Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Βάφοντας ένα γυάλινο μπουκάλι






Αν είσαι crafter ήδη θα σκέφτεσαι μας πως τα κατάφερε και έβαψε αυτό το μπουκάλι τόσο χάλια, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα με συμπονέσεις και θα συνεχίσεις το διάβασμα! Ίσως τελικά σε πείσω ότι είναι άποψη του καλλιτέχνη και γιατί όχι μπορεί να ξεκινήσει και νέα μόδα στο spray painting!








Όλα ξεκίνησαν με τη μεγάλη ανυπομονησία που με διακατέχει και φυσικά το άδειο μπουκάλι, ένα ματ λευκό σπρέι και ένα πιστόλι θερμόκολλας.


Με μεγάλη υπομονή (σε αυτό το στάδιο) έφτιαξα σχεδιάκια με τη θερμόκολλα πάνω στο μπουκάλι όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.



Και εδώ αρχίζει η ανυπομονησία! Πριν περάσει αρκετός χρόνος πέρασα από πάνω το πρώτο χέρι σπρέι! Και μετά το δεύτερο πριν στεγνώσει καλά το πρώτο κ.ο.κ!


Φυσικά τα κομματάκια της θερμόκολλας δυσαρεστήθηκαν αρκετά και άρχισαν να ξεκολλάν από το μπουκάλι και εγώ άρχισα να νευριάζω!


Τελικά κατέληξα με άσπρα χέρια να βγάζω τα κομμάτια και να βάφω ξανά από πάνω το μπουκάλι!


Ιδού λοιπόν η τεχνοτροπία μου σε spay painting μπουκαλιού στολισμένη γιατί ποτέ δεν κάνω πίσω! Ήθελα να φωτίσω μια γωνιά και αυτή φωτίστηκε!

Αλήθεια το έχει δοκιμάσει κάποιος από εσάς με επιτυχία; Να χαλάσω και άλλο μπουκάλι ή όχι; Και επίσης πως θα βγάλω καθαρίσω τα λευκά ματ δάχτυλα μου που αφήνουν τώρα κομματάκια στο πληκτρολόγιο καθώς γράφω;


Καλή εβδομάδα!

32 σχόλια:

  1. Να ξεκινήσω με τα άσπρα δάχτυλα... διαλυτικό νίτρου θέλει κοινώς νέφτι αν υπάρχει μεγάλη ποσότητα μπογιάς. Αν δεν έχεις σπίτι δοκίμασε το ασετόν. Μου κάνει εντύπωση που σου ξεκόλλησαν γιατί εγώ έχω βάλει σε βαζάκι αυτοκόλλητα στρογγυλά θα σου βάλω και το λινκ να το δεις και μετά από 2 χρόνια κρατούν μια χαρά. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι επειδή το σπρέι περιέχει και διαλυτικό διέλυσε την θερμοκόλλα σε κάποια σημεία και την ξεκόλλησε. Άλλη εξήγηση είναι ότι δεν χρησιμοποίησες αστάρι οπότε η θερμοκόλλα γλύστρησε πάνω στο γυαλί γιατί δεν μπορούσε να την απορροφήσει και να την κάνει σταθερή... αυτά Κατερίνα μου ελπίζω να βόηθησα για επόμενη φορά! Πάντως και σκέτο δείχνει πολύ καλύτερο από το να ήταν σκέτο. Φιλιά και καλή εβδομάδα... Δες και το λινκ που σου ανέφερα πιο πάνω

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/2014/05/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Χριστίνα μου για τις συμβουλές σου! Το ασετόν δεν έκανε τίποτα άστα! Μου φαίνεται κάτι έγινε με τη ζεστή κόλα και την υγρασία από το σπρέι που έπεσε πριν την ώρα του! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω η Christina Makri έλυσε όλες τις απορίες σου, οπότε δε θα γράψω κάτι παραπάνω!! :) εγώ λέω να το δοκιμάσεις ξανά ακολουθώντας όλα αυτά τα tips!! Όπως και να χει είναι ένα ανανεωμένο μπουκάλι και μπράβο για την προσπάθεια! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να μου ξανα-έρθει το κέφι μου φαίνεται χιχι! Δεν θα το αφήσω έτσι όμως θα έρθει η ώρα του Εύη μου! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Είδες Κατερίνα μου, οι συμβουλές της Χριστίνας πολύ διαφωτιστικές...έτσι θα αποφύγουμε τυχόν λάθη αν το φτιαξουμε κάποια στιγμή...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου πολύ θα χαρώ αν το δοκιμάσεις να το κάνεις και μια ανάρτηση να το δούμε! Η αλήθεια είναι ότι η Χριστίνα είναι ειδική σε κάτι τέτοια!

      Διαγραφή
  4. Και εγώ θυμώνω πολύ όταν δεν μου βγαίνει η κατασκευή όπως φανταζόμουνα!!Όμως το μπουκάλι μια χαρά είναι και έτσι και πολύ καλοκαιρινό!!(Γέλασα με τα κομματάκια από τα λευκά ματ δάχτυλα,είμαι κακιά,ε;)Καλημέρα Κατερίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κακιά καλέ Ιωάννα! Ο άντρας μου ακόμα γελάει! Και εγώ θύμωσα γι' αυτό τα έβγαλα όπως ήταν πριν καν στεγνώσει η μπογιά! Δεν πειράζει όμως θα πάρουμε δύναμη για τα επόμενα!

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα μου θα συμφωνήσω με την Χριστίνα στο τι συνέβει. Αν θυμάσαι και εγώ όταν έκανα τα βαζάκια της μερέντας τα πέρασα πρώτα με primer και μάλιστα ταμποναριστά με σφουγγάρι γιατί το πινέλο τραβάει το χρώμα. http://myhomemymemories.blogspot.com.cy/2016/03/pws-ta-gialina-vaza-ginontai-glastres.html
    Επάνω στο γυαλί δεν κάθεται εύκολα κάτι, ακόμα και το χρώμα που έβαλες αν το πιάσεις με βρεγμένα ή ιδρωμένα χέρια θα αρχίσουν να φεύγουν κομμάτια. Μόνο να ήξερες πόσα πράγματα δε μου βγαίνουν έτσι όπως τα έχω στο μυαλό μου.. :)) Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μπράβο Ελεάνα το θυμόμουν ότι και εσύ είχες ταλαιπωρηθεί να βάψεις γυαλί! Πάντως δεν έχει ξεφλουδίσει προς το παρόν αλλά την επόμενη φορά σίγουρα μαζί με την σωστή υπομονή θα εφοδιαστώ και με αστάρι!

      Διαγραφή
  6. Κατερινάκι δεν έχω άποψη για τ συγκεκριμένο , ευτυχώς τα κορίτσια πάνω γνωρίζουν και ξέρουν!Καλημέρα<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μία καλλιτεχνική άποψη Λίλια; χαχαχα! Είσαι πολύ ευγενική! Thanks!

      Διαγραφή
  7. Καλά κάνεις και δεν το βάζεις κάτω! Πάνω σε γυαλί είχα δοκιμάσει να βάψω παλαιότερα με ακρυλικά, αλλά δεν πιάνει η μπογιά. Το σπρέυ είναι μάλλον το σωστότερο! Πολύ ωραία έκατσε στη θέση που το έβαλες το μπουκάλι σου Κατερίνα! Για τα χέρια μήπως να δοκίμάζες ασετόν ή νέφτι θα έλεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ασετόν δεν έκανε και πολύ δουλειά αλλά με το νέφτι τα κατάφερα Ελευθερία μου! Το σπρέι τελικά δεν φαίνεται να είναι κακή ιδέα για να βάψεις σε γυαλί, νομίζω το θέμα έγινε στο συνδυασμό με τη θερμόκολλα!

      Διαγραφή
  8. Όποιος δεν την πάτησε δεν έμαθε ποτέ! Και να μην κοιτας τι λενε οι αυτοαποκαλουμενοι κραφτερς που δειχνουν μονο τις επιτυχημενες κατασκευες και δεν αναφερουν ποτε τις δυσκολιες που περασαν για να φτασουν στο τελικο αποτελεσμα! Η ειλικρινια ειναι αρετη και σε χαιρομαι Κατερινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μάρω μου! Νομίζω θα ήταν αστείο να έδειχνα μόνο το τελικό αποτέλεσμα σαν κάτι που ηθελημένα και σχεδιασμένα έβγαλα χιχιχι!

      Διαγραφή
  9. Να δοκιμάσεις και σε άλλο μπουκάλι καθώς η Ακαμάτρα έχει απόλυτο δίκιο! Εξάλλου γνωστό το "δεν απέτυχα απλώς βρήκα 1000 τρόπους που δεν δουλεύει" ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν δεν έχω την υπομονή Δήμητρα! Ενθουσιάστηκα, βιάστηκα και βγήκε ένα "αφηρημένο" έργο χαχα! Κάποια στιγμή όμως ίσως το ξανα-δοκιμάσω!

      Διαγραφή
  10. You can always say that you did it intentionally, Katerina. It looks a little bit like the chippy effect that many far mhouse bloggers are going for. Never put yourself down, turn a "percieved" fail into an asset. This is a lovely bottle full of texture and chippy goodness! I love it! And there was no way I could say all that in Greek ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Haha Mary thank you for bringing the smile back in my face! From now on I will name this craft as a "farmhouse style bottle knockoff" to all the visitors (that don't read the blog of course)!

      Διαγραφή
  11. αει καλα... ξερεις ποσες αποτυχημενες προσπαθειες ειχα???? εβριζα τον ευατο μου που δε μπορουσα να βαψω με σπρευ λεμε!!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα τέλειο Ζήνα! Την πρώτη φορά που έβαψα με σπρέι είχα κάνει ένα δέντρο με άσπρα υπολείμματα στον κήπο! Μιλάμε για καταστροφή!

      Διαγραφή
  12. Η γωνιά σου φωτίστηκε: αυτό είναι το bottom line! Σίγουρα το 'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο Τόνια μου! Και στην τελική πρέπει να το κοιτάξεις και προσεχτικά για να δεις τα προβλήματα του! Ευχαριστώ πολύ πολύ για τη θετική ενέργεια!

      Διαγραφή
  13. Ευτυχώς που το είδε εγκαίρως η Χριστίνα μας, Κατερινάκι και σου έλυσε τις απορίες!!! Μου άρεσε η ιδέα πάντως και λέω να αρχίσω τα πειράματα!!!... χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ ναι Μαρίνα μου! Please δοκίμασε το και κάνε και καμιά ανάρτηση με τα αποτελέσματα μπας και πάρω μπρος να το ξαναδοκιμάσω!

      Διαγραφή
  14. Εγώ θα το είχα πετάξει αλήθεια σου λέω. Δεν έχω καθόλου υπομονή όταν κάτι δεν μου βγαίνει. Πάντως ωραίο βγήκε και μια χαρά φωτίστηκε η γωνίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα δε γινότανε! Να πάει τζάμπα τόσο λέρωμα! Τι θα είχα μετά να δείχνω για να δικαιολογήσω την κατάσταση μου! Χαχαχα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαρία μου!

      Διαγραφή
  15. Κατερίνα μου ατυχίες έχουμε συνέχεια στις κατασκευές, αλλά καμιά φορά το τελικό αποτέλεσμα είναι ωραίο και εμένα μου άρεσε το μπουκάλι έτσι όπως έγινε. Δείχνει πολύ όμορφο στη γωνιά που το τοποθέτησες και πραγματικά την φώτισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχ Θάλεια μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι σίγουρη ότι αν το έπιανες στα χέρια σου θα το έκανες αριστούργημα!

      Διαγραφή
  16. χαχα κι εγώ θα το είχα πετάξει...νομίζω δεν έχω υπομονή Κατερίνα μου, ειδικά όταν κάτι δεν μου "κάθεται"! Δεν έχω δοκιμάσει να βάψω μπουκάλι με spray, το μόνο που είχα κάνει πέρυσι τα Χριστούγεννα, ήταν να φτιάξω μπουκάλια με χρυσόσκονη και κόλλα! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ Μαρία μου δεν έχω καθόλου υπομονή! Χρυσόσκονη και κόλλα ε; Ακούγεται πολύ καλή ιδέα για επόμενη δοκιμή!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...