Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Φτιάχνοντας αρωματικό λάδι




Μετά από μια ωραία βόλτα στο εξοχικό μας σπίτι προμηθεύτηκα τη νέα σοδιά από το λάδι μας και έκοψα ωραία φρέσκα μυρωδικά. Οπότε σήμερα αποφάσισα να φτιάξω αρωματικό λάδι με δεντρολίβανο. Το λάδι αυτό ταιριάζει πολύ ωραία στα ψητά κρέατα φούρνου και όχι μόνο.













Προσοχή μην γεμίσετε μέχρι πάνω το μπουκαλάκι σας. Αφού βάλετε τα μυρωδικά μπορείτε να συμπληρώσετε με λάδι.


Πλύνετε τα μυρωδικά και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.


Κλείνουμε με ένα απλό καπάκι φελλού!



Οι επιλογές είναι πολλές. Στην προσωπική μου συλλογή έχω ήδη με πιπεριές, μέντα κ.α. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!











Τέλος έφτιαξα και σας δίνω απλόχερα τις ταμπελίτσες μου για να κολλήσετε στα βαζάκια και μπουκαλάκια σας ώστε να θυμόσαστε το μυρωδικό αφού το αφαιρέσετε!


Αποθηκεύστε τη φωτογραφία και εκτυπώστε τη!


Καλή εβδομάδα!

23 σχόλια:

  1. Ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί να φτιάξω αλλά από την άλλη λέω που θα τα χρησιμοποιήσω; Έχουν πολύ έντονη μυρωδιά; Καλό Σαββατοκύριακο Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μυρωδιά του εξαρτάται πολύ από το πόσο καιρό θα αφήσεις μέσα τα μυρωδικά! Δοκίμασε λίγο μέσα σε μια εβδομάδα και ανάλογα τα αφαιρείς ή όχι! Τα πιο δυνατά μυρωδικά έχουν καλύτερο αποτέλεσμα ενώ άλλα όπως η μέντα, αφήνουν μια πολύ λεπτή νότα! Τώρα οι χρήσεις τους είναι πολλές, φαντασία να έχεις! Ένα θα σου πω με λάδι πιπεριάς η μαμά μου έφτιαξε τυροκαυτερή και βγήκε τέλεια! Εγώ τα χρησιμοποιώ σχεδόν παντού από σάλτσες, σαλάτες, ριζότο, ψητά και πολλά άλλα!

      Διαγραφή
  2. Και γω το κάνω αυτό! Θα κανω σύντομα ξεχωριστή ανάρτηση :)

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα μπράβο πολύ θα χαρώ να δω τις επιλογές σου σε αρώματα μυρωδικών!! Καλωσόρισες!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσουν τα μυρωδικά τα λάδια. Η μαμά μου παλιά έβαζε και καυτερές πιπεριές και γινόταν spicy το λάδι, δε το έτρωγα τότε, αλλά τώρα που μου το θύμισες, είναι καλή ιδέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το spicy λάδι η δική μου μαμά το έβαζε στα όσπρια (που ποτέ δεν έτρωγα!!) αλλά μπορείς να φτιάξεις ωραία πραγματάκια από τυροκαυτερή μέχρι πικάντικο ριζότο ή τέλειο μεξικάνικο!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα Κατερίνα! Θα περιμένω να βγει το φρέσκο λάδι και θα το δοκιμάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Πελοπόννησος φημίζεται για το καλό της λάδι οπότε Δήμητρα θα έχει πολύ γευστικό αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  5. το δεντρολίβανο είναι εξαιρετικό μυρωδικό και θα δώσει ωραία γευστική νότα στο φαγητό. Θα μου άρεσε και αρωματικό λάδι με σκόρδο εμένα πάντως αλλά και αυτό με τις πιπεριές που λες θα είναι ωραίο (για τη μέντα δεν ξέρω, λίγο ασυνήθιστη γεύση μου φαίνεται). Ευχαριστούμε και για τις ταμπελίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου καλωσόρισες στην παρέα! Πολύ καλή ιδέα για το σκόρδο! Παίρνεις όλο το άρωμα χωρίς να τρως το ίδιο το σκόρδο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!

      Διαγραφή
  6. Αααααααα,θα κάνω κι εγώ αφού θα κάνετε όλες σας .Τι,εγώ στο πηγάδι κατ.....ησα;Και μου άρεσε η ιδέα της τυροκαυτερής!Ο Φωτάρας μου τρελαίνεται γι'αυτήν.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το Αλέκα μου και θα ξετρελαθεί ο Φωτάρας με την τυροκαυτερή!! Προσοχή όσο κόβεις και πλένεις τις καυτερές πιπεριές μην ακουμπήσεις πρόσωπο μάτι κλπ!

      Διαγραφή
  7. Α τι τέλειο Post Κατερινάκι! Δεν έχω φτιάξει ποτέ και πάντα χαζεύω αυτά του εμπορίου γιατί είναι και πολύ όμορφα σαν θέαμα πρέπει να πω. Εγώ θα φτιάξω και ένα που θα το αφήσω με τα βότανα μέσα έτσι για να μου ομορφαίνει την κουζίνα. Οι ετικέτες είναι πολύ όμορφες και μου άρεσε που μας άφησες και μια κενή για να αυτοσχεδιάσουμε! Σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ήμουν σίγουρη Σοφία μου ότι θα είχε κάτι τέτοιο η κουζίνα σου! το φανταζόμουν από τις περίφημες συνταγές σου! Θα δεις ότι κάνει μια ελαφριά διαφορά που δίνει όμορφη νότα στα πιάτα! Εξάλλου μέχρι να πάρουν το άρωμα θα διακοσμούν τέλεια την κουζίνα σου!

      Διαγραφή
  8. Μπορώ να τρώω το ελαιόλαδο με το κουτάλι οπότε από ότι καταλαβαίνεις είμαι λάτρης και μου αρέσουν πολύ τα αρωματισμένα ελαιόλαδα. Έχω φτιάξει πρόσφατα με βασιλικό και σκόρδο και το χρησιμοποιώ στη μακαρονάδα. Θα δοκιμάσω και το δεντρολίβανο. Πραγματικά νομίζω πως θα ταιριάζει πολύ με τα κρεατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον ο συνδυασμός βασιλικός και σκόρδο! Όντως ότι πρέπει Χριστίνα μου για τέλειες μεσογειακές μακαρονάδες!

      Διαγραφή
  9. Ωραίες επιλογές για αρωματικό λάδι!!!! Ευχαριστούμε!!! Καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατερίνα μου , ψάχνοντας σήμερα να φτιάξω αρωματικά λάδια για τη γιορτή της μητέρας με τους μαθητές μου, διάβασα με προσοχή την ανάρτησή σου.Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα ότι θα είχα έτοιμες και τις ετικέτες. Όμως η σελίδα δεν ανοίγει.Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;Ευχαριστώ!Δέσποινα
    ziogad@sch.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι Δέσποινα με την όμορφη ιδέα σου! Διόρθωσα την ανάρτηση και σου έστειλα και e-mail με το αρχείο για την ευκολία σου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  11. Θα δοκιμάσω με δυόσμο.Ταιριάζει σχεδόν παντού.Σε σάλτσες,κρεατικά,σε λαδερά φαγητά,κατσαρόλας κλπ.Τέλειες και οι ταμπελίτσες ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας Χριστίνα! Όντως γίνεται υπέροχο γίνεται με το δυόσμο. Ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι να το βάζω σε σαλάτα ντομάτα-μοτσαρέλα μιαμ μιαμ! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...