Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Διαμορφώνοντας τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα [tips]




Διαμορφώστε τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα σας ώστε ο χώρος να δείχνει άνετος και μεγάλος. Παρακάτω μερικά tips για να έχει η κρεβατοκάμαρα σας την ήρεμη και ξεκούραστη όψη που της αρμόζει!













Επειδή είναι λίγο δύσκολο να αλλάζω τα έπιπλα στη δική μου κρεβατοκάμαρα θα με συγχωρήσετε αλλά οι φωτογραφίες είναι από γνωστό παιχνίδι!


Το κρεβάτι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι των επίπλων που μπαίνουν σε μία κρεβατοκάμαρα οπότε ας αρχίσουμε με αυτό. Κατά γενικό κανόνα, υπάρχουν 2 επιλογές για το πού να τοποθετήσετε το κρεβάτι:


α) στον τοίχο απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου σας, το οποίο δημιουργεί μια ευχάριστη θέα, όταν μπαίνετε στο δωμάτιο ή

β) κατά μήκος στον μακρύτερο τοίχο του δωματίου. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν τουλάχιστον ένα τοίχο μεγάλου μήκους που δεν έχει παράθυρα ή μπαλκονόπορτα. Αυτό σας δίνει αρκετό χώρο για να βάλετε ένα κομοδίνο σε κάθε πλευρά του κρεβατιού.


Το επόμενο ζήτημα είναι η συρταριέρα ή η ντουλάπα σας (αν είναι ξεχωριστό έπιπλο και όχι εντοιχισμένη). Εάν έχει χαμηλό ύψος τότε μπορείτε να βάλετε απάνω την τηλεόραση (αν και προσωπικά είμαι κατά της ύπαρξης της στην κρεβατοκάμαρα). Σε αυτή την περίπτωση πάντως το λογικό είναι να τοποθετήσετε το έπιπλο απέναντι από το κρεβάτι.


Μόλις τα μεγαλύτερα έπιπλα έχουν τοποθετηθεί, θα δείτε αν έχετε χώρο για περισσότερα. Θα βάλετε τα απαραίτητα κομοδίνα, σε μέγεθος ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο σας, στα πλαϊνά του κρεβατιού ή αν δεν έχετε χώρο η λύση με τα ραφάκια αντί για κομοδίνα είναι επίσης πολύ καλή!



Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε ένα έπιπλο όπως σεντούκι, σκαμπό ή ακόμα και πάγκο στο τέλος του κρεβατιού σας πολύ πρακτικό για να κάθεται κανείς να βάλει τα παπούτσια το πρωί ή για extra χώρο αποθήκευσης!


Ακόμα μια καλή ιδέα είναι μια cozy γωνία με μια κουνιστή καρέκλα ή μια πολύ άνετη χουχουλιάρικη πολυθρόνα! Προτιμητέα θέση δίπλα στην μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο με ένα βιβλίο από δίπλα!


Αν έχετε επιπλέον χώρο, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό γραφείο και μια καρέκλα ή σκαμπουδάκι με έναν καθρέφτη και να έχετε ένα ωραίο beauty station!

Για να διαμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας, σκεφτείτε την θέση της πόρτας και των παραθύρων, τις διαστάσεις του δωματίου και το μέγεθος των επίπλων σας. Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα κομμάτια και στη συνέχεια προχωρήστε στα μικρότερα κομμάτια για να δημιουργήσετε μια κρεβατοκάμαρα που να ταιριάζει στο χώρο αλλά και στις ανάγκες σας!


Σημείωση: Την παραπάνω photo την δημιούργησε το Picasa αφού έκανα upload τα παραπάνω (suprise bonus!!) Τώρα που διαμορφώσατε την κρεβάτοκάμαρα μας προχωράμε και σε ένα καλό καθάρισμα και είμαστε έτοιμοι για ύπνο!


Καλή εβδομάδα!

15 σχόλια:

  1. Πολύ καλές οι συμβουλές σου Κατερίνα μου. Αυτό το επιπλάκι στο τέλος του κρεβατιού πολύ μου αρέσει αλλά δυστυχώς δεν έχω χώρο. Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι είδα Θάλεια μου η κρεβατοκάμαρα σου έχει γίνει τέλεια! Άσε δυστυχώς ούτε εγώ έχω χώρο για τέτοιο επιπλάκι!!

      Διαγραφή
  2. Η διαμόρφωση στο χώρο παίζει κεντρικό ρόλο ως προς την διακόσμηση αλλά και στην άνεση κινήσεων,όπως μας τα δείχνεις Κατερίνα μου οι συμβουλές αυτές θα μας φανούν πολύ χρήσιμες....φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Μαρία μου για την πρακτική πλευρά της ελευθερίας κινήσεων σε ένα δωμάτιο! Χαίρομαι πολύ που θα σου φανούν χρήσιμες οι συμβουλές μου!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το gif και όλο το post Κατερινάκι! Πολύ έξυπνο να χρησιμοποιήσεις το "γνωστό παιχνίδι"! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "γνωστό" παιχνίδι είναι από τα πλέον αγαπημένα μου Σοφία και όταν σκεφτόμουν το θέμα της ανάρτησης μου ήρθε αμέσως στο μυαλό! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ μια πολυθρονίτσα την θέλω στην κρεβατοκάμαρα αλλά χώρος μηδέν.Πολύ ωραίες συμβουλές παρά ταύτα!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια πολυθρονίτσα είναι ότι πρέπει Αλέκα μου! Έχω βάλει στο μάτι μια-δυο εδώ και κάποιο καιρό και τις ζαχαρώνω!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρων άρθρο. Βρείτε σε μας τα πάντα γύρω απ το ελληνικό χειροποίητο έπιπλο!
    http://www.konstantaras.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία tips και μας τα παρουσιάσατε με πολύ έξυπνο τρόπο! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραίες ιδέες μα περισσότερος πολύ ωραίος τρόπος παρουσίασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...