Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Φτιάχνοντας τις Φράουλες αλλιώς




Μπορώ να ομολογήσω ότι έφαγα αρκετές φράουλες φτιάχνοντας το sorbet! Μάλιστα καθάρισα όλες τις υπόλοιπες για να τις καταψύξω και να τις έχω όλο το καλοκαίρι, αλλά δεν θα μπορούσα να μην φτιάξω και μια φρουτοσαλάτα αλλιώς όπως την έκανε η μαμά μου όταν ήμουν παιδί!








Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και αυτό είναι που την κάνει υπέροχη! Καθαρίζουμε τις φράουλες...


.... παίρνουμε τη ζάχαρη ...


βάζουμε σε ένα τάπερ φράουλες και ζάχαρη ...



... προσθέτουμε λίγο από το ποτό επιλογής μας (εγώ προτίμησα λικέρ λιμοντσελο παραγωγής μαμάς μου!!)




και αφήνουμε στο ψυγείο να γίνει το θαύμα! Δηλαδή να βγάλουν οι φράουλες το ζουμάκι τους και είμαστε έτοιμοι για κατανάλωση!


Μετά τις τόσες φράουλες θα ήθελα να μοιραστώ την τέλεια φωτογραφία από τη Μεσσήνη που βρέθηκα για δουλειά την περασμένη εβδομάδα! Η φωτογραφία τραβήχτηκε φυσικά από τον Κ. Όπως βλέπετε η βροχή μας ταλαιπώρησε στη δουλειά αλλά το διπλό ουράνιο τόξο έξω από το ξενοδοχείο το απόγευμα μας αντάμειψε και με το παραπάνω!


Καλή εβδομάδα!

3 σχόλια:

  1. μμμμμμ μύρισε φράουλα!!!! Εμένα έβαζε κονιακ η γιαγιά μου και σαντίγη, βέβαια με τα χρόνια την έκοψα αυτή τη κακιά συνήθεια (της σαντιγής) λόγω θερμίδων ... ααχχχ με πιάνει αμέσως η 'ζυγαριά' χαχαχαχα. Ποτέ όμως δε κόβω τη φράουλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κονιάκ, λικέρ ότι θες βάζεις!! Μια φορά δεν είχα τίποτα και έβαλα λίγο βότκα χαχαχα!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα το απογείωσες!!!! μια καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να πιει...να φάει φράουλες!!! :D

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...