Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρίζοντας την εξώπορτα






Σήμερα θα καθαρίσουμε παρέα ένα μέρος του σπιτιού που πάντοτε ξεχνάμε και μας ξεφεύγει! Την εξώπορτα! Είτε μένουμε σε διαμέρισμα είτε σε σπίτι, η εξώπορτα μας είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει ο καλεσμένος μας και εμείς σχεδόν ποτέ δεν της δίνουμε σημασία!












Μπαίνουμε και βγαίνουμε από το σπίτι μας άπειρες φορές φορτωμένοι, βιαστικοί ακόμα και άνετοι αλλά ποτέ δεν βλέπουμε πραγματικά την εξώπορτα μας. Εξάλλου ποτέ δεν χτυπάμε το ίδιο μας το κουδούνι και δεν περιμένουμε κάποιον να μας ανοίξει!


Σήμερα λοιπόν στην καθιερωμένη μου πλέον καθαριότητα του ΣΚ στάθηκα για λίγο έξω από την πόρτα μας και την είδα από τη μεριά ενός καλεσμένου. Εντάξει ντρέπομαι που το λέω αλλά το χερούλι ήταν πενταβρώμικο και η σκόνη έκανε αισθητή την παρουσία της ακόμα και αν μένουμε σε πολυκατοικία. Δεν θέλω να φαντάζομαι τι συμβαίνει σε σπίτια που η εξώπορτα είναι άμεσα εκτεθειμένη στο δρόμο και στα καιρικά φαινόμενα!



Για πάμε λοιπόν να δούμε παρέα τι θα κάνουμε:

1. Καθίστε για λίγο έξω από την πόρτα σας και ρίξτε μια καλή ματιά. Τι εντύπωση δίνει στον επισκέπτη σας; Σας προσκαλεί ή σας απωθεί;

2. Στη συνέχεια πάρτε ένα πανί από μικροΐνες και απορρυπαντικό κατάλληλο με το υλικό της πόρτας σας (εμάς είναι ξύλινη οπότε απλά έβαλα ζεστό νεράκι) και καθαρίστε καλά. 

3. Αν η πόρτα σας έχει τζάμι μην ξεχάσετε να το καθαρίσετε με απορρυπαντικό και χαρτί κουζίνας.

4. Καθαρίστε και απολυμάνετε το χερούλι της πόρτας.

5. Καθαρίστε το κουδούνι σας.



6. Τινάξτε και καθαρίστε το χαλάκι σας.

7. Τέλος, σκεφτείτε τι αισθητικές αλλαγές θα μπορούσατε να κάνετε:
Μήπως το χρώμα έχει φθαρεί;
Μήπως το χαλάκι σας έχει διαλυθεί ή είναι βαρετό;
Θα μπορούσατε να την διακοσμήσετε λιγάκι; Ένα στεφάνι νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για όλες τις εποχές!
Τι θα λέγατε για μερικά εποχιακά φυτά ή τα λουλούδια αριστερά και δεξιά; Αν είσαστε σε διαμέρισμα όπως εγώ και έχετε πρόβλημα με το φως θα μπορούσατε να βάλετε μερικά ψεύτικα ή ωραία ψιλά κλαδιά σε ένα όμορφο βάζο!



Για όσους μένουν σε μονοκατοικίες μπορεί να μην σας ζηλεύω στο καθάρισμα, αλλά οι επιλογές που έχετε στη διακόσμηση είναι φοβερές και αν έχετε και κήπο πιο μπροστά τα έχετε όλα! Αλλά και εμείς οι κακόμοιροι στις πολυκατοικίες ας αναλογιστούμε πόσο πιο όμορφοι θα φαίνονται οι βαρετοί διάδρομοι αν όλοι κάναμε μια τσαχπινιά στην είσοδο μας!  

Δώστε στην εξώπορτα σας τη καθαρή λάμψη που της αξίζει και μια πινελιά που να δείχνει την προσωπικότητα του σπιτιού σας!  Οι πρώτες εντυπώσεις διαρκούν! Όταν τελειώσετε, ρίξτε μια ματιά σε ολόκληρο το θέμα Καθαρό σπίτι καθαρίζοντας μόνο το Σαββατοκύριακο!


Καλή εβδομάδα!

26 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω πως πρέπει όλα να τα προσέχουμε!! Και μέσα και έξω!! Πολύ καλή παρατήρηση και χαίρομαι που τη μοιράστηκες Κατερίνα! Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Εύη μου ξεχνάμε πάντα την εξωτερική πλευρά της πόρτας και είναι κρίμα! Ενώ αντίθετα για τα τζάμια βγαίνουμε και έξω από το σπίτι!

      Διαγραφή
  2. You are so right Katerina. My front door is neglected. I walk in and out and think not a bit about how to clean it. My door is made of solid oak. What would you recommend I clean it with?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. It depends! If the wood has a finishing layer you can wipe it down with a soft, clean and dry cloth. If the wood hasn't been sealed clean it using something like a wood oil or polish. Definitely avoid water! Just to be sure do a quick web search!

      Διαγραφή
  3. Σωστη!!! Γιατί όλο τα ξεχναω αυτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό είμαι εδώ χιχι! Αα και όταν κάνεις και τη διακόσμηση στείλε και προς τα εδώ καμιά πρόταση - ιδέα!

      Διαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχεις! Μένω σε μονοκατοικία μπροστά σε δρόμο οπότε όσες φορές και να την καθαρίσω είναι λίγες. Επίσης με τον παγετό που είχαμε όλα τα λουλούδια πάγωσαν ή τα έβαλα μέσα. Επόμενο στη λίστα, λουλουδάκια για την είσοδο άμεσα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι ωραία στη μονοκατοικία! Μπορείς να φτιάξεις υπέροχη διακόσμηση με λουλούδια σε γλάστρες!

      Διαγραφή
  5. Όλα ωραία και απολύτως καθαρά Κατερίνα μου.Ευτυχως εμένα είναι ένα πόμολο που εύκολα καθαρίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είσαι Μαρία μου και κάνεις και πιο εύκολα τα πράγματα με το πόμολο!

      Διαγραφή
  6. Αααα εγώ είμαι πολύ καθαρό κορίτσι τότε γιατί μια φορά την εβδομάδα την καθαρίζω την εξώπορτα μου! Όσο για τα χαλάκια μου αρέσει να τα αλλάζω συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε φοβάμαι εσένα Χριστίνα μου με την καθαριότητα! Τα προσέχεις όλα! Πολύ ενδιαφέρον που αλλάζεις τα χαλάκια συχνά! Θα το υιοθετήσω!

      Διαγραφή
  7. Τρέλα με τα πατάκια μεγάλη Κατερινάκι! Ειδικά τα χιουμοριστικά! Όπως εσύ με την καθαριότητα. Εχεις πολύ δίκιο στο οτι τη πόρτα τη ξεχνάμε. Αλλά εσύ μας κάνεις νοικοκυρές με τα posts σου! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τρελαίνομαι για τα χιουμοριστικά! Είχα δει ένα στο internet που έλεγε αν ξέχασες να πάρεις κλειδιά, κινητό κλπ! Και αστείο και χρήσιμο!

      Διαγραφή
  8. Πολύ επικαιρο ποστ Κατερινα! Γιατί όταν γυρισαμε με τη μπεμπα απο το μαιευτηριο, ο καλος μου ειχε κολλησει (λεξι κλειδι) στην εξωπορτα ενα πολυ γλυκο και αγαπησιαρικο μηνυμα το οποιο αφου φωτογραφηθηκε δεοντως παρεμεινε κολλημενο εκει οοοολο το καλοκαιρι και τωρα τα υπολειμματα της κολλας ειναι ακομα εκει και με κοροιδευουν τη μανα! Αφου ξεκρεμασω το Χριστουγεννιατικο στεφανι, ναι ναι ειναι ακομα εκει, πρεπει να βρω λιγη βενζινη (οχι δεν το καψω) για να καθαρισω τις κολλες! Για αυτο σου λεω, επικαιρο το ποστ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πόσο ρομαντικό μέρα που είναι! Αλήθεια σκέψου το για το στεφάνι! Μήπως είναι χειμωνιάτικο γενικότερα και όχι μόνο Χριστουγεννιάτικο; Επίσης πρόσεχε με τη βενζίνη μην φθείρεις την πόρτα. Δοκίμασε μήπως βγει με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα πρώτα!

      Διαγραφή
  9. Εγώ σε μονοκατοικία και κήπο όλη μέρα καθαρίζω χαχα. Πάντως τα post σου με βάζουν σε κατάσταση εγρήγορσης Κατερινάκι!Φιλιά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί Λίλια να καθαρίζει όλη την ώρα αλλά από διακόσμηση έχεις όλη τη φύση στο πιάτο σου! Αξία ανεκτίμητη!

      Διαγραφή
  10. Τι είπες τώρα! και γω όλο το ξεχνάω! όταν γυρνάω σπίτι βλέπω ότι θέλει καθάρισμα από δαχτυλιές κλπ και μετά μπαίνω μέσα και το ξεχνάω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α το ίδιο πάθαινα και εγώ με το πόμολο Δάφνη! Όλο το έβλεπα χάλια και όλο το ξέχναγα μετά να ξανα-βγω να καθαρίσω!

      Διαγραφή
  11. Νομίζω ήρθε η ώρα και η στιγμή να ξεκινήσω... Χρησιμότατο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks Μαίρη μου! Εσύ που το έχεις και με τα στεφάνια θα κάνεις και πολύ καλή διακόσμηση!

      Διαγραφή
  12. τέλειες συμβουλές όπως πάντα, σ'ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σ' ευχαριστώ Αλέκα μου που πέρασες βόλτα από το Κυριακή στο σπίτι! Η ανοιξιάτικη διακόσμηση της εξώπορτας φαντάζομαι είναι σίγουρα από τα δυνατά σου σημεία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...