκίνησε βλέποντας αυτό και αυτό το βίντεο και είναι μια αρχάρια παραλλαγή των 2.


Ξεκινάμε λοιπόν φτιάχνοντας μια σειρά από single crochets πιάνοντας και τον μεταλλικό κύκλο όπως βλέπεται στη φωτογραφία.


Σπρώχνουμε προς τη μία μεριά για να δούμε και να καλύψουμε το επιθυμητό κομμάτι του στεφανιού ώστε να μείνει χώρος και για το ύφασμα.


Για να φτιάξουμε αυτό το wavy αποτέλεσμα στη συνέχεια σε κάθε μας πόντο κάνουμε 2 με 3 double crochets ανάλογα με το χρόνο και την υπομονή σας. 



Για το τελείωμα έκανα μία αυτοσχέδια μπορντούρα φτιάχνοντας μια αλυσίδα με 4 και ενώνοντας τη με το υπόλοιπο ανά 3 πόντους. Αν σας έχω μπερδέψει με τις περιγραφές μου, τα βίντεο που σας ανάφερα θα σας βοηθήσουν αλλά και θα σας δώσουν παραπάνω ιδέες! 


Αφού λοιπόν τελειώσουμε το χρονοβόρο αλλά χαλαρωτικό κομμάτι με το βελονάκι περνάμε στα εύκολα. Κόβουμε το ύφασμα σε λωρίδες και τις δένουμε απλά κόμπους στο υπόλοιπο άδειο κομμάτι του στεφανιού.


Μόλις τελειώσετε τους κόμπους με το ψαλιδάκι θα ισιώσετε και θα τακτοποιήσετε τις λωρίδες στο μήκος που σας ικανοποιεί οπτικά.


Ένα μικρό λουλουδάκι με 3 ξύλινες χαντρούλες για τσαχπινιά στο κέντρο και είμαστε έτοιμοι για στόλισμα! Η Άνοιξη ήρθε στο σπίτι μας στη διακόσμηση και προχωράμε με άλλο αέρα. 



Αν θέλετε να διαβάσετε και άλλα tips για να φέρετε την Άνοιξη στο σπίτι σας ρίξτε μια ματιά εδώ και αν το βελονάκι σας φάνηκε δύσκολο ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το εύκολο στεφάνι με κρεμάστρα. Αν ψάχνετε και άλλες ιδέες με βελονάκι από το Κυριακή στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Καλή εβδομάδα!

22 σχόλια:

  1. Tέλεια ιδέα Κατερίνα,μου αρέσει ο συνδυασμός των δύο,πλεκτό και ύφασμα, αλλά πιο πολύ μου αρέσει το πλεκτό!!Θέλω και εγώ να μάθω να πλέκω κάποτε, μιας και παλιά που μου έδειχνε η μαμά μου,ήμουν ανεπίδεκτη μαθήσεως και δεν κατάφερα να μάθω ποτέ!!Καλή υπόλοιπη Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει η προσπάθεια μου Ιωάννα. Μη νομίζεις και μένα η μαμά μου τα πολύ βασικά μου έδειξε! Αν έχεις όρεξη το you tube έχει φοβερά tutorials.

      Διαγραφή
  2. Έτοιμο το Μαγιάτικο στεφάνι σου Κατερίνα μου!
    Πολύ καλή ιδέα, μου άρεσε πολύ!
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ρένα μου! Όντως ότι πρέπει για χαρούμενο Μαγιάτικο στεφάνι!

      Διαγραφή
  3. That is such a creative idea Katerina. Love the crochet that you have incorporated into the wreath it really looks great. Happy May Day!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το στεφάνι σου Κατερίνα, έκανες έναν υπέροχο συνδυασμό ! !Μπράβο σου καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φουλ του μπλε Μετάξια μου αλλά έτυχε και ταίριαξαν ακριβώς τα υλικά που είχα διαθέσιμα. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  5. Τώρα μετανιώνω και τραβάω τις κοτσίδες μου που τις φορές που με "κυνήγαγε" η μάνα μου για να μάθω βελονάκι, εγώ δεν ήθελα (επίσης για να μου δείξει πλέξιμο και ραπτική μεταξύ άλλων)
    Μου αρέσει που χρησιμοποίησες 2 διαφορετικά υλικά. Το ύφασμα είναι πολύ όμορφο και αέρινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το you-tube να είναι καλά Νικολέττα μου! Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι μου είχε μάθει η μαμά μου μικρή και πλέξιμο αλλά ομολογώ τα έχω ξεχάσει όλα! Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια!

      Διαγραφή
  6. Παρά πολύ ωραίο!! Πολύ όμορφο το κυματιστό τελείωμα. Μπράβο Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ζωγραφιά μου! Αυτό το κυματιστό τελείωμα είναι που μου τράβηξε και εμένα το ενδιαφέρον και ουσιαστικά είναι πάρα πολύ εύκολο αρκεί να έχεις χρόνο!

      Διαγραφή
  7. Τι ομορφη ιδεα τωρα που πλησιαζει κ η πρωτομαγια!!για ενα διαφορετικο στεφανι!!!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Λίτσα μου! Όντως ένα διαφορετικό στεφάνι με ύφασμα που μπορείς να το έχεις όλο το χρόνο!

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφο στεφανάκι.Κατερίνα μου.Το μπλέ το λατρεύω και το προτιμώ στη διακόσμση μου.Η ιδέα σου είναι απλή και εύκολη.Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι Μαρία μου για τα καλά σου λόγια. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου με το βελονάκι μπορείς εύκολα να το φτιάξεις με ύφασμα που να ταιριάζει ακριβώς στη διακόσμηση σου.

      Διαγραφή
  9. Μου αρεσε πολύ! και πλεκτό και υφασμα! αλλα δεν το εχω με το πλεξιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα φτιάχνεις Ζηνάκι, ε δε νομίζω να σε πτοήσει το βελονάκι! Δώσε μια ευκαιρία και αν τα βρεις σκούρα μπορείς να το κάνεις όλο ύφασμα χιχι!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχο, Κατερίνα μου. Μπορώ να φανταστώ στεφάνι με βελονάκι ή στεφάνι με ύφασμα. Ο συνδυασμός όμως των δύο με ξετρελαίνει! Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μία μου για το υπέροχο σχόλιο σου! Τον είχα φοβηθεί στην αρχή το συνδυασμό αλλά τελικά νομίζω πως πέτυχε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...