Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τι προσέχουμε πριν φύγουμε για διακοπές!






Ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές; Λίγες ή πολλές μέρες δεν έχει σημασία! Σημασία έχει να φύγουμε χωρίς έγνοιες, με ασφάλεια και να κάνουμε την επιστροφή μας όσο πιο ομαλή γίνεται! Ξεκινάμε λοιπόν τη λίστα με τα 10 σημεία για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να προσέξουμε στο σπίτι μας πριν πούμε αντίο και πάμε για βουτιές!











1. Καθαριότητα
Μια γενική καθαριότητα του σπιτιού επιβάλλεται! Εξάλλου ποιος θέλει μετά την επιστροφή να καθαρίζει! Μπορεί να έχει λίγο κόπο αλλά θα τα βρούμε μετά όλα έτοιμα και αστραφτερά!


2. Σεντόνια και Πλυντήρια
Τι πιο ωραίο από το να γυρίσεις και να κοιμηθείς σε φρέσκα σεντόνια. Άλλαξε τα λοιπόν μαζί με τις πετσέτες κλπ και βάλε όλα σου τα πλυντήρια. Κάνε και το σίδερο εννοείται και αν έχει ζέστη και βαριέσαι κάνε εικόνα τους τόνους τα άπλυτα που θα επιστρέψεις από τις διακοπές! Μην τα διπλασιάσουμε ε;

3. Καθάρισε το ψυγείο και τα τρόφιμα που χαλάνε
Εμείς την εβδομάδα πριν φύγουμε για διακοπές κάνουμε εκκαθάριση ψυγείου! Μαγειρεύουμε λοιπόν όλα τα ευπαθή τρόφιμα και ότι δεν προλαβαίνουμε να φάμε τα βάζουμε στην κατάψυξη αν υπάρχει η δυνατότητα. Μην ξεχάσεις τα σαλατικά και τα φρούτα που εξάλλου θα βοηθήσουν να χάσουμε και μερικά γραμμάρια πριν φύγουμε!


4. Βγάλε με από την πρίζα
Πολλές συσκευές καταναλώνουν ρεύμα και στην αναμονή και όταν φεύγουμε δεν υπάρχει λόγος να μένουν στην πρίζα. Βγάλε λοιπόν ότι μπορείς και δεν είναι απαραίτητο να μείνει στο ρεύμα (πχ τηλεόραση, υπολογιστές κλπ) και έτσι θα προστατεύσεις και τις συσκευές σου από κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα κατά την απουσία σου!



6. Φυτά
Τώρα δεν είμαι η καθ' ύλην αρμόδια για να δώσω φυτό-συμβουλές αλλά σκέψου το νεράκι που θα χρειαστούν όσο λείπεις. Μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να στα ποτίζει ή να βρεις έξυπνα κολπάκια που υπάρχουν στο internet.

7. Κλείσε την παροχή του νερού
Αν δεν έχεις κήπο ή λουλουδάκια με αυτόματο πότισμα και γενικά έχεις ταχτοποιήσει το νούμερο 6 σωστά, μπορείς να το κάνεις για να προβλέψεις τυχόν ατυχήματα!

8. Πληρωμές
Πλήρωσε πριν φύγεις τους λογαριασμούς και τις εκκρεμότητες σου για να μην έχεις άγχος και φυσικά για δεις τι ποσό έχεις διαθέσιμο να ξοδέψεις στις διακοπές!


9. Ασφάλεια
Μην ξεχάσεις να ασφαλίσεις το σπίτι σου. Το makelife.gr μας ετοίμασε ανάρτηση “Ασφαλίζω το σπίτι μου στις διακοπές #10 super tips”  και θα σε καλύψει πλήρως στο θέμα.


10. Ετοιμάσου
Ετοίμασε βαλίτσες και ετοιμάσου ψυχολογικά να περάσεις τέλεια, να διασκεδάσεις και να ξεκουραστείς! Όταν επιστρέψεις σπίτι αυτό θα σε περιμένει στα καλύτερα του!


Καλή εβδομάδα!

14 σχόλια:

  1. Πολύ καλό checklist μαζί με τα υπόλοιπα to do πριν φύγουμε για διακοπές. Ειδικά το να τα αφήσεις όλα καθαρά είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω πάντα φεύγοντας για ταξίδι, πολύ καλά τα λες! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι Λαμπρινή μου! Το να γυρίζεις σε ένα καθαρό σπίτι είναι αξία ανεκτίμητη μπροστά στα τόσα πλυντήρια που έχεις να βάλεις!

      Διαγραφή
  2. I see you are all ready for your vacation by that checklist. It is a very good one and I hope we can all pay our bills before we go. Have a great vacation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για τα tips!!! Καλές διακοπές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ ανάρτηση! Έτοιμη για εκτύπωση, μην τύχει και ξεχάσω κάτι!!!Φιλιά πολλάαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Κική μου για τα καλά σου λόγια! Να περάσεις υπέροχα!

      Διαγραφή
  5. αντε και καλο μας ταξιδι... βεβαια αυτο με τους λογαριασμους με ξεπερασε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς ακόμη πάντα κάποιος μένει πίσω και έτσι δεν έχω να φροντίσω και αυτά. Ειδικά φέτος που λείπω σχεδόν 1,5 μήνα και θα το κλείσω το δίμηνο σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου την καλύτερη δουλειά κάνεις! Εργασία μετά διακοπών! Να περνάς τέλεια!

      Διαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμες συμβουλές Κατερίνα μου, ειδικά το να καθαρίσουμε το σπίτι πριν φύγουμε για να μην πελαγώσουμε μόλις γυρίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα πιο σημαντικά θέματα Θάλεια μου! Γυρνάς και τα βρίσκεις όλα καθαρά και αστραφτερά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...