Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου σας σε 30 λεπτά






Οι Φθινοπωρινές δουλειές έχουν ξεκινήσει και στο Κυριακή στο σπίτι προσπαθούμε να βάλουμε την κουζίνα σε μια σειρά ξεκινώντας από ένα γρήγορο καθάρισμα του ψυγείου εσωτερικά. Πάμε μαζί να δούμε τα τέσσερα πολύ απλά βήματα.









Βήμα 1: Αδειάζουμε το ψυγείο
Ξεκινάμε από τα βασικά βγάζοντας έξω όλα μα όλα τα πράγματα που έχει το ψυγείο. Ότι έχει χαλάσει/λήξει το πετάμε κατευθείαν στα σκουπίδια. Καμιά φορά τα βάζω στο νεροχύτη για να πλύνω και να κρατήσω τα γυάλινα βαζάκια! Για τα υπόλοιπα με βολεύει να τα χωρίζω σε 2 κατηγορίες: στη μία πλευρά του πάγκου βάζω αυτά που είναι να ξαναμπούν μέσα και στην άλλη βάζω αυτά που πρέπει να κοιτάξω την κατάσταση τους όπως πχ τάπερ.

Βήμα 2: Καθαρίζουμε το εσωτερικό του ψυγείου
Αφαιρούμε όλα τα ράφια και συρτάρια από το εσωτερικό του ψυγείου και τα πλένουμε με απορρυπαντικό πιάτων. Με βολεύει πολύ να χρησιμοποιώ τη μπανιέρα για τα μεγάλα αντικείμενα όπως το συρτάρι των φρούτων ώστε να έχω πιο πολύ χώρο. Στη συνέχεια ψεκάζουμε το εσωτερικό του ψυγείου με διάλυμα ξιδιού και νερού και καθαρίζουμε επιμένοντας σε λερωμένες περιοχές. Αφήνουμε το ψυγείο να στεγνώσει καλά και βάζουμε στη θέση τους τα ράφια και τα συρτάρια, σκουπίζοντας τα  πάντα με ένα πανί.

Βήμα 3: Καθαρό περιεχόμενο
Όσο περιμένουμε να στεγνώσει το εσωτερικό και τα ράφια/συρτάρια στο βήμα 2, με ένα υγρό πανί σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τα πράγματα που είναι να μπούνε ξανά μέσα στο ψυγείο. Σίγουρα κάποιο βαζάκι θα έχει λίγο τρέξει ή κάποια συσκευασία σάλτσας θα είναι λερωμένη. Στη συνέχεια ελέγχουμε εκείνα τα τάπερ από το 1ο βήμα και πλένουμε αναλόγως, ενώ φυσικά δεν ξεχνάμε να κάνουμε ένα φρεσκάρισμα/πλύσιμο στα μπουκάλια του νερού. Αν έχετε μπουκαλάκια με σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα σίγουρα κάποια σταγόνα θα έχει τρέξει και θα κολλάει!




Βήμα 4: Βάζουμε στη θέση του το περιεχόμενο
Αφού λοιπόν όλα είναι καθαρά και έχουν στεγνώσει, επιστρέφουμε τα πράγματα μέσα στο ψυγείο στη θέση που τους αρμόζει και θαυμάζουμε το καθαρό ψυγείο μας. Αν σας έχει μείνει λίγος χρόνος κάντε ένα κόπο και γράψτε στη λίστα για τα ψώνια σας ότι χρειάζεται να αντικαταστήσετε από αυτά που πετάξατε ή ανακαλύψατε ότι σας λείπουν.


Καλή εβδομάδα!

7 σχόλια:

  1. Την προηγούμενη εβδομάδα αυτή τη δουλειά έκανα. Ψυγείο, αποθήκη, ντουλάπια κουζίνας έτοιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ μπροστά βλέπω στην προετοιμασία του Φθινοπώρου. Μπράβο πολύ σε χαίρομαι, για να ξεσηκώνουμε η μία την άλλη.

      Διαγραφή
  2. Μια δουλειά που αμελώ συχνά, αλλά είναι τόσο αναγκαία! Αξίζει να την κάνουμε τακτικά, γιατί απελευθερώνουμε και χώρο από άχρηστα πράγματα! Και ο χώρος του ψυγείου είναι συχνά "ζωτικός" ! :)
    Πολύ χρήσιμη και αυτή η ανάρτηση. Σε ευχαριστούμε!

    Καλό φθινόπωρο, Κατερίνα μου!

    Αλεξάνδρα Χ. Τ.
    https://momyof6.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αλεξάνδρα μου. Ακριβώς όπως τα λες είναι. Πάντα το ψυγείο το θυμόμαστε όταν δεν έχουμε χρόνο, οπότε πρέπει να μπει στο πρόγραμμα με τις δουλειές. Καλό Φθινόπωρο,

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλές συμβουλές.
    Τώρα που γυρίσαμε θα τα κάνουμε Όλα λαμπίκο.
    Και μετά θα χρειαστούμε διακοπές 😂😂
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πάει Ρένα μου συνήθως! Μέχρι να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά για το ξεκίνημα, θέλουμε πάλι διακοπές για να πάρουμε ανάσες. Καλές καθαριότητες!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...