Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Φτιάχνοντας μια ξύλινη μολυβοθήκη





Εδώ και κάμποσο καιρό έχω που χαζεύω αυτές τις όμορφες, μοντέρνες ξύλινες μολυβοθήκες με τις τρυπούλες που κυκλοφορούν στο internet! Αναρωτιόμουν λοιπόν αν είναι δύσκολο να φτιάξω μία! Και γιατί να είναι όταν έχεις μάστορα πατέρα; Πήγα λοιπόν στον ειδικό και την φτιάξαμε παρέα! Ακολουθήστε με να δούμε μαζί πως!








Το κατάλληλο ξύλο το βρήκαμε εύκολα! Βλέπετε ήθελα να είναι φυσικό και να έχει και τον φλοιό του απάνω. Το σχήμα του έμοιαζε ήδη με σφήνα (όπως το είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου) αλλά ήθελα και μία τσαχπινιά οπότε ο μάστορας μου κόλλησε ένα ακόμα κομμάτι προέκτασης.


Έβαλα κάτω μολύβια και χάρακες και μέτρησα που θα γίνουν οι τρύπες που θα κρατάνε τα μολύβια ώστε να έχω ίσες αποστάσεις και να μην χάσω και το κατάλληλο βάθος μιας και είχα σφήνα.


Με ένα τρυπάνι πάγκου και φυσικά με τα πολύτιμα χέρια του μπαμπά μου έγινε η μεγάλη τρύπα που θα φιλοξενεί στυλό και μαρκαδόρους διαφορετικών μεγεθών από τις τρυπούλες. Ομολογώ ήταν το πιο δύσκολο σημείο γιατί ήθελε υπομονή και σταθερό χέρι!


Στη συνέχεια κάναμε πειράματα για να πετύχουμε τη σωστή διάμετρο τρυπανιού για τις τρυπούλες ώστε να ταιριάζει σε ένα στάνταρ μέγεθος. 


Και το πιο εύκολο πλέον έργο για τις τρυπούλες ξεκίνησε από τα χεράκια μου στο εργαστήριο μας κάτω από το βλέμμα του μάστορα φυσικά!


Ευτυχώς όλα πήγαν καλά σε διάμετρο και σε βάθος οπότε μου έφυγε η μεγάλη αγωνία! Όπως βλέπετε γεμίσαμε το εργαστήριο ροκανίδια και φυσικά έχω την εντύπωση ότι περισσότερη ώρα μου πήρε το σκούπισμα παρά η κατασκευή της μολυβοθήκης!


Για το τελικό φινίρισμα, με γυαλόχαρτο εξομαλύνθηκαν όλες οι γωνίες και οι τρύπες και η μολυβοθήκη περάστηκε με ένα απλό λάδι συντήρησης ώστε να διατηρήσει τη φυσική της όψη.



Όλες οι τρυπούλες γεμίσανε με πολύχρωμους μαρκαδόρους και είμαστε έτοιμοι! Τελικά δεν ήταν και τόσο δύσκολο έτσι δεν είναι; Οι τρύπες γίνονται και με ένα απλό τρυπάνι αρκεί να έχετε σταθερό κάθετα το χέρι σας.


Παρόλο που στόλισα την ξύλινη μολυβοθήκη στο γραφείο μου όπως βλέπετε ήταν μόνο για λίγο! Ίσα ίσα για τη φωτογράφιση! Έγινε ένα δώρο όλο αγάπη σε μία φίλη blogger και θα εξυπηρετήσει εκεί το σκοπό της! Η τυχερή είναι η Μαρία από το blog Swanocean και στην ανάρτηση της εδώ θα τη δείτε φωτογραφημένη στον τελικό της προορισμό και θα διαβάσετε τις εντυπώσεις της!


Καλή εβδομάδα!

34 σχόλια:

  1. Katerina that is beautiful. Anything that is hand made and comes from the heart is always special. Maria is lucky to have a friend like you. I really like the natural wood and the shape is also very modern.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks a lot Mary! I was aiming for something that is not already in Pinterest! I am really happy that Maria has it now. She is really talented!

      Διαγραφή
  2. τέλειο βγήκε!! τι τυχερή που είσαι!!! καλή σου μέρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερο. Πάω να δω και το blog της κοπέλας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή βόλτα Άντζυ μου! Θα δεις και τα τέλεια σχέδια της Μαρίας με τα μαρκαδοράκια!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η μολυβοθήκη. Μου άρεσε που κράτησες το φυσικό χρώμα. Πάω στην Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ζωγραφιά μου! Η αλήθεια είναι ότι κοντεύω να αποκτήσω μανία με το φυσικό χρώμα του ξύλου! Το σπίτι μου θα μοιάζει με δάσος σε λίγο χαχα!

      Διαγραφή
  5. Τι μου θύμισες? Είχα κάποτε μια τέτοια μολυβοθήκη από τα χεράκια του μπαμπά μου Κατερίνα...ξυλουργός γαρ! Πόσο αγαπώ τις ξύλινες χειροποίητες δημιουργίες! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα εσύ είσαι ακόμα πιο τυχερή Μαρία! Ξυλουργός ο μπαμπάς σου και ότι πρέπει να σου φτιάχνει περίτεχνα πράγματα! Εμείς παλεύουμε χιχι!

      Διαγραφή
  6. Καλά αυτό είναι τέχνη!!! Τέτοια μολυβοθήκη!!!! Φοβερή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε εντάξει Κική μου! Τα παραλές και κοκκινίζουμε χαχα! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ παρόλ΄ αυτά για τα καλά σου λόγια! Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  7. Πρωτότυπη φυσική,οικολογική τάχει όλα Κατερίνα μου.Τέλεια η μολυβοθήκη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρία μου! Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα πολύ και χαίρομαι που σας αρέσει το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  8. το ειχα δει και το ειχα λατρεψει!!!! αλαλ επειδη δεν τα εχω τα εργαλεια αυτα (παλι καλα λεμε...δεν εχω αλλο χωρο...) να σου ερθω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε εσύ ιδέες Ζηνάκι και δεν θα σε αφήσω παραπονεμένη! Το πολύ πολύ να γεμίσεις ροκανίδια χαχα!

      Διαγραφή
  9. Τέλεια η μολυβοθήκη Κατερίνα και με την τσαχπινιά έγινε μοναδική!!!Γεια στα χέρια σας!!!Εγώ που δεν έχω τα κατάληλλα εργαλεία,θέλω να φτιάξω κάτι παρεμφερές με πηλό,για να δούμε θα κάτσω να το φτιάξω;Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγεται τέλεια ιδέα Ιωάννα! Ανυπομονώ να δω τι θα φτιάξεις να γεμίσω νέες ιδέες! Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  10. Μοναδικό κομμάτι!Χίλια μπράβο και σε εσένα και στον μάστορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Γεωργία μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
      Θα μεταφέρω τα καλά σου λόγια και στο μάστορα!

      Διαγραφή
  11. Καταπληκτική!! Και σαν ιδέα και στην εφαρμογή!! Οι μπαμπαδες πάντως αυτής της γενιάς είναι απίστευτοι μαστορες ομολογουμενως!! Βρισκουν λύση για όλα!! Καλή συνέχεια ❤
    Χρυσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όντως δεν έχω κανένα παράπονο από τον μπαμπά μου! Ακούει και με βοηθάει σε ότι περίεργη ιδέα κατεβάσει το μυαλό μου!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! Πολύ χαίρομαι με την επιστροφή σου στην ενεργή δράση!

      Διαγραφή
  13. Such a beautiful and unique gift for your friend Katrina and so lovingly made to. It's beautiful. I really love things made from wood. I'm sure she will treasure it for a very long time

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...