Κυριακή 26 Μαΐου 2019

10 αξιοθέατα που πρέπει να δεις στην Πράγα






Σήμερα θα ταξιδέψουμε μαζί στην όμορφη Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ελάτε μια βόλτα να σας δείξω τι είδαμε και τι μας εντυπωσίασε σε μία πόλη γεμάτη ιστορικές πλατείες, μουσεία, εκκλησίες, γέφυρες  και εντυπωσιακά κτίρια.









Το εμπορικό κέντρο της πόλης εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης.  Το μνημείο Wenceslas, στην κορυφή του δρόμου, είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης και ο τόπος όπου έγινε η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Τσεχοσλοβακίας το 1918.


Στην κορυφή της πλατείας Wenceslas βρίσκεται το το Εθνικό Μουσείο σε Νεο-Αναγεννησιακό ρυθμό. Ένα κτίριο που αξίζει να φωτογραφίσετε κάθε του γωνιά και σπιθαμή.


Το πιο γραφικό σημείο μιας γραφικής πόλης. είναι η παλαιότερη και πιο σημαντική πλατεία της πόλης. Εδώ θα βρείτε εκτός από το Παλιό Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την Church of Our Lady before Týn, τη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το ανάκτορο Kinsky, το Stone Bell House και πολλά ακόμα.


Στον Πύργο του Παλιού Δημαρχείου από το 1410 είναι το παλαιότερο αστρονομικό ρολόι που είναι ακόμη σε λειτουργία. Εδώ θα διαβάσετε την ώρα, τη θέση της Σελήνης και του Ήλιου, την ημερομηνία και το ζωδιακό σύμβολο. Ανά μία ώρα θα απολαύσετε τον ήχο και το θέμα που δίνει ζωή σε όλη την πλατεία.


Δύο διαφορετικά σημεία της πόλης αφιερωμένα στον Franz Kafka έναν από τους πιο σημαντικούς λογοτέχνες του 20ού αιώνα που γεννήθηκε και έζησε στην πόλη.


Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο παραδοσιακό ή στο μοντέρνο φουτουριστό άγαλμα ή ακόμα καλύτερα να επισκεφτείτε και τα δύο.



Μία από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες στον κόσμο. Σαν να ανοίγει ένα παράθυρο και να μεταφέρεσαι σε έναν ονειρεμένο κόσμο για λίγα λεπτά. Δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς οι φωτογραφίες δεν επιτρέπονται στη βιβλιοθήκη αλλά όλη η ξενάγηση συμπεριλαμβανομένου του  αστρονομικού πύργου είναι από τα μέρη που με μάγεψαν στην πόλη. (η παραπάνω φωτογραφία είναι από εδώ)


Η παλαιότερη γέφυρα της Πράγας και κορυφαίο έργο αρχιτεκτονικής του μεσαίωνα. Το μήκος της πεζογέφυρας είναι 515 μ, το πλάτος 9,5 μ και στηρίζεται σε 16 πυλώνες. Τα τριάντα αγάλματα που την διακοσμούν είναι στην πλειοψηφία τους μπαρόκ ρυθμού.


Το εντυπωσιακό Κάστρο της Πράγας είναι ένα συγκρότημα που εκτείνεται σε μήκος 570 μέτρων και αποτελείται από παλάτια, εκκλησίες, τείχη, παλιές κατοικίες και άλλα. Μέσα στο κάστρο θα συναντήσετε σχεδόν κάθε αρχιτεκτονικό ρυθμό από γοτθικό μέχρι ρομανικό και μπαρόκ.  Εδώ βρίσκεται το Παλιό Βασιλικό Παλάτι (Old Royal Palace), ο καθεδρικός ναός του St. Vitus, η Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και το περίφημο Golden Lane.


Σε ένα λόφο γεμάτο με δέντρα και λουλούδια που είναι ιδανικός προορισμός για έναν απολαυστικό περίπατο, βρίσκεται ο μεταλλικός πύργος με θέα όλη την πόλη. Ο λόφος έχει υψόμετρο 300 μέτρα και συνδέεται με τελεφερίκ για εύκολη πρόσβαση.


Το "σπίτι που χορεύει" είναι μια διπλή δομή (που μοιάζει με ζευγάρι που χορεύει) και είναι χτισμένο σε νέο μπαρόκ στυλ. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στο επίπεδο παρατήρησης με υπέροχη θέα στον ποταμό και σε ολόκληρη την πόλη.


Αυτή είναι η Πράγα όπως την είδαμε και την απολαύσαμε. Τα 10 αξιοθέατα είναι με τη σειρά που εμείς τα επισκεφτήκαμε και πατώντας στο τίτλο του καθενός θα βρείτε ακριβώς τη θέση του στο χάρτη και θα διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες. Θα χαρώ πολύ να γράψετε στα σχόλια τα δικά σας αγαπημένα σημεία της πόλης.


Καλή εβδομάδα!

7 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η παρουσίαση Κατερίνα μου και πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου, σαν βγαλμένες από οδηγό. Εγώ σπάνια στα ταξίδια καταφέρνω να μην βγάζω άλλους τουρίστες και περαστικούς. Θέλουμε και για το Εδιμβούργο ποστ. Οδηγό επιβίωσης, που να φάμε, τι να δούμε, ποια είναι τα καλύτερα!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η πρώτη μου προσπάθεια για ταξιδιωτική ανάρτηση Λαμπρινή μου. Ομολογώ πως δεν το είχα στο νου μου όταν έβγαζα τις φωτογραφίες αλλά τελικά κάτι έγινε. Όσο για το Εδιμβούργο θα σου κάνω προσωπική ξενάγηση και ότι άλλο θες όταν έρθεις!

      Διαγραφή
  2. Ο Βασίλης έχει πάει, οπότε δεν είναι στις πρώτες μας επιλογές για ταξίδι,αλλά πραγματικά είναι παραμυθένια πόλη!!Ο Βασίλης λέει ότι ήταν πολύ ωραία και στο Κάρλο Βιβάρι.Και στα επόμενα ταξίδια με το καλό Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας είπαν και εμάς για το Κάρλοβι Βάρι αλλά δεν μας έφτανε ο χρόνος. Με το καλό να προγραμματίσετε το επόμενο ταξιδάκι σας.

      Διαγραφή
  3. Με ταξιδέψεις με τις όμορφες φωτογραφίες σου να είσαι καλά κορίτσι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι αλήθεια. Να είσαι πάντα καλά και να κάνεις όμορφα ταξίδια.

      Διαγραφή
  4. Ω, παραμυθένια πόλη και φανταστικές φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...