Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Οργανώνοντας την ντουλάπα [tips]





Ποια γυναίκα δεν έχει ζηλέψει την περίφημη ντουλάπα της Carrie Bradshaw! Επειδή όμως δεν είναι εποχές ώστε να μπορούμε να πλησιάσουμε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ντουλάπας, μάζεψα κάποια έξυπνα tips ώστε να οργανώσουμε το περιεχόμενο της δικής μας ντουλάπας και να το αναδείξουμε! Ποιος ξέρει, ίσως αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τα ρουχαλάκια μας και όχι μόνο!









Κρεμάστρες
Κρεμώντας τα ρούχα είναι ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε μια ντουλάπα οργανωμένη ειδικά αν έχετε πολλά φορέματα ή κοστούμια. Για εξοικονόμηση χώρου χρησιμοποιήστε μία κρεμάστρα για κάθε σετ βάζοντας πχ από μέσα το παντελόνι και από πάνω το σακάκι. Βάλτε τις κρεμάστρες σας σε σειρά πχ casual – επίσημα, ή ακόμα και ανά χρώμα ρούχου. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμες κρεμάστρες και να φτιάξετε έτσι κατηγορίες ρούχων. Επίσης ένα έξυπνο trick είναι να γυρίζετε τις κρεμάστρες κάθε ρούχου που φοράτε ανάποδα. Μετά από λίγους μήνες, μπορείτε να δείτε καθαρά ότι κάποια ρούχα δεν τα φοράτε ποτέ! Χρησιμοποιήστε οργανωτές σε κρεμάστρες για αξεσουάρ (ζώνες κλπ) ώστε να είναι δίπλα στα ρούχα και να κάνετε τους συνδυασμούς σας με μια ματιά.


Ράφια
Αν έχετε πολλά ρούχα προτιμάτε να τα αποθηκεύετε διπλωμένα. Προσέξτε το βάθος από τα ράφια που βάζετε τις στοίβες σας να μην είναι μεγάλο ώστε να μην μένει άχρηστος χώρος (μπροστά ή πίσω). Προτιμήστε να κάνετε ομάδες με ρούχα ίδιου τύπου πχ τζιν παντελόνια για να είναι ομοιόμορφες οι στοίβες και πιο ταχτοποιημένες. Βάλτε τα ρούχα που χρησιμοποιείτε περισσότερο στο κέντρο και στο ύψος των ματιών.


Συρτάρια
Τα συρτάρια είναι μια καλή λύση για να αποθηκεύσετε πουλόβερ, εσώρουχα και αξεσουάρ. Προσοχή στις στοίβες ώστε να μην χρειαστεί να πρέπει να σκάψετε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε! Χρησιμοποιείστε μικρά συρτάρια για να αποθηκεύσετε μικρότερα αντικείμενα όπως κοσμήματα και αξεσουάρ. Αν δεν έχετε συρτάρια, χρησιμοποιήστε καλάθια ή ακόμα και κουτιά.



Space Management
Εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μικρή, σκεφτείτε να βάλετε το κομοδίνο σας  μέσα στην ντουλάπα. Μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε μόνοι σας ράφια πάνω από αυτό και να εκμεταλλευτείτε τον κάθετο χώρο που μια ντουλάπα που έχει να προσφέρει.


Ντουλάπα για δύο
Είτε πρόκειται για τα παιδιά ή για his - hers, μια  κοινή ντουλάπα λειτουργεί καλύτερα όταν οι χώροι είναι σαφώς καθορισμένοι. Τοποθετήστε έναν πύργο συρταριών στη μέση της ντουλάπας, ο οποίος θα δώσει σε κάθε χρήστη την δική του πλευρά. Μοιράστε τα συρτάρια σε κάθε άτομο και κρατήστε αυστηρή τάξη.


Αποθήκευση για τα παπούτσια
Αν αγαπάτε τόσο τα παπούτσια σας ώστε να έχετε αποφασίσει να τα αποθηκεύσετε στην ντουλάπα μην τα αφήσετε να κατακλύσουν το πάτωμα. Χρησιμοποιείτε πάντα κλειστά κουτιά. Προτιμήστε διαφανή κουτιά για να βλέπετε εύκολα το περιεχόμενο ή χρησιμοποιήστε το αρχικό κουτί που τα αγοράσατε και κολλήστε μια φωτογραφία από τα παπούτσια στο μπροστινό μέρος. Κρατήστε τα παπούτσια που φοράτε όλη την ώρα πιο εύκολα προσβάσιμα και βάλτε τα “καλά” σας πιο μέσα. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα καλάθι για κάλτσες, καλσόν. Μια καλή ιδέα είναι και τα ειδικά λοξά ράφια. Σκεφτείτε πόσα ζευγάρια παπούτσια έχετε για αποθήκευση αλλά και το τι μέγεθος είναι. Για τις μπότες θα χρειαστεί περισσότερο ύψος. Εάν έχετε πολύ ψηλές μπότες όμως σκεφτείτε την αποθήκευση τους αλλού και μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα χαρτόνια ώστε να παραμένουν σε όρθια θέση.


Καθρέφτης
Πολύ πολύ βασικό στοιχείο! Ένας καθρέφτης στη ντουλάπα είναι απαραίτητος και μπορείτε πολύ εύκολα να βάλετε έναν στην πόρτα από την εσωτερική μεριά.


Φωτισμός
Δεν έχει σημασία αν η ντουλάπα σας είναι μεγάλη ή μικρή ένας καλός φωτισμός θα την κάνει ακόμα πιο λειτουργική. Ψάξτε για φωτιστικά όπως αυτά που μπαίνουν κάτω από τα ράφια της κουζίνας που δεν χρειάζονται ειδική εγκατάσταση. Υπάρχουν στην αγορά ακόμα και με μπαταρίες. Αν είστε από του τυχερούς και έχετε από τις λεγόμενες walk-in ντουλάπες, πρέπει να φροντίσετε για κανονικά φωτιστικά οροφής. Αν η walk-in ντουλάπα σας έχει παράθυρο μην αμελήσετε να βάλετε κουρτίνα ώστε να μπορείτε να κρατήσετε το φυσικό φως εκτός όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Το μόνιμο φως του ήλιου μπορεί να χαλάσει το χρώμα των ρούχων σας.



Βγάλτε τα όλα έξω!
Τώρα αφού διαβάσατε όλα τα παραπάνω προγραμματίστε ένα makeover της ντουλάπα σας. Βγάλτε τα όλα έξω (ναι είναι απαραίτητο), καθαρίστε επ’ ευκαιρία(!) και μετά βάλτε τα όλα πάλι μέσα με τάξη. Είναι μια καλή ευκαιρία επίσης να αναρωτηθείτε ποια από όλα αυτά τα ρούχα πραγματικά φοράτε και όποια δεν σας κάνουν ή τα έχετε βαρεθεί ανταλλάξτε τα με συγγενείς και φίλους ή χαρίστε τα (για άλλους μπορεί να είναι θησαυρός).


Καλή εβδομάδα!

8 σχόλια:

  1. Ωραιά tips! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες ιδέες και συμβουλές! Το πόσο ζηλεύω τις τακτοποιημένες ντουλάπες δεν λέγεται! Επίσης πρέπει να κάνω εκκαθάριση, έχω ρούχα που δεν τα έχω φορέσει για χρόοοονια και απορώ γιατί ακόμα τα κρατάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία μαζί με το spring cleaning Μαίρη! Θα αδειάσεις και λίγο χώρο και θα πάνε και τα ρούχα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη!

      Διαγραφή
  3. Τέλειες οι συμβουλές σου! Τώρα που αλλάζουμε κ τα χειμωνιάτικα με τα καλοκαιρινά ρούχα, σίγουρα θα μου φανουν πολύ χρήσιμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Φωτεινή μου! Μια ανανέωση νομίζω επιβάλλεται μαζί με την αλλαγή των ρούχων όπως ακριβώς το γράφεις! Καλή δύναμη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...