Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Βιβλίο συνταγών σε excel





Αρκετό καιρό τώρα ψάχνω ένα τρόπο να οργανώσω τις συνταγές μου. Μετά τα κλασσικά τετράδια ήθελα να καταφέρω να τις γράψω στο pc με ένα όμορφο αλλά συγχρόνως πρακτικό τρόπο. Έφτιαξα λοιπόν ένα βιβλίο συνταγών σε excel και το μοιράζομαι σήμερα μαζί σας!











Διάλεξα το excel για τις ευκολίες που έχει σε ευρετήρια, εντολές, φίλτρα κλπ το οποίο με βολεύει περισσότερο από ένα κοινό word βιβλίο. Βρήκα το απίστευτα βολικό Recipe tracker στα έτοιμα templates και το προσάρμοσα ώστε να μου ταιριάζει οπτικά αλλά και σε διάφορα πρακτικά θέματα!




Σας το δίνω σαν αρχείο xls αλλά όποιον δεν βολεύει ή θέλει το αρχικό αρχείο xltx, ενημερώστε με να σας το στείλω με ένα mail. Φυσικά μπορείτε να παίξετε με τα themes και να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα. Περιέχει επίσης οδηγίες για το πως θα το χειριστείτε και φυσικά όπου κολλήσετε ή δυσκολευτείτε εδώ είμαι! Σας έγραψα και ως παράδειγμα την τελευταία συνταγή του Κυριακή στο σπίτι για δίχρωμα πικάντικα σοκολατάκια για να την έχετε ως οδηγό και να μπορείτε να προσθέσετε εύκολα και τις δικές σας.




Οι συνταγές φυσικά όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, εκτυπώνονται κανονικά αν θέλετε να τις βάλετε και στο ντοσιέ σας ή να τις μοιραστείτε με τους δικούς σας. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση των βιβλίων μαγειρικής ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση εδώ! Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!


Καλή εβδομάδα!

20 σχόλια:

  1. Πω πω, πολύ ωραίο και χρηστικό!!! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Katerina this is a great tutorial on how to keep track of recipes. I have them in a book, and keep on misplacing half of them. I'm still in the dark ages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I used to write my recipes in a fancy notepad Mary but I wanted something digital. My notepad is filled with little notes on post-its that I keep losing all the time!

      Διαγραφή
  3. Ωραιότατη ιδέα. Ευχαριστούμε, Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α! εισαι ο ανθρωπός μου!!!! θα το χρειαστώ σιγουρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή ιδέα και πολύ πρακτική καθώς μαζεύω συνταγές σε ντοσιέ αλλά μετά πιάνουν πολυ χώρο! Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Καλή εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τις έγραφα σε τετράδιο και δεν ήταν καθόλου πρακτικό για να βρίσκεις κάτι. Ούτε κατηγορίες ούτε τίποτα οπότε έψαχνα κάτι πιο εύχρηστο. Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλή ιδέα! Μπράβο!! Καιρό τώρα έψαχνα έναν πρακτικό και όμορφο τρόπο να συγκεντρώσω όλες τις συνταγές μου σε ένα σημείο! Thanks για την έμπνευση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το tutorial για να πάρεις έτοιμους κανόνες και πεδία και να το διαμορφώσεις οπτικά όπως σου ταιριάζει! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  7. δεν ήξερα καν ότι σου δίνει τετοιες δυνατοτητες το excel!!!
    σε ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να φτιάξεις πραγματικά άπειρα πράγματα στο excel χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα functions Λίτσα! Για να μην μπλέκεσαι πάρε το έτοιμο και όπου χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι!

      Διαγραφή
  8. Επειδή δεν τα καταφέρνω με το pc,θα το αποθηκεύσω και θα με βοηθήσουν οι κόρες μου Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ κλασσικά με τα τετράδια.. Είχα προσπαθήσει να τις περάσω στον υπολογιστή αλλά δεν βόλεψε και πολύ γιατί έπρεπε να παίρνω και το laptop κάθε φορά στη κουζίνα και τότε ήταν μικρή και δε χωρούσαν όλα. Στο excel δε φανταζόμουν οτι μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο!!! Όλο κόλπα είσαι!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως Ελεάνα το laptop στην κουζίνα αποτελεί ένα πρόβλημα! Λες να φτιάξω και ένα τύπου stand για tablet-κινητό για την κουζίνα ώστε να βλέπουμε τις συνταγές άνετα; Καλή ιδέα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...