Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Φυτεύοντας ένα παχύφυτο!







Είμαι σίγουρη ότι για τους περισσότερους από εσάς το να φυτέψετε ένα παχύφυτο είναι εύκολη υπόθεση! Θα μου κάνετε όλως λίγο παρέα να φυτέψουμε μαζί και το δικό μου για να μου δώσετε τη θετική σας ενέργεια ώστε να μην καταλήγω πάλι στο να φυτεύω φακές!








Όταν λοιπόν κάποιος που ξέρει πόσο black thumb έχεις, σου χαρίζει ένα ζωντανό φυτό, δεν έχεις παρά να κάνεις μίας προσπάθεια για να τον τιμήσεις! Ψώνισα λοιπόν όλο χαρά πήλινη γλάστρα με πιατάκι και ξεκίνησα με μερικά πετραδάκια για σωστή αποστράγγιση!


Ψώνισα και κατάλληλο χώμα το οποίο μου υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσει το φυτό μου.


Φύτεψα και έριξα λίγο νεράκι! Φτύστε το μην μου τα ματιάσετε!


Για του λόγου του αληθές ιδού η τελευταία μου προσπάθεια να φυτέψω κάτι που κατέληξε σε ένα αγνώστου ταυτότητας φυτό! Μήπως είναι τσουκνίδα; Μια αλλεργιούλα πάντως για να την ξεριζώσω την έπαθα!


Επειδή ο επιμένων ίσως νικήσει αυτή τη φορά, δοκίμασα στη γλάστρα της "τσουκνίδας" για ακόμα μία φορά να φυτέψω βασιλικό.


Τουλάχιστον έχω την τύχη να θαυμάζω από το μπαλκόνι μου τον κήπο της πολυκατοικίας με την πανέμορφη μωβ βοκαμβύλια,


τη φούξια βομκαβίλια,


μοσχομυριστά τριαντάφυλλα,


άλλα όμορφα φυτά (που δεν έχω ιδέα τι είναι),



πανσεδάκι (νομίζω),


και διάφορα ακόμα που ζουν και βασιλεύουν ευτυχώς επειδή δεν τα φροντίζω εγώ και προπαντός δεν τα ενοχλώ!


Να μην ξεχάσω να σας δείξω αλλά και να ευχαριστήσω την Μεταξία για το υπέροχο δώρο έκπληξη που μου έκανε! Ένα υπέροχο ρομαντικό μπουκάλι που ήδη έχει πάρει θέση και περιεχόμενο!

Περιμένω να ακούσω με χαρά από τους πιο έμπειρους tips για να καταφέρω να σταθώ στο ύψος μου απέναντι στο παχύφυτό μου!


Καλή εβδομάδα!

27 σχόλια:

  1. Φτου φτου. Όλα καλά να πάνε Κατερίνα μου και να χαίρεσαι όλα τα φυτά σου, όχι μόνο τον κήπο της πολυκατοικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου! Προς το παρόν φαίνεται να έπιασε στη νέα του γλάστρα και είμαι πολύ χαρούμενη!

      Διαγραφή
  2. tvra malista! εχω ξερανει εγω λουλουδια....αστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο συμπάσχω Ζήνα δε λέγεται! Πάρε ένα παχύφυτο να κάνουμε παρέα μπας και τα καταφέρουμε!

      Διαγραφή
  3. Και εγώ εχω το λεγόμενο Black Thumb Κατερίνα! Ήταν σαν να είχα γράψει την ανάρτηση εγω! Ας στείλουμε θετική ενεργεια στο φυτό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι κρίμα να είμαστε plant killers? Σε πείσμα των καιρών θα προσπαθήσω και θα σε ενημερώσω Μαίρη να πάρεις παχύφυτο!

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω ιδέα από φυτά!Φαντάσου ότι δύο γλαστράκια που έχουμε τα αγόρασε και τα φροντίζει ο άντρας μου μόνος του. Εγώ είμαι καταστροφή!Ή που θα τα σαπίσω ή που θα τα αφήσω να ξεραθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες την κατάλληλη λέξη Δέσποινα "Καταστροφή"! Αυτό τα λέει όλα! Τουλάχιστον είσαι τυχερή που ασχολείται ο άντρας σου γιατί ο δικός μου σημασία δεν τους δίνει!

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν, αφού κατέστρεψα μερικά τώρα μπορώ να πω ότι έχω γίνει καλή στις μεταφυτέψεις.. Με τους σπόρους θέλω λίγη δουλίτσα ακόμα! χιχιχι
    Πρέπει να είσαι σίγουρη πως πίεσες καλά το χώμα αφού έβαλες το φυτό ώστε να μην κάνει κενά μέσα στο χώμα! ;) έχω χαλάσει εγώ έτσι λουλούδια..
    Εγώ τα δικά μου παχύφυτα που μεταφύτεψα, είναι καλά, μεγαλώνουν και χαίρουν άκρας υγείας. Θέλουν πολύ λίγο πότισμα. Να σκεφτείς πως τα ποτίζω 1 φορά κάθε 3 εβδομάδες με πολύ λίγο νερό και τα έχω σε εσωτερικό χώρο. Good luck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύτιμες οι συμβουλές σου Ελεάνα! Σε υπέρ ευχαριστώ! Μου δίνεις κουράγιο μήπως και τα καταφέρω. Προς το παρόν πάντως ζει και νομίζω πως μεγάλωσε κιόλας χιχι!

      Διαγραφή
  6. Μεταφύτευση? Όχι ακόμα είμαι στο στάδιο μαθαίνω να τα φροντίζω σωστά. Ουφ έχω πολύ δρόμο ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έπεσα κατευθείαν στα βαθιά ε; Και τώρα πρέπει να μάθω να το φροντίζω! Ουφ αγχώθηκα πάλι!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο σου Κατερίνα για το θάρρος σου και την καλη δουλειά που έκανες! Είμαι κι εγω δολοφονος φυτων και μολις θυμήθηκα ότι εχω μέρες να ποτίσω μια γαρδενια που μου έφεραν δωρο γιαυτο πάω τωρα! Σ'ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά Ντίνα που σου το θύμισε η ανάρτηση! Σε μερικές εβδομάδες κάνε μου μια υπενθύμιση και μένα για το παχύφυτο χιχι!

      Διαγραφή
  8. Το συγκεκριμένο παχύφυτο πάντως δε θα σε δυσκολέψει καθόλου. Ειδικά αν το βάλεις σε σκιά θα σου μεγαλώσει και πολύ γρήγορα. Αντε φτου φτου μη το ματιάξω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ Άντζυ μου δίνεις πολύ κουράγιο! Σε σκιά το έχω στο μπαλκόνι. Το βλέπει λίγο ο ήλιος το απόγευμα! Σε ευχαριστώ πολύ για τη θετική σου ενέργεια!

      Διαγραφή
  9. Έχω σε διάφορα σημεία στο σπίτι μου και τα φροντίζω αρκετά Κατερίνα μου.Τα δικά σου είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα ωραία Μαρία μου! Τώρα ξέρω που θα απευθυνθώ αν βρω τα δύσκολα! Είσαι πολύ τυχερή που πιάνουν τα χέρια σου και σε αυτόν τον τομέα!

      Διαγραφή
  10. Κατερινάκι μην το φοβάσαι το παχύφυτο καθόλου (είναι εχεβέρια btw)! Τα έκανες όλα τέλεια! Μόνο το πότισμα θα προσέξεις να μην το μουλιάσεις γιατί δε θέλει πολύ! Μεγειά και εύχομαι να μεγαλώσεις τη συλλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ πόσο χαίρομαι που έμαθα και το όνομα του φυτού δε λέγεται Μαίρη μου! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ και εγώ και η εχεβέρια μου λοιπόν! Νομίζω τα πάμε καλά προς το παρόν!

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο Κατερίνα!! Κι εγώ αυτές τις μέρες ασχολούμαι με τον κήπο μου...αλλά με δυσκολεύει ο νοτίας λιγάκι...Φιλιά πολλά!! Θα φυτέψω και κανένα Παχύφυτο..Εζήλεψα😀😀😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα κατάφερα εγώ σίγουρα θα σε βολέψει πολύ η ευκολία που έχουν τα παχύφυτα Ειρήνη μου! Άσε σήμερα μου φάνηκε ότι είδα και ένα μικρό λουλουδάκι και πολύ χαίρομαι!

      Διαγραφή
  12. ωραία φυτά! πολύ όμορφα.. good luck στο μεγάλωμα του παχύφυτου..
    εγώ προσπαθώ καιρό να μεγαλώσω το δικό μου παχύφυτο, αλλά για κάποιο λόγο άρχισε να μαραίνεται και δεν ξέρω τον λόγο.. αυτά δεν θέλουν πότισμα.. μόνο ήλιο και ζέστη απ ότι ξέρω.. τι κάνω λάθος όμως? (δυο φυλλαράκια του απέμπειναν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα μας! Το δικό μου το έχω σε σημείο που το χτυπάει ο ήλιος μόνο το απόγευμα και το ποτίζω μια φορά την εβδομάδα περίπου, με λίγο νεράκι! Αφού τα κατάφερα και εγώ που δεν είμαι καλή με τα φυτά σίγουρα μπορείς και εσύ!

      Διαγραφή
  13. Κατερίνα μου σε μένα τα φυτά εσωτερικού χώρου ζούσαν το πολύ ένα μήνα τα κακόμοιρα μέχρι που ανέλαβε η Γεωργία και τα δικά της τα έχουμε δυο χρόνια τώρα. Καλή τύχη με τα δικά σου που είμαι σίγουρη ότι θα τα πάνε πολύ καλά. Τα φυτά του κήπου σας είναι πανέμορφα!! Πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε που θα το φανταζόμουν ότι η Γεωργία έχει και "πράσινα" ταλέντα! Αχχ μακάρι να την είχα και εγώ να βάλει ένα χεράκι να τα καταφέρω!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...